Класическа салата от репички

Най-актуалното и полезно кореноплодно растение през зимата е несъмнено репичка!

Когато сочните пролетни репички са все още далеч и тялото вече се нуждае от допълнителен енергиен витамин, този кореноплод ще дойде на вашата помощ! Той перфектно почиства кръвта на холестеролните плаки и ги разрежда, помага да се избегне запушване на кръвоносните съдове.

Между другото, при условия на постоянни високи цени и покачващи се цени, стойността му остава стабилна и едва ли надвишава цената на хляба! Така че, репички може с право да се нарече най-антикризисен продукт за вкусни салати.

Освен това, рецептите на тези салати са страхотни, така че дори и най-известният гастроном ще намери от тях такъв, който ще му хареса. Е, ще разгледаме класическата рецепта за сочни и здрави репички!

Вземете за 4 порции салата следните съставки:

- 1 голяма ряпа от черни или зелени сортове;

- 1-2 зелени ябълки;

- 1 китка копър или магданоз;

- 2 щипа сол;

- 20 ml растително масло.

Изборът на репички на пазара, опитайте се да погледнете внимателно на гъстите кореноплодни растения, които все още не са придобили мекота и летаргия. Ако клубените са меки, тогава тази репичка не се съхранява правилно след сезонното събиране. Можете дори да мирише на местата на резена грудки - те трябва да миришат горчив и свеж.

Това е тази репичка кори с нож или растителна кора и я измийте във вода.

След това решетка на голям ренде или котлет в кухненски процесор.

Самата репичка е отличен продукт за почистване на стомаха, така че салатите от него са идеални за тези, които ще отслабнат или ще изчистят тялото си. Единствената отрицателна реакция от тази рецепта е повишената стомашна активност, така че е по-добре да го приготвите за вечеря, без да посещавате никъде.

Следвайте репичките и нарязайте зелените, които те са избрали или закупили, например - копър зеленчуци.

Нарежете колкото е възможно по-малко и добавете към настърганата репичка. Сол всичко и сезон с растително масло. Ако имате маслиново или сурово слънчогледово олио - добавете го и марулята ще стане още по-полезна. Тази опция е класическа, но можете да промените тази салата по ваш вкус, добавяйки към нея всички видове съставки, които са подходящи за композицията. Вземете, например, ябълки!

Добавете ябълки със зелени сортове към салатата за ряпа - те ще му дадат необходимата светлина и малко сладост. Обелете ябълките от кора, а също и решетката на грубата ренде, докато семена капсули.

Разбъркайте с репички и билки, овкусете салата с масло и сол.

Разстелете салата в кремани или купи и украсете с листни зеленчуци. Сервирайте приготвеното хранене за вечеря или вечеря с горещи месни мезета.

Бон апетит!

Изчисляване на цената на ястие

При цена от 4 порции салата ще платим:

- 1 ряпа - 7 рубли;

- куп зеленина - 7 рубли;

- масло и сол - 5 рубли.

Общо: 19 рубли.

И ако включим ябълка в нея, добавете 6 рубли и ще получите полезна и вкусна салата за 25 рубли. Малко вероятно е във всеки ресторант да поръчате 4 порции вкусно ястие за такива пари, затова подгответе у дома рецепти, които предлагаме, и запишете за свое собствено удоволствие!

Share:
Comments