Диета с ябълков оцет

Ябълков ябълков оцет отдавна се използва в народната медицина, по-специално за лечение на кожни заболявания. Американски лекар D.S. Джарвис, който изучава лечебния ефект на различни храни, обръща специално внимание на оцет от ябълков сайдер.

Наблюденията показват, че тя допринася за бързото възстановяване на човешките сили, защото нормализира киселинно-базовия баланс в организма. Джарвис предложи да се използва ябълков оцет в комбинация с диета - препоръчително, по-специално, да се ограничи консумацията на месо и мазнини, повече за използване на риба, морски дарове, зеленчуци, плодове, зърнени култури.

Ябълков ябълков оцет, действительно, способствует улучшению пищеварения, а в сочетании с диетическим питанием его можно использовать и при лечении ожирения. Ябълков ябълков оцет полезен для тех, у кого недостаточная секреторная функция желудка, нарушены обменные процессы. Существует несколько рецептов приготовления яблочного уксуса. Вот один из них:

Ябълките се измиват, точките и вдлъбнатините се отстраняват, настъргани. Сурова ябълка се поставя в стъклен съд и се разрежда с топла преварена вода (за 1 литър вода - 0,8 кг каша ябълка). За всеки литър вода се добавят 100 грама мед или захар и за ускоряване на ферментацията - 10 г дрожди или 20 г сух ръжен хляб ,

През първите 10 дни съдът с тази смес се съхранява отворен при температура от 20-30 ° С, два или три пъти на ден, смесвайки ябълката с дървена лъжица.

След това масата се премества в марля и се стиска. Сокът се филтрира през тензух и се изсипва в съд с широко гърло. При желание добавете към всеки литър сок за 50-100 грама мед или захар. След това бурканът е затворен с марля, сплескан и поставен на топло място, за да продължи ферментацията, която обикновено завършва за 40-60 дни. След това оцетът се филтрира, бутилира и плътно се затваря със запушалки. Готовият оцет се съхранява в хладилника при температура 6-8 ° С.

За подобряване на храносмилането и метаболитните процеси, 2 чаени лъжички оцет се отглеждат в чаша вода и се приемат веднъж или два пъти на ден.

За затлъстяване се препоръчва да пиете 2 чаени лъжички оцетен ябълков оцет в чаша вода 3-4 пъти на ден след хранене. Ефектът обикновено идва постепенно след 2 години.

Share:
Comments