Как да получите златна коса? или златно боядисване на коса

Най-офанзивата за новородените блондинки е състоянието на косата след обезцветяване. Без значение колко елегантен е избраният сянка, косата се превръща в безжизнена слама. Как да постигнем лек златист оттенък, така че косата да запази своята привлекателност и здраве?

Преди всичко решавайте за тона на светлата боя. Не използвайте топли нюанси като праскова или розово дърво. Топлите нюанси в оцветяването на дома почти винаги дават на косата неприятна ръжда. Ashy цветове ще бъде най-добрият вариант. Обаче, бледо лице със сребърен нюанс може само да се влоши, придавайки на изображението неприятен цвят призраци като цяло.

Когато започнете да оцветите, не забравяйте, че самият скалп отделя топлина. Под въздействието на топлината, реакцията на боядисване става по-бързо, така че си струва да започнете оцветяването от краищата, като нанесете боята върху нишките от средата до върховете. Обикновено, но малко отнемаща време техника ще ви позволи да получите еднакво оцветяване на косата по цялата дължина.

След оцветяване във всякакъв цвят, косата става като гъба, която с радост абсорбира прах и себум. За да запазите оригиналния цвят, трябва да затворите отворените пори със специални климатици и спрейове. Слънцето и топлата сешоар могат да оцветят цвета си, като му придават скучен и тъп нюанс.

Как да получите златна коса?

 • Скъпоценната златист руса се постига чрез нежно оцветяване или оцветяване със златна боя на естествена светлина.
 • Косата с обезцветена коса може да има ръждясал оттенък, който може да бъде гравиран със специални киселинни форми, но да не ги изпробвате у дома.
 • Светло руса или леска коса може да има приятен златен оттенък, ако добавите малко златен пигмент към боята.
 • Брилянтните нишки на косата ще привлекат възхитителните погледи на другите, а вие - имате добро настроение и увереност в собствената си привлекателност.
 • Изплакващата коса с лайка е най-евтиното и доказано народно лекарство за даване на коса златен оттенък.
 • Различните балсами и шампоани за светли коси са насочени към запазване на златистата боя на къдриците и поддържане на здравето им след химични процедури. През лятото предпочитайте климатик с UV филтър - елементите, фиксирани върху косата, няма да дадат слънчевата радиация да изгори цвета и да засегне деструктивно косата.
 • Отидете на плажа, не забравяйте, че някои бои може да придадат на косата неприятен зеленикав оттенък, когато дойде в контакт с морска вода. В хлориран басейн използвайте шапка или просто не намокрете косата, като ги вземете с клипс за коса.

Топ цветове за коса, за да получите златист цвят

 • L'Oreal съображение предпочитание "Чисто злато",
 • Brillance 814 цвят - Златна блондинка,
 • Wella Wellaton 9/3 цвят - Златна блондинка,
 • Revlon Colorsilk 7G (71) цвят - Златна блондинка.

Грижете се за косата си, често се грижите за нея с питателни балсами и забравете за сламата. Всички процедури за избелване на коса или дори изсветляване са най-добре възложени на професионалист. Капитанът в салона със сигурност ще може да боядисва косата си равномерно, постигайки благороден нюанс на златисто руса. Блясвайте здраво!

 Анна Патина

Share:
Comments