Меридиа е лек за апетит

Лекарството за отслабване "Meridia" се произвежда от немската фармацевтична компания Knoll AG, която използва богатия си опит в производството на антидепресанти от ново поколение при разработването на лекарството.

Основната активна съставка, която е част от Meridia, е сибутрамин, пълното име е сибутрамин хидрохлорид монохидрат. Влизайки в човешкото тяло, това съединение прониква с притока на кръв към мозъка и води до намаляване на апетита.

Пациентът престава да се чувства гладен, чувства се добре хранен и повече от 30% намалява хранителните му нужди. Експериментите показаха висока ефективност на Meridia и дългосрочния ефект от нейната администрация - лекарството бе тествано с помощта на 20 000 доброволци по целия свят и не бяха открити сериозни нежелани реакции от специалистите на компанията. Потвърждава това състояние на нещата и медицинското звено на разработчика. По отношение на ползите от лекарството, производителите посочват, че в процеса на прилагането му при пациенти със затлъстяване, нивото на мастните киселини и захарите се нормализира в кръвта, качеството на хемоглобина в кръвта се подобрява, храната се абсорбира по-добре.

Има обаче официално потвърдени противопоказания - при хора с увредена чернодробна функция и бъбречна недостатъчност лекарството е противопоказано. Следва също така да се отбележи, че пациентите, които приемат лекарството, често имат високо кръвно налягане, пулсът се ускорява и често се променя. Това поражда безпокойство сред независими лекари, които настояват за задълбочен химически анализ на лекарството. Проучванията показват, че сибутраминът, който се съдържа в таблетките, причинява повишен риск от инфаркт и инсулт, включително при абсолютно здрави хора. Все пак не всички от тях са подложени на този страничен ефект на лекарството: основната рискова група са хората със скрити сърдечни заболявания, както и тези, които излагат тялото си на сериозни физически натоварвания по време на приема на таблетки.

Въпреки това Европейската агенция по лекарствата препоръчва забрана на използването на смирна като потенциално опасно лекарство. В Русия свободното използване на лекарства, съдържащи сибутрамин, е напълно забранено. Установено е, че то е пристрастяващо и поради това се отнася до мощни лекарства, които не могат да напускат аптечната мрежа без лекарско предписание. Психотропният ефект на сибутрамин върху мозъчната кора е надеждно установен. Ето защо употребата му е ограничена, както и други наркотични вещества. Експертите предупреждават, че при продължителна употреба на такива лекарства при пациенти може да се развият нервни разстройства и психози. Заслужава да се отбележи, че "Meridia" е противопоказан при пациенти в старческа възраст и пациенти, страдащи от безсъние. Ето защо, преди да започнете цикъла на приемане на лекарството, не забравяйте да се консултирате с Вашия лекар.

Share:
Comments