Ужаси филми като начин да отслабнете

Насладете се на гледането на любимите си филми, докато сте в пълен комфорт и същевременно подобрявате фигурата си, просто гледайки екрана - мислите, че това е обикновена мечта за жени? Не, абсолютната реалност, и дори повече, е доказан научен факт. Това са само филми за това не всички, но само най-ужасно и емоционално. Това е заключението на изследователския екип от университета в Уестминстър в Лондон, в резултат на дълъг научен експеримент, който е в състояние да докаже хипотезата, че филмите на ужасите са от полза за да се отърве от излишната човек тегло.

Участието в такова необичайно изследване бе взето от 10 доброволци, на които беше показан цял списък от класически картини в жанра "ужас". По време на тяхното гледане всеки участник трябваше да бъде контролиран от специални устройства, които измерваха такива индикации като изходящия въглероден диоксид, обема на абсорбирания кислород и броя на ударите в минута.

По ирония на съдбата, всеки филм, който трае 90 минути, освобождава индивидуалния участник средно от 113 калории, което е равно на малко шоколад. Струва си да се отбележи, че приблизително същия резултат дава 30-минутна разходка на чист въздух.

Към резултатите от тази научна работа учените добавиха и рейтинг на най-добрите снимки за загуба на тегло, които включват всички филми, гледани от участниците в експеримента.

Първото място в рейтинга отиде до ужаса "Shine" - гледането му помага на една жена да се отърве от средно 184 калории. Филмът "Челюсти", който заема второ място, позволява на зрителя да загуби 161 калории. На 3 калории от него картината "Exorcist" изостана. До нея в списъка са най-продаваните "Кошмар на Elm Street", "Saw", "Paranormal" и "Alien" - тяхната ефективност по отношение на загуба на тегло е от 110 до 150 калории на сканиране.

Share:
Comments