Липса на оргазъм след раждането: какво да направя?

Липсата на оргазъм след раждането е доста често явление, което тревожи много жени. След раждането на бебето много млади майки отбелязват, че не изпитват такова удовлетворение, както преди. Може да има много причини за това.

Аноргазмия или липса на оргазъм - състоянието на жената, при което тя не изпитва оргазъм в процеса на полово сношение, въпреки че партньорът е положителен и е развълнуван. Ако една жена не преживява оргазъм с всеки сексуален акт, а може да я изпробва при определени благоприятни обстоятелства, това не означава никакво разстройство в сексуалната сфера. Липсата на оргазъм може да бъде временна и тази ситуация може да се промени с течение на времето.

Защо изчезна оргазъма?

След раждането липсата на оргазъм може да бъде придружена от физиологични и психоемоционални причини.

Физиологичните причини могат да бъдат различни видове усложнения по време на самото раждане и в резултат на това дълго и болезнено изцеление след хирургическата намеса. Пропуски по време на раждане, бавна вагина и в резултат на това малко количество смазване по време на полов акт поради изтъняване на стените му, хемороиди, цезарово сечение - всички тези фактори пряко засягат състоянието на жената.

Психологическите причини са още по-чести. Всеки знае, че по време на бременност жените стават нервни, емоционални и прекалено възбудими. Хромоналната струя в тялото и вълнението за здравето на бъдещето на бебето се усещат. Въпреки това, след раждането на детето, проблемите не отиват никъде. Напротив, има още повече от тях.

Страхът от забременяване отново преследва много млади майки. Изстраданото страдание в процеса на продължително и трудно раждане и просто силно нежелание да бъдете бременна отново, а дори и с бебе в ръцете си, не ви позволява да се отпуснете по време на половото сношение. Какво тук има оргазъм?

Страхът от изпитване на болка и дискомфорт също не спомага за релаксация. След изпитанията жената може да се страхува, че нещо ще се обърка по време на сексуален контакт, дори и да няма очевидни причини за това.

Умората на мама след труден и дълъг ден, през който трябва да се грижи за новороденото, да излезе от къщата, да готви, да се измие и в същото време да остане привлекателна жена също допринесе за тази ситуация. И трябва да се подредите. И след всичко това, когато съпругът се връща вечер от работа и иска интимна афинитет, любимът му пада от краката си, а единствената мечта за нея е сън.

И, разбира се, ограничените условия на живот, когато младите родители живеят в същия апартамент с новопоявилите се баби и дядовци, също не допринасят за постигането на най-голямо удоволствие.

Как да се върне удоволствието

Ако след доставката е изтекъл малко време, изобщо не трябва да се разстройвате. В бъдеще ситуацията може напълно да се промени и всичко ще се върне в оригиналния си курс.

Няколко прости съвета ще ви помогнат да се справите със ситуацията.

Не забравяйте за себе си любим. Раждането на бебето не означава, че можете да носите стара тъпа роба и да не се грижите. В случай, че не можете да отделите време за себе си, често трябва да включвате съпруга си в грижата за бебето и помагайки в домакинската работа. Жената, щастлива и красива, ще угоди на съпруга си много повече от лоша и винаги е нещастна. Ето защо, за да се окаже възможно най-доброто съдействие на младата майка на първо място в неговите интереси.

Организмът след раждането трябва да бъде напълно възстановен и тогава интимността ще донесе удоволствие. За да възстановите и възстановите старата форма, трябва да почивате повече и, ако е възможно, да имате достатъчно сън. Мама спи по време, когато детето спи, ще даде няколко часа почивка и ще върне силата.

Не се разстройвайте, ако по някаква причина временно ви остави оргазъм. Цялото тяло не се възстановява веднага след раждането. Някои жени след известно време започват да изпитват по-ярки и по-силни усещания, отколкото преди. Често само жената, която е преживяла раждането, е в състояние наистина да се наслаждава на близостта си с любимия си.

Share:
Comments