Как да получите ранна реколта лук: засаждане през есента.

В началото на пролетта, тялото няма достатъчно витамини, лук зеленчуци в този период точно навреме, но първите Зелените да чакат дълго време.

Всеки производител на зеленчуци знае, че той се отглежда през пролетта, но не всеки ще рискува да пуска лук през есента.

Тази технология е известна от много време, но не намира широко приложение.

За ранна и изобилна реколта, на която все още можете да печелите, те я прилагат.

Предимства на засаждането на есенния лук

1. Ранна пролетна реколта на лук зелени без много труд. Засаждането на зимния лук дава възможност да се украсява със зелени преди началото на сезона, а след прибирането на реколтата, вземете легло с друга полезна култура. По този начин една култура може да добие двойна култура.

2. Няма нужда да се притеснявате за безопасността на малък извор през зимата. Градинарите знаят от първа ръка колко трудно е да се запази малката фракция разсад преди пролетта, често изсъхва и цялата работа се обърка.

3. Ранна реколта на лук репи. Зимното засаждане позволява да се получи култура от лук през юли.

Предимства на засаждането на есенния лук севка неоспоримы, но в этой технологии есть свои хитрости. Чтобы все прошло хорошо, нужно подойти к делу с умом.

Къде да получите семена за есенно засаждане

Купете секук през сезона на есенното засаждане е трудно, тъй като търсенето за този период през този период е ниско. По-лесно е да растете качествено семена от себе си. Как да направите това?

• За да получите лук, е необходимо да посеете семена от череши през пролетта.

• Процедурата се извършва в началото на пролетта, когато снегът просто се е отлепил от леглата.

• Посейте семена с широка ивица, около 5 - 6 см. Разстоянието между ивиците е достатъчно за плевене и грижи за леглата.

• Дълбочината на засяване е около 1-2 см. След засаждането, леглото се натрошава с хумус.

След появата на разсад, разсадът се нуждае от редовно поливане и плевене. След всяко напояване е полезно да се разхлаби почвата. Младите разсад не се нуждаят от допълнително торене.

В средата на лятото, когато листата лук пожълтяват и падат, севокът се изкопава с вилици. След това се оставя да изсъхне точно на леглото. След това посадъчният материал се сортира. Sowok с диаметър повече от 1 cm е оставен за есенни насаждения, и малък засадени през есента.

Защо използвате малко семена за есенното засаждане на лук?

1. За предпочитане е малката разсад да се засажда през есента, което прави възможно да се получи добра реколта от ряпа. Фактът е, че фините семена не изстрелват.

2. В малки крушки за зимата се натрупват достатъчно хранителни вещества, което ви позволява да получите богата на витамини зеленина.

Сортовете лук за подсинього сеитба

Можете да получите постоянно добра реколта само чрез отглеждането на някои видове лук, които са подходящи за есенно засаждане.

• Радар;

• Elan;

• Даниловски;

• Рутен Щутгарт;

• Zolotnichok;

• стиропор;

• Одинцовец.

Но дори придобиването на необходимите сортове, без да са известни всички правила на земеделието, отглеждането на лук е абсолютно необходимо.

Дати на засаждане лук през есента

На първо място, всеки шофьор на камион трябва да спазва условията за засаждане на реколтата. Това определя количеството и качеството на културата. Прибирането на лук през есента (за зимата) завършва един месец преди стабилната слана, докато почвата не замръзне.

Във всеки регион времето за засаждане е различно. Ето защо, опитни градинари се препоръчва да се движите по време. Ако средната дневна температура се поддържа на + 5 градуса, тогава можете да продължите да засаждате разсад.

Как да подготвим легло за насаждане на лук през есента

Мястото за насаждане на лук е избрано сухо, без да се задържа стагнатите води. Твърде мокрите зони водят до гниене на разсада. Посадъчните легла са направени така, че подпочвените води да не увреждат семената.

Почвата за отглеждане на лук трябва да бъде лека и питателна. На същото място се култивира за не повече от две години, след което леглото се сменя. Върнете лука на оригиналното място само след 5 години.

Добри предшественици за тази култура ще бъдат картофите, бялото зеле, царевицата. Не можете да сеете лук след чесън.

Всеки градинар знае колко важно хранене е да се получи качествен ряпа. Препоръчително е да използвате зрял компост или хумус.

Важно! За да се оплодят луковиците, не се използва пресен тор. Това води до образуването на сочни зеленчуци, но ряпата ще бъде твърде насипна, неподходяща за съхранение.

Технология на засаждането лук през есента

Семената легла за засаждане са широки. Семената се засаждат в канали, които се правят на разстояние 10-15 см един от друг. Лукът се засажда на разстояние 5 см, разстоянието може да се увеличи в зависимост от размера на бъдещата глава. Дълбочината на вграждане на семената е 3 см, а по-малкото засаждане ще доведе до гнездене през пролетта.

Когато лукът се засажда лук, браздата сеитба е покрита с хранителна почва, но не напоявана. Преди началото на измръзване, насажденията са преплетени с дървени стърготини, листа, хумус или зеленина. Ако зимата е мразовит, тогава леглата са покрити със сняг, така че когато температурата падне под -20 градуса лукът не е замръзнал.

Как да се грижим за градина през пролетта

Когато снегът се стопи върху леглото, мулчиращият материал се отстранява, така че почвата се затопля по-бързо. В бъдеще грижите за лука се състоят от редовно поливане и разхлабване на леглата, които правят хранене.

При първото кацане се подава разреден пилешки тор, докато се появи листата. Когато перото се отглежда, лукът се опложда с Plantafol. Писалката трябва да се събира от по-развитите луковици, което позволява на останалите да изградят листната маса.

Терминът на събирането на зимна лук

Като правило, разновидности на зимата лук узряват преди останалите. Условията за почистване в различните региони се различават, така че трябва да се съсредоточите върху появата на крушки. За да разберете, че главите са напълно оформени и готови за изкопаване, можете да с листа и люспи, които са боядисани в характерен цвят за определена степен.

Изцедете лука много внимателно, опитвайки се да не повредите ряпа. Изсушете културата на сухо и добре проветриво място. Само след пълно изсушаване главата се поставя за съхранение.

Важно! Лукът, който има сочно врат, се яде първо. Такива папки не се съхраняват.

Грешки на камионерите при засаждането на лук през есента

Тъй като технологията за отглеждане и засаждане на лук през есента не е особено популярна, много градинари правят редица грешки, които имат лош ефект върху добивите.

1. Задълбочаване на разсада по време на засаждането води до късни издънки. Ако слоят земя над сеитбата е повече от допустим, тогава лукът просто няма да има сили да го пробие.

2. Неспазването на времето на засаждане, прекалено късното засаждане води до замръзване на разсада, тъй като няма време да изгради достатъчно коренна система.

3. Лукът възпрепятства развитието поради кацане на ниско ниво.

4. Без есенни лехи, лукът може да бъде повреден от студ.

5. Стрелите са редки или липсват - забравили са да свалят мулчиращия материал от леглата.

6. Севок се разбива, защото е засадена на неподходящо място, където водата от топене е за дълго време.

7. Реколта лук е твърде малък - градината е на сянка. За отглеждането на лук се избира слънчево място.

Share:
Comments