Озонотерапия за целулит

Към днешна дата има много възможности за ефективно приспособяване на фигурата без строги диети и досадни пътувания до фитнес залата. Една от тях е озоновата терапия, която се използва активно повече от двадесет години.

Озонотерапията като метод за провеждане на медицински процедури започва своята история от деветнадесети век. Сместа от кислород и озон има изразен имуномодулаторно действие, антисептично действие и сега се използва активно в различни области на съвременната медицина, от гинекологията до хирургията. В областта на медицината и козметологията разговорът е специален: озоновата терапия е официално призната за един от най-ефективните методи за борба с вечния враг на красивата половина на човечеството - целулита.

Методът е кръстен на химическия състав на използваното вещество: така нареченият "медицински" озон е 95 процента кислород, а останалите 5 процента чист озон, известен със способността си да окислява мазнините. "Коктейл" се образува, когато се създава електричество в специално медицинско устройство. Озонотерапията е един от най-безопасните методи за коригиране на фигура, но има и противопоказания. Тя ще трябва да бъде изоставена, ако имате алергична реакция към озон, лошо кръвотечение или тенденция към конвулсии.

Отслабването с озонотерапията е от процедурен характер и включва 5-7 сесии. Тя се извършва с помощта на подкожни инжекции в "проблемната" зона на фигурата. Сместа от кислород-озон, използвана като активно вещество, започва да разгражда подкожните целулитни уплътнения, активира микроциркулацията в тъканите и помага за очистването на тялото от токсини. Струва си да се обръща внимание на факта, че озонотерапевтичните сесии подобряват лимфната дренаж и стимулират кожата да произвежда колаген и еластан, вещества, които поддържат неговата еластичност и еластичност. Това означава, че след изчезването на мастните отлагания, кожата няма да се "загаси", а да възстанови гладкостта й. Друг важен фактор е цената. Днес озонотерапията е включена в списъка на услугите на всички основни козметични центрове и е напълно достъпна. В зависимост от размера на "проблематичните" сайтове, разходите на сесия варират от 600 до 1000 рубли.

Share:
Comments