Характеристики на грижата за клизма у дома: инструкции за

Clevia е красиво тропическо растение, което ефективно изглежда не само по време на цъфтежа.

Между другото, тя цъфти в средата или в края на зимата, когато останалата част от стайни растения имат почивка период. За да се насладите на ярките звънци на Cleavia всяка година, грижата за растението у дома трябва да бъде завършена.

Характеристики на съдържанието на разцепването в стаята

Clivia принадлежи към семейството на Amaryllis, но няма крушка, но има сочна коренища с дебели корени. Листата се събират в базовата розетка, не умират в период на почивка. Цветът на растението е мощен, с добра грижа достига височина 40 см. На нея се развиват около 30 големи камбани, които на свой ред цъфтят. Цъфтежът продължава повече от месец.

Klivia не е капризно растение, но обича мира. Не променяйте постоянно пота от място на място, особено по време на образуването на пъпки. По-добре е веднага да определите правилното местоположение.

Къде да поставим пота на клизма?

Тропичното растение не толерира пряка слънчева светлина. Пот с цвете е най-подходящо, така че залата за хранене да не изгаря листата. Вземете го на източните или западните прозорци, но ако няма такава възможност, тогава на южния прозорец на прозореца ще трябва да засенчвате растението. На прозорците на северната ориентация, разцепването се запазва само по време на почивката.

Всичко за влажността на въздуха и температурните условия

Clevia обича свеж въздух, така че стаята трябва редовно да се вентилира. През лятото е по-добре да вземете пота във въздуха, но го поставете в полусферата, за да не падне нито валеж, нито ярка слънчева светлина. През зимата стаята е вентилирана, но не трябва да има течение, в противен случай цветът ще пострада.

Влажността на въздуха в помещението не играе специална роля, а приспособлението не се нуждае от чести пръскания, достатъчно е да се избършат листата от натрупания прах. Но много зависи от температурния режим. За нормален растеж и развитие температурата се поддържа на +20 ° C, но през периода на почивка се намалява до +16 ° С.

Как да се грижим за клизма у дома през цялата година

Тропическите растения предпочитат умерено влажна почва. Между поливането, субстрата в съда трябва да изсъхне, в противен случай болестите на кореновата система не могат да бъдат избегнати. Имайте предвид, че цветето не трябва да се полива с чешмяна вода, по-добре е да се използва вода или стояща вода.

По време на почивката растението се напоява малко, но тъй като се образуват пъпки, количеството вода постепенно се увеличава. За да предотвратите разграждането на корените, гърнетата трябва да има дренажни отвори. Един час след поливането, водата се излива от тавата.

Кога да захранвате клитора

Допълнително хранене се прави само по време на образуването на пъпки и цъфтеж. Използвайте готови смесени водоразтворими минерални комплекси с ниско съдържание на азот. Ако този елемент ще бъде много, разцепването ще изгради листата и можете да забравите за цъфтежа.

Схемата за прилагане на торове:

• Първото торене се дава след появата на стъблото;

• втората с интервал от 2 седмици;

• третата след 3 седмици, ако разцветът е разцъфнал.

Цветът се подава на всеки 14 дни, докато пъпките се отворят, след което се въвеждат торове на всеки 3-4 седмици. След цъфтежа, всички захранвания спират.

Как да се грижим за разцепването през есента

През септември младото растение започва период на почивка, който продължава около два месеца. Възрастните екземпляри, които вече са разцъфнали, почиват от октомври до февруари, а в края на зимата започват да произвеждат дръжки. По време на почивката, инсталацията трябва да се погрижи правилно. Най-добре е да изпратите пота на стъклената лоджия или да я поставите в хладно помещение, където температурата няма да падне под + 12 ° С. При достатъчно влажност цветът изобщо не може да бъде напоен.

Clavia трансплантация според всички правила

Тропическа цветка не харесва трансплантацията и реагира лошо на тях, така че въпросът трябва да бъде отговорен отговорно, в противен случай растението ще умре. Често нарушаване на кореновата система не е необходимо, достатъчно е да се трансплантация веднъж на 2-3 години. С какво е свързана?

Всички жизненоважни сили и необходимата влага се натрупват в плътните корени на растението, когато трансплантацията без наранявания не може да се направи. И това води до разпад и смърт.

Съвет! Ако по време на трансплантацията коренът се счупи, след това го третирайте с натрошен въглен.

Правила пересадки:

• може да избирате малка, добре цъфтена скоба само в стегнат контейнер;

• Изберете свободна, лека почва, смес от листа хумус, трева и пясък;

• планирайте трансфер в края на пролетта, когато разцепването е избледняло;

• запълнете долната част на съда с изтичане с четвърт, чакъл, счупена тухла, разширена глина;

• кореновата шийка на цветето остава на повърхността на почвата, в противен случай долните листа ще изгният.

Млади растения могат да бъдат трансплантирани ежегодно, а проби от по-възрастни от 10 години изобщо не се трансплантират. Всяка година в гърне се променя горният слой на почвата, излива се по-питателна почва.

По време на трансплантацията дъбовите растения са внимателно разделени, които се засаждат отделно.

Грешки на цветарите и трудността на грижите за клиниката у дома

Clivia се отнася до непретенциозни растения, но въпреки това неопитни производители може да имат трудности при отглеждането им. Ще обсъдим всички проблеми и начини за тяхното разрешаване.

Жълти листа на clivia

Това не винаги е причинено от неправилна грижа, може би естественият процес на стареене се случва, когато се заменят нови. Но има и други случаи:

1. • Листата стават жълти от недостатъчно или прекомерно поливане, стават меки. В този случай премахнете цветето от гърнето, проверете състоянието на корените, премахнете всички гнило или сухо, поставете нов субстрат. Следете количеството влага в почвата.

2. • Пожълтяването на листовата плоча се дължи на липсата на хранителни вещества. В този случай цветът се губи постепенно, цялото растение изглежда тъжно. Ако не сте оплождали клизма за дълго време, просто захранвайте растението.

3. Листата стават жълти след цъфтежа, тъй като плодът започва да се образува. Трябва да премахнете стрелката навреме, за да я предотвратите.

Често жълтъка на листата води до честото завъртане на тенджерата, тенденция или дълъг престой на слънце.

Кафяви петна в краищата и листна плоча

Ако петна се появяват само в края на листа, това показва излишък на влага в почвата. Нагласете напояването, винаги изливайте излишната течност от палета.

Когато петна се намират на цялата повърхност на листа, растението страда от слънчева светлина.

Завийте листата

Овлажняващите листа трябва да предупреждават цветарите. Това състояние показва коренното гниене на растението. Може би корените са повредени по време на трансплантацията или цветът е наводнен. Необходимо е да извадите карамел от гърнето, да изследвате кореновата система, да отстранявате всички изгнили корени, да я обработвате с калиев перманганат и да го засаждате в прясна почва.

На листата тъмните петна и растения

Ако въздухът в помещението е прекалено сух, тогава растението е засегнато от ножница. На листата можете да намерите тъмни петна и странни растения - това е вредителят. Той води уседен начин на живот. Сапунен разтвор или инсектициди ще ви помогнат да се отървете от ножницата. Всички растения се отстраняват с влажна кърпа, навлажнена в разтвор. В допълнение, растението се напръсква, за да унищожи ларвите.

Share:
Comments