Как да се отървете от миризмата на изгаряне: тайните на

В тази статия ще се опитаме да разберем въпроса "Как да се отървем от миризмата на изгаряне", да разберем защо остава в стаята или върху дрехите толкова дълго и да намери начин да реши проблема.

И също така помислете за народните методи, които наистина работят, и не маскирайте миризмата за кратко време.

Миризмата на изгаряне е постоянна и тежка за "аромата" на тялото, която, както може би си мислите, ще изчезне, ако отворите прозореца, измиете дрехите или измийте всичко, което причинява миризмата.

Но колко разочароващи са хората, които вярват, че проблемът може да бъде решен толкова просто.

Gar - това е изключително неприятно последствие, което носи много проблеми, ако не знаете как да се справите с него. За щастие съществуват методи и те са достатъчно ефективни, за да разрешат проблема веднъж завинаги в най-кратки срокове.

Миризмата на изгаряне: защо не отнема толкова време

За началото на борбата с възникналите проблеми ние ще се справим с източника. Откъде идват миризмите на изгаряне, знаем, но защо да не отваряме прозореца или да използваме освежител за въздух?

Първо, въздухът е изпълнен с огън, като тежко вещество, което всъщност не само се носи във въздуха, но се установява върху всички повърхности наоколо. Освен това, не само повърхностите, но и тапетите, таваните, завесите и други вътрешни елементи, които лесно поглъщат околните миризми, страдат. В други случаи това е временно, но в случай на пожар или изгорена храна, бъдете подготвени за факта, че самият провал няма да бъде решен. Основното е, че не бързайте да изхвърляте мебели и неща. Можете да почистите почти всичко, ако сте подготвени правилно.

На второ място, димът е много дълбоко погълнат от дрехите и тъканите, от които не можете да се отървете от обикновеното измиване. Между другото, много просто изхвърлят дори скъпи неща като кожуха, какво да правят, не си струва, тъй като е напълно възможно да ги спасите, ако знаете как.

Защо не работят аерозолите и другите ексципиенти? За да бъдем точни, те работят, но не съвсем от начина, по който се нуждаем. Ароматизаторът само маскира миризмата, временно я заменя с по-приятна. Когато действието свърши, проблемът ще се върне и редовното дишане на вредни вещества е опасно за здравето.

Внимание: Когато използвате каустични вещества, които предотвратяват неприятните миризми, не забравяйте, че стаята трябва да бъде оставена, а след това внимателно проветрявана, за да не се отровиш себе си и близките си. Особено засяга децата и хората с лошо здраве.

Как да се отървем от миризмата на изгаряне: закупени средства

За съвременния човек най-очевидният отговор на въпроса "Как да се отървем от миризмата на изгаряне" е да си купите инструмент, предназначен за това. Ето защо първо ще анализираме тази точка. Средствата могат да бъдат разделени на две основни категории, които са най-популярни:

1. Течност

2. Аерозоли

Можете да използвате няколко инструмента по едно и също време, но за тази цел все още е по-добре да знаете предимствата на всеки от тях.

Течните вещества са предназначени за механично почистване, Например, след пожар е изключително важно да почистите стаята и за тази цел се използват само различни миещи препарати, като се премахват каустичните и постоянни миризми от стените, тапетите и други неща. Повечето от тях преди това се разреждат с вода и се нанасят внимателно и внимателно, защото можете да изгорите двете ръце и интериора, лишавайки го от цвят. Но за да се избегне това, има различни флуиди в химическия състав. Ако вземеш правилния, можеш да обработиш всичко, като минимизираш щетите.

Аерозолите се използват за последваща обработка след цялостно и цялостно почистване, Такива вещества действат на молекулярно ниво и не маскират, но унищожават миризмата, като сапун, като го изхвърлят от материала. С аерозолите, човек не трябва просто да бъде предпазлив. Те изискват специално внимание при употреба, тъй като някои от тях могат да бъдат опасни за домашни любимци и деца. По-добре е да излезете от апартамента в продължение на няколко дни и да се грижите за цялостната обработка, след което се върнете в вече чистата къща. Вдишването на отровни изпарения от аерозоли е опасно и вредно в зависимост от тежестта на веществото и затова е най-удобно просто да отидете на посещение или да се разхождате, докато миризмата напълно не премине.

След общото почистване е много важно да изхвърлите всички парцали, с които стаята е премахната. Те няма да могат да премахнат димните газове и няма смисъл да го правят. Но ако ги окачим на батерията, има опасност да застрашим част от тапета близо до нея. Както вече беше споменато, миризмата е много разяждаща и най-лесният начин е да се изхвърлят всички останали след почистването.

Как да се отървете от миризмата на изгаряне: народни средства и методи

Следващата опция е да се използват импровизирани средства за преодоляване на неприятната миризма. И това също е ефективно, въпреки че в някои ситуации, като например пожар, такива методи са незаменими. Но при инциденти с по-малък мащаб се опитваме следното:

• Активен въглен - отлично средство за изгаряне, което има положителен ефект благодарение на това, че абсорбира миризмите добре.

• Мокри чаршафи или кърпи са един от най-добрите начини да помогнете дори при пожар. По-рано, кърпата трябва да се накисва в оцет и да се претегля в стаята, където има миризмата. След кратко време прането ще поеме целия излишък и ще почисти въздуха. Остава да се излъчват стаите и да се наслаждавате на резултата.

• Сладки от сол или сода - друг популярен метод, който помага в много ситуации. Разпръскваме ги, без да ги съжаляваме в ъглите на стаята и чакаме около един ден, докато глината се вмъкне.

• Много приятен и ефективен начин - да се смесват дим с миризма на игли. Това има двоен ефект, поради което лошата миризма се прекъсва за първи път, замества се със свеж естествен и след това напълно се елиминира.

• Билки, които дават приятен аромат, са добре повлияни. Те пречистват въздуха и го напълват със свежест, както в случая на игли. За тази цел е по-добре да се организира изход за природата, където има повече подобни цветя и треви.

Естествено, въпросът "Как да се отървем от миризмата на изгаряне" ще има отговор в зависимост от конкретната ситуация. С други думи, това е сложна работа, която изисква комбинация от процедури, при които около половината ще бъдат заети от почистване и проветряване, а другата половина чрез пръскане с аерозоли или използване на народни методи.

Внимание: След сериозен пожар се препоръчва да се пристъпи към ремонт. Тапетите са много трудни за почистване след дима и най-добрият начин е да ги промените, за да разрешите проблема и същевременно да освежите стаите.

Миризмата може да продължи много дълго време, което зависи пряко от сериозността на ситуацията. Може би седмица, може би няколко дни. Основното нещо е да изберете правилния метод на борба. Но това не е всичко, което може да се срещне. Гар остава на дрехи. Как да се справим с това?

Как да се отървем от миризмата на изгаряне от неща, които не могат да бъдат измити

В стандартната ситуация, когато дрехите се напояват с дим или огън, прибягваме до използването на сода, сапун и други вещества, които помагат за възстановяване на предишното състояние на тъканта. Но какво да правим, когато нещо не може да се измие? Например, козина, палто, шапка и други подобни. Помислете за един стар и ефективен вариант, който помага почти във всички ситуации. Но предварително е заслужава да се отбележи, че твърде сериозни случаи, за съжаление, без измиване не се поддават на този метод и вероятно ще трябва да се обърнат към професионалисти.

Така че, нека да преминем към метода. Тя съществува още през 90-те години, но го научихме от нашите баби или майки. Мнозина могат да си спомнят, че вестници или обувки са залепени в обувки или дрехи, които са отнети от дълго време. Но не всички знаят каква е целта за подобна процедура. Един вестник е материал, който абсорбира миризмите много добре. В случая на обувки ние го запълваме, така че да не остане остаряло и да не получи някаква застояла миризма, която, въпреки че ще мине с течение на времето, все още ще причини проблеми за пръв път. По същия принцип се борим и с нашия проблем. Всички джобове и евентуални зони са пълни със смачкани парчета, а цялата външна част на вещицата е здраво увита в леко разтрошени вестници. Хартията ще абсорбира изпаренията около три дни, след което е необходимо да се проветри правилно. Можете да приемете приемането няколко пъти и рано или късно ефектът ще бъде постигнат.

Както стана ясно, да се освободите от миризмата на изгаряне не е толкова трудно, ако познавате врага лично. В крайни случаи винаги можете да се обърнете към услугите на фирми за почистване, които ще решат повечето от проблемите на разумна цена и само за няколко дни. Но можете да започнете със собствените си ръце. Може би извън помощ и не е полезно.

Share:
Comments