Отслабване на диетата: менюта, правила, изход

Много хора с наднормено тегло се обръщат към всички видове диети и хранителни системи с надеждата бързо и безопасно да отслабна. Една популярна диетична програма е слаба диета, която има много положителни резултати и помага стрелите на везните да намалеят значително.

Отслабване на диетата: менюта, правила, изход

съдържание

 • Правила за храненето
 • Меню за 7 и 14 дни
 • Диета за 20 дни
 • Правилният начин да излезете от диетата си
 • Резултати и противопоказания

Правила за храненето

Една седмична слаба диета и по-дълга се отнася до доста строги диетични режими. В средата на диетата можете да почувствате заболяване, тогава е необходимо да спрете и постепенно да възстановите нормалната диета.

Такава реакция на организма говори за неговата липса на сложен товар и е необходим по-нежен начин за намаляване на теглото. Европейската кльощава диета идва от Америка. За една седмица тя обещава да намали теглото с 5-7 кг. Поради своята ефективност и простота, тя стана популярна сред много от тях. Същността на чистата диета - ниско съдържание на калории в ежедневната диета.

Диетата включва еднодневни дни на разтоварване и нискокалорично хранене. Един ден се дава за пълно гладуване само с приема на чиста вода. От плана се препоръчва негазирана вода до 2 литра на ден с парче лимон. Някои вариации на постно хранене заменят лимон с вода с неподсладен сок, зелен чай или компот от сушени плодове без захар.

Физическите тежки натоварвания по време на диета са противопоказани, тъй като тялото вече е подложено на сериозен тест, свързан с ограничаването на приема на хранителни вещества и витамини. Избягвайте и морален стрес. По-добре е да се правят спа процедури, а също така да прекарвате повече време във въздуха.

Допустимата дневна норма на продуктите трябва да бъде разделена на 3-4 дози. Дъвчете за предпочитане по-дълго и по-внимателно, така че стомаха да възприема приема на храна, както обикновено.

Меню за 7 и 14 дни

Стандартна слаба диета се наблюдава от седмица до 2. Препоръчителната диета ще ви позволи бързо да изгубите излишъка, което е важно преди летния плажен сезон или от отговорните дейности, особено за жените.

Менюто за 7 дни включва:

 1. Вода, 200 грама кисело мляко или литър нискокалорично мляко.
 2. Доматен сок или ябълка до 800 мл, 200 грама извара мазнина, вода.
 3. 3 литра вода на ден или минерална вода без газ.
 4. 200 грама варени или печени картофи, вода, 800 мл неподсладен сок.
 5. Един литър вода, 5 малки ябълки.
 6. Нискомаслено варено месо (200 грама пилешки гърди, постно говеждо или печена риба), вода, неподсладен сок.
 7. Вода, литър нискомаслен кефир.

Диетичното меню

От такава нискокалорична диета е необходимо да излезете постепенно, като запълнете менюто с нови продукти. Тревожност може да възникне, ако обемът на храната се повиши рязко, защото обемът на стомаха за една седмица значително намаля. Необходимо е да се забрави известно време за висококалорична пържена и пушена храна. Постепенно се увеличава и физическата активност.

Менюто за 2 седмици включва:

 1. Зелен чай.
 2. Кефир с ниско съдържание на мазнини до 2,5%.
 3. Минералка.
 4. Ябълките са неподсладени.
 5. Нежирное молоко до 3,2%.
 6. Зелен чай.
 7. Минерална вода и нискомаслено мляко.
 8. 2 ябълки и вода.
 9. 1 литър нискомаслено нишесте и вода.
 10. Пресни краставици.
 11. Чаят е зелен.
 12. Нежирное молоко до 3,2%.
 13. Зелени ябълки.
 14. Минерална вода.

Двуседмичното меню обикновено има значителни резултати. Но това е важна воля. Невъзможно е да атакувате храната след края й. В резултат на това работата на храносмилателния тракт може да се влоши и загубата на тегло бързо ще се върне отново. Балансираното хранене се възстановява постепенно. Първо въведете повече течности, всички видове каша. Само седмица по-късно се въвежда твърда храна.

Диета за 20 дни

Такава ограничена диета може да причини анорексия, булимия, стомашно-чревни смущения. По-добре е да го провеждате под наблюдението на специалист по диетология и с първите негативни прояви за спиране на тялото:

 • Първата седмица напълно повтаря менюто на седемдневната диета.
 • 8-ти ден: задушени зеленчуци (200 грама), нискомаслено извара.
 • 9-ти: прясно изцеден сок на литър, нискомаслено извара (200 грама).
 • 10-ти: нискомаслена варена риба (200 грама), чай.
 • 11-ти: 4 варени картофи, прясно изцеден сок.
 • 12: 3 ябълки.
 • 13-то: варено месо (200 грама), сок.
 • 14-ти: кефир с ниско съдържание на мазнини до един литър.
 • 15-ти: умерена диета по желание.
 • 16-та: 5 неподсладени ябълки.
 • 17-ти: варено месо, нискомаслено мляко до един литър.
 • 18-ти: кефир с ниско съдържание на мазнини до един литър.
 • 19-ти: извара, чай.
 • 20-ти: нискомаслен кефир на литър, ябълка.

Диета

Такава дълга и строга диета намалява стрелките на скалите с 10-11 кг. Тогава на здравословна диета без проблеми е доста трудно. Възможни главоболия, стомашни спазми, общо неразположение.

Правилният начин да излезете от диетата си

Липсата на твърда храна в храната е стрес за храносмилането. Важно е след седмица и две седмици слаба диета да се подготвите за връщане към нормална диета. Първият ден ядат всичко, което им харесва, но в разумни количества. На втория ден идва със сок и извара. След това сок и риба, варени картофи в униформа. Разредете менюто с ябълки, варено месо без сол, нискомаслен кефир. В режима на пиене включвайте проста чиста вода и зелен чай.

Резултати и противопоказания

Слабата диета има много нискокалорична дневна диета. За да не почувствате силна слабост по време на храненето и да не позволявате на органите да се разрушават, трябва да се вземат витамин-минерални комплекси. По-добре е да се избегне сериозно физическо натоварване и да се остави диетата за празничния период. Препоръчва се да почивате повече.

Слабата диета е противопоказана при бременност, бъбречни заболявания, стомашно-чревни проблеми, общ отслабен имунитет. Не можете да пренебрегвате правилния изход от диетата, така че теглото да не се връща дори при високи цени. Калоричното съдържание на храната и нейните обеми трябва да се увеличават постепенно.

Share:
Comments