Какво отслабва нашия имунитет: 5 основни фактора

Учените определят 5 основни фактора, които водят до отслабване на нашия имунитет. Първата причина е захарта, която консумираме. Благодарение на научните изследвания е установено, че дневният прием на 100 грама захар в 3 пъти намалява способността на организма да се съпротивлява на вируси и бактерии. Имунитетът започва да се възстановява само след 18 часа от момента на приемането на такава шокова доза сладка и през това време тялото е уязвимо на различни заболявания и неблагоприятни фактори. Но след повтарящия се прием на захар, имунитетът отново се отказва от своята позиция.

Втората причина, която ни прави уязвими, е неадекватното потребление на вода. При недостиг на течност в организма метаболитните процеси се забавят и функционалният капацитет на организма намалява съответно. Според учените почти всеки един от нас има този проблем, въпреки че често хората не знаят за него.

Третата причина е такъв неприятен симптом като сухота на лигавицата в носа. Сухата лигавица не забавя вирусите и бактериите, които ордите попадат в тялото ни.

Четвъртото място е ежедневния стрес, чиито хормони отслабват имунната система и потискат функционирането на имунната система.

Петата причина е липсата на сън. По време на сън тялото се възстановява след деня на борба с бактерии и вируси. Ако продължителността на съня не е достатъчна, имунитетът не се възстановява напълно. Също така е известно, че ако хората не получат достатъчно сън, често започват да страдат от сърдечно-съдови заболявания и показват тенденция към затлъстяване.

Share:
Comments