Как да се измие новородено момиче? всичко за интимната

Независимо от пола на родените бебета, е много важно постоянно да се наблюдава как се наблюдава нейната интимна хигиена. Грижата за новородено бебе изисква определени умения от младите родители. Не всяка мама (и още повече - татко) е наясно как да измие новородено бебе - момиче.

Това знание е просто необходимо, защото то определя тясната връзка със здравето на репродуктивната система на бебето след това.

Характеристики на интимната сфера на новородените

Женското здраве на репродуктивната система е в пряка връзка с интимната й хигиена. Тя се грижи за това още от първите дни, пребиваващи в болница за майчинство. Непосредствено след като бебето дойде на този свят (това трябва да се знае, защото е много важно), тя все още не е формирала напълно химена, който е правилният защитник на вагината.

В допълнение, в този момент в ораганизма все още не е уредена полезна микрофлора. Ето защо остатъците от изпражнения, средства и други фактори могат да доведат до поражение и заболяване на репродуктивните органи на бебето.

Родителите просто трябва да се научат възможно най-бързо да се грижат правилно за интимните места на новородената дъщеря.

Някои трудности от първите дни

Много родители са уплашени от факта, че новороденото има определено разпределение. В повечето случаи няма какво да се притеснявате, а дори и напротив - това е съвсем нормално за трохата, която току-що се появи.

Разпределението на бялата слуз е напълно нормално за момичетата. Майки, не забравяйте, че тази тайна защитава вътрешната среда от чужди инфекции. Ето защо не е нужно да го почиствате прекалено внимателно и често. Интимните гънки могат да служат като хранилище за излишен крем и прах, които трябва да бъдат почистени с памучни пъпки, които се навлажняват преди това в стерилно масло (за един ден не го правете повече от два пъти).

В тялото на малкото момиче, което току-що е видяло светлината, има твърде много хормони. Резултатът - може да възникне подуване на лапите. Това е нормално, обикновено всичко изчезва след няколко седмици.

Хормонален фон и свръхсекреция на слуз може да доведе до факта, че малките лакти се развиват заедно. За да се сведе до минимум това, е необходимо да ги премествате от време на време и да ги почиствате. Този проблем се увеличава при новородените момичета, тъй като малките им устни са леко изпъкнали, което служи като допълнителен фактор за тяхното снаждане.

Появата на кърваво освобождаване от влагалището при млади момичета. Това може да се случи в първите дни след раждането. Не трябва да се страхувате, защото това е резултат от факта, че организмът на детето постепенно се възстановява.

Родителите трябва да алармират, когато забелязват зачервяване на малката дъщеря или изпускане на гной. В този случай трябва незабавно да се втурнете в среща с детски гинеколог.

Как да измиете новородено момиче: правилните средства и необходимите дейности

Когато едно момиче се къпят в първите дни от живота си, е по-добре да използвате за тази вода варена вода, след две седмици можете да използвате обикновена чешмяна вода.

Необходимо е да се опитате да прилагате по-рядко мокри кърпички. Да, те се използват, те са много удобни. Въпреки това, дори ако са напоени с много мек лосион, те могат да намерят консерванти и други химикали, които ще предизвикат алергии, дерматити и обрив на пелена.

Кога да измиеш новородено момиче? По-добре е да го измиете в момент, когато майката променя пелените. И вече като трохи измиване, е полезно да се организира въздуха си баня - нека легне за няколко минути гол, само при условие, че стаята е топла.

Много е добре да наблюдавате температурата на водата: не използвайте много студено и много горещо. Ако се случи, че детските движения на червата са изсъхнали малко по кожата, трябва да попиете памучната вата във водата и да я поставите на кожата за няколко секунди, след което е лесно да извадите цялата мръсотия. Да се ​​измие момиче и инфузия на билки. Обикновено това е лайка или невен. Най-често майките правят това, когато момичето има някои здравословни проблеми - зачервяване, възпаление и други подобни.

Необходимо е да се защити малкото момиче от факта, че интимната зона е в контакт със синтетични препарати. Пелените и бебешките дрехи трябва да бъдат изплакнати. Изберете за измиване, от които се нуждаете само сапун и бебешки прахове.

Педиатрите не забраняват използването на прахове и кремове. Те просто предупреждават, че с каквито и да било действия на родителите е необходимо да се знае мярката. Здраво дете не трябва да се размазва с кремове и масла. Всичко това е полезно само ако кожата е суха (ще е необходимо масло), ще се появи зачервяване и обрив на пелена (ще са необходими крем или прах - под пелената).

Внимание! Решете: сметана (масло) или прах. Грешката е често срещана: на крем се поръсва прах, всичко се раздробява, разтрива и предотвратява нормалното функциониране на кожата на бебето.

По време на измиването, правилно ли е да държите новороденото момиче?

Преди да разберете въпроса как да измиете новородено момиче, трябва да разберете как да я държите в същото време. Основната характеристика на този процес е, че всички необходими действия от страна на ръката трябва да се извършват правилно (измиване от гениталиите до ануса). Повдигането на новородено бебе за измиване над ваната или под кран може да се направи по два начина.

Първо. Момичето трябва да сложи обратно на дланта на лявата ръка. В областта на лакътната гънка на майката ще бъде главата, врата и раменете на дъщерята. С една и съща ръка можете да държите лявото бедро на момичето, докато точната, под миенето, прави движенията, насочени отпред назад. Препоръчва се да изберете тази опция, защото благодарение на нея можете да осигурите по-добра видимост и да почистите всички замърсители не само по-удобно, но и по-правилно.

Вторият. През първите седмици и месеци новородено бебе може да се изкъпе отново. Нейният корем ще лежи на лявата й длан, а главата, врата и раменете й са на лакътя. Същата ръка ще държи момичето до бедрото.

Правила за интимна хигиена на новороденото

Как да се измие новородено момиче? При извършване на хигиенни процедури за грижа за новородено, трябва да се спазват определени правила.

Всички процедури трябва да се извършват само с чисти ръце: Мама трябва да измива много добре ръцете.

Да се ​​измие момичето с вода е необходимо след дефекация от пубертета до папата, така че изпражненията да не ударят влагалището. Ако в пелената няма изпражнения, можете да изтриете бебето с мокра салфетка.

Самата процедура да извърши топла, но не и топла вода, така че първо трябва да настроите температурата на водата и след това да вземете бебето.

Не забравяйте да миете момичето два пъти дневно - сутрин и вечер.

Препоръчва се на педиатър да промива трохи без да използва перилни препарати - чиста вода или лайка. Детският сапун е по-добре да се използва само ако свещеникът е твърде замърсен.

Момичето трябва да има собствена чиста кърпа. Преди всичко, те трябва да изтрият гениталната цепнатина и гънките на слабините, а след това - ануса. И не търкайте деликатната момичешка кожа, просто леко намокрете.

След края на процедурата за измиване, трябва да погледнете срамните, за да видите, че те са напълно измити. Ако е необходимо, можете да се забъркате с топла вода, да изтриете какво е пропуснато.

След като бебето се измие и избърсва, може да се приложи масло или защитен крем върху кожата и да се носи пелена върху нея.

Pampers трябва да се сменят след всяко движение на червата. И ако бебето не се пръсне, то на всеки три часа.

Опитайте се да подредите на момичето повече въздушни бани.

Не, с цялото си качество, твърде често използват козметика. По-добре е да ги приложите според нуждите.

Така че ...

Много е казано в тази статия за това как да се измие новородено момиче. Да обобщим всичко това:

- Не злоупотребявайте със сапун и други средства при измиване на детето, допустимото количество от него - два пъти или три пъти седмично;

- да измие момичето, следва само с чисти ръце, като се премести от корема към свещеника;

- най-доброто средство за измиване е течаща вода (с изключение на - варена вода в първите дни след раждането);

- хигиенните продукти трябва да се използват само за изплакване и избиране на течни;

- След края на процедурата, не разтривайте интимната област с кърпа, но се намокрийте;

- всяка година - веднъж - донесете бебето на среща с гинеколог;

- с течение на времето, когато едно момиче расте, трябва да я научите как правилно да изпълнява процедурите за абсорбиране.

Важно е родителите да защитават дъщерите си, като се грижат за интимното си здраве. Защото това са бъдещи майки, които някой ден ще ни дадат внуци и внуци!

Share:
Comments