Как да отстраните излишната течност от тялото, за да

Приветстваме ви скъпи читатели и читатели. Още веднъж ще се докоснем до темата за намаляване на теглото на нашия сайт и ще разкрием още един начин, по който можете да хвърлите няколко допълнителни килограма - като премахнете излишната течност от тялото.

течностЧетейки нашия сайт, вече сте прочели много начини, по които можете да отслабнете без диета и без физическо натоварване. Една от причините, поради които получаваме наднормено тегло през лятото, е голям прием на течности, в резултат на което развиваме отоци, съответно теглото на нашето тяло се увеличава и най-вероятно е така. През лятото намаляваме приема на храна и почти 2-3 пъти увеличаваме потреблението на вода.

Ако спечелите наднормено тегло, тогава може би цялата вина не е сладка, пържена и висококалорична, а именно излишната течност. Въпреки че в повечето случаи се отнася за летния период, но и през зимата, може да бъде и излишната течност в тялото. Но преди да започнете да отстранявате излишната течност от тялото, трябва да анализирате дали е излишно или не.

Нормално е човек да пие около 2 литра течност на ден през студения сезон и около 3 литра течност през лятото. Тази норма не включва никаква друга течност, която използваме: супи, млечни продукти, чайове, безалкохолни напитки, плодове и др. Ето защо, наблюдавайте колко течност пиете, ако показателят на пияната течност значително надвишава средната статистическа норма, а след това и наднорменото тегло на вазите заради това.

Чаша вода

Как да премахнете излишната течност от тялото

За да изтеглите излишната течност от тялото може да бъде у дома и нашият сайт Diets-10.ru ще ви даде препоръки как да го направите. Нека да разгледаме какво помага да се премахне излишната течност от тялото.

За да се отървете от излишната течност от тялото през лятото - ще помогне диня, той е най-ефективният начин.

  • диня

Ако искате бързо да отстраните излишната течност, а след това през деня, използвайте само диня и без ограничения. Ако не гладувате, яжте няколко ръжен хляб. На следващия ден веднага ще видите резултата, дори и без люспи.

  • Таблетки и чайове

Можете да се отървете от течности в тялото с помощта на таблетки и специални чайове. Към днешна дата се продава голям асортимент от диуретични таблетки и чайове. Какво точно да изберете зависи от вас, затова можете да прочетете поясненията на различни таблетки и чайове в интернет, както и да се консултирате с лекар или фармацевт.

Диуретичен чай

  • Народни методи

Какво друго може да премахнете излишната течност от тялото? Можете да прибягвате до така наречените рецепти на баба - народната медицина. Разнообразие от билкови инфузии ще помогне да се премахне излишната течност по народни методи: градински чай, жълт кантарион, око на мечка, листа от бреза и др. Между другото, бреза сок също е добър диуретик.

Баня

  • Гореща вана, вана и масаж

Странно, и благодарение на процедурите за баня и вана, наистина можете да отстраните излишната течност от тялото. Вземането на вани и вани веднъж седмично ще окаже много благоприятно влияние върху изтеглянето на излишните течности от тялото и вашето здраве.

Друг начин - масажът помага да се премахне течността от тялото.

Масаж за отстраняване на излишната течност

  • Намалете консумацията на вода и премахнете провокативните продукти

Не е тайна, че след солена храна наистина искате да пиете, опитайте се да изключите използването на риба и други морски дарове, различни солени ястия, както и ястия с подправки.

Жаждата се проявява след и консумация на сладки храни, включително сладки напитки, така че не забравяйте да изключите и продукти, предизвикващи жажда.

Използвайте обикновена пречистена вода без газ, за ​​да утолите жаждата си.

И накрая, искаме да кажем, че ако решите да отстраните течността от тялото, препоръчва се да го правите не повече от веднъж месечно, а когато използвате диуретици за това - не повече от 2 пъти месечно. Честите и прекомерни начини за отстраняване на течности от тялото могат да навредят на тялото, на първо място тя е изпълнена с появата на дефицит на калий и калций в организма.

Share:
Comments