Как да направите косата бяла: 2 рецепти и препоръки

Мерилин Монро за половин век и остава идеалната блондинка. Какво момиче не мечтае да олекоти косата си и да стане същата женствена и желана! Въпреки това, понякога дори професионалните фризьори не могат веднага да постигнат правилния ефект. Затова нека поговорим по-подробно как да направите косата бяла.

Първото и най-важното нещо е водородният пероксид. Без нея е малко вероятно, че ще бъде възможно да се даде по-свеж или модерен сянка на естествения цвят на косата. С помощта на пероксид можете да освежите дори доста сива коса за два, три или дори четири тона. Освен това, ако желаният тон, който искате да постигнете в крайна сметка, е много по-лек от естествения ви цвят на косата, тогава водородният пероксид също се използва за подготовка за боядисване.

Ако многократно сте оцветявали косите си, ще бъде трудно да ги обезцветете, особено ако те са много тъмни. Това може да отнеме от 30 минути до 2 часа и не можете да разчитате на 100% резултат, понякога завършвате само с цвят пай в цветовата гама от бяло до оранжево. След това ще трябва да прибягвате до повторно третиране на косата. Ако обаче този път не можете да постигнете пълно обезцветяване, по-добре е да изберете орех, лек кестен или друг тъмен цвят.

Някои линии и цветове за изясняване са предоставени за самооцветяване у дома. Ако обаче нямате оцветяващи умения, трябва да се консултирате с специалист, за предпочитане в фризьорски салон. Не забравяйте, че обезцветяването или блондингът е истински стрес за косата, защото поради силната химическа експозиция тя се изсушава и изчерпва.

Много производители на бои подчертават, че цветовете им са допълнени с растителни екстракти, но това не е в състояние напълно да премахне отрицателните последствия за промяна на цвета и оцветяването на косата. Затова не се обръщайте твърде често към промяна на цвета, особено ако наскоро сте направили козметика.

Осветяване на косата със светлоотразител

Ако все още искате да направите обезцветяване на косата у дома, тогава трябва да се подготвите:

 • собствена коса - те трябва да бъдат сухи и непромити,
 • стара, ненужна кърпа,
 • гребен с широки зъби,
 • часа
 • подготовка за осветяване на косата заедно с инструкцията (задължително!),
 • ръкавици.

Процесът на обезцветяване на косата

Първо, прочетете инструкциите и подгответе избистрящо съединение. 2/3 от разтвора се разпространява до косата по цялата дължина до същите върхове, без да се прилага разтвора към кореновата част на косата. Времето за провеждане се определя в зависимост от желаната степен на изясняване: ако искате да се облекчи малко, това е около 15 минути, и силно осветление ще получите, когато държи боя за половин час. Тази трета от композицията, която сте оставили, се отнася до радикалната част на косата по цялата дължина и се задържа 10-25 минути. След това косата трябва да се измие с вода, след това с шампоан и да се изплакне.

Избистряне с водороден пероксид

Въпреки факта, че светът е прегърнал модата за естественост, платиновата руса все още е знак за красота и женственост. Малко хора знаят, че този ефект може да бъде постигнат не само в скъп салон, но и у дома, като се използват наличните средства.

Какво е необходимо за оцветяване?

За да избелите косата, ще ви е необходим следният набор от инструменти:

 • - водороден пероксид под формата на таблетки;
 • - балон от амоняк (амоняк);
 • - гумени медицински ръкавици за защита на кожата на ръцете;
 • - шампоан (също подходящ за мек течен сапун);
 • - крем с плътна мазна тъкан;
 • - Четка за нанасяне на оцветяващ състав.

Как да нарисувате

Преди всичко, трябва да приготвите разтвор от водороден прекис от таблетките, които сте купили преди това в аптеката. Концентрацията зависи от състоянието на косата ви и от цвета, който искате да постигнете. Така че, ако имате тънка и доста руса коса, насищането на разтвора не трябва да надвишава 8%. Но за твърди тъмни коси, концентрацията е разрешена до 12%. За коса дължина рамо достатъчно третия разтвор стъкло (50-60 г), към който се добавя около 5 грама от амоняк и малко количество шампоан (или сапун). Не забравяйте, че за приготвянето на този продукт можете да използвате само стъклени изделия, а не пластмасови или керамични. Задължително условие е работата в ръкавици.

Преди да продължите директно с оцветяването, трябва да направите подготвителна работа.

 1. Защитете дрехите със стара кърпа или друга кърпа.
 2. Кожата в кръстовището със скалпа трябва да се смазва със сметана, за да се избегнат изгаряния или дразнене.
 3. Също така имайте предвид, че оцветяването се извършва върху мръсна коса.
 4. Започнете да прилагате състава върху косата, не докосвайте около 2 сантиметра от корените и ги третирайте последно.

Съставът трябва да остане на косата Ви в продължение на 20 до 40 минути, в зависимост от вида на резултата, който искате да постигнете. След това, трябва да измиете добре косата и да ги обработите с богат хранителен балсам. За да се къдрите са меки и послушни, завършете процедурата, като изплакнете с вода с лимон или оцет.

В някои случаи, след такова оцветяване на дома, на косата може да се появи лек нюанс на жълта светлина. За да се отървете от този ефект, ще ви помогнат със специални шампоани, които се продават в козметични магазини.

Ако имате твърда и гъста коса с тъмни нюанси, тогава не трябва да очаквате, че след първата процедура ще станете платинова блондинка. Ще трябва да го повторите няколко пъти с малки прекъсвания. В този случай, имайте предвид, че пероксидът разрушава косата и следователно ще трябва да половите всички усилия, за да се грижите за косата. Направете хранителни маски и билкови изплаквания, за да предотвратите загубата на коса от привлекателността му.

Share:
Comments