Нискокалорична диета за правилна загуба на тегло

Красивата фигура е идеалът на много момичета, които може да се окажат реалност, ако този въпрос е изцяло и най-важното е, че е правилно да се подходи. В този материал този подход ще бъде разгледан за нискокалорична диета.

Нискокалорична диета за правилна загуба на тегло

съдържание

  • Запознаване с диетата
  • Принципи на храненето
  • дажба

Запознаване с диетата

Нискокалоричната диета обикновено означава диети, които се основават на нискокалорична диета. Но заедно с това има една диета със същото име, която се основава на нискокалорична диета. По този начин, ако е необходимо, можете да изберете като специална диета със същото име, а друга - в диетата, за която е определена определена максимална норма на килокалории на ден. По-долу ще разгледаме диетичната диета на едноименната диета.

Нискокалоричната диета е добре известна в света на диетите, тя е научно обоснована от гледна точка на диетологията, за разлика от други диети като: диета от нар, ананас диета, тиква диета и други.

Диета, базирана на нискокалорична храна, често се използва не само за така наречената "домашна загуба на тегло", но и за медицинската (когато е предписана от лекар с цел да намали теглото или да подобри здравето на храносмилателната система).

Същността на диетата е да се използват нискокалоричните продукти, за да се повлияе на метаболизма и да се елиминира образуването на мастни депозити.

Диетата е доста стара, тъй като е разработена през 70-те години на миналия век. Резултатът е ограничаване на консумацията на мазнини и прости въглехидрати, с увеличаване на приема на протеини. При запазване на това равновесие човек лесно понася храненето: не се чувства гладен и е изпълнен с енергия.

Диетата установява норма на хранене на храна в размер до 1200 килокалории на ден. С индивидуален диетолог, този индикатор може да бъде намален.

Принципи на храненето

Сега нека разгледаме основните принципи на диетата.

  • При съставянето на диета, новото меню трябва да бъде балансирано по отношение на броя на хранителните и хранителните свойства, така че тялото да получава необходимия спектър;
  • дажба должен быть составлен таким образом, чтобы вы не испытывали чувства голода между приёмами пищи;
  • Дневната норма на въглехидратите е 100 г, мазнините - 80 г. Ще научите повече за нормите на въглехидратите от тази статия.
  • Трябва да увеличите съдържанието на протеини в съдовете си;
  • Премахване на храни с високо съдържание на калории, както и предизвикване на апетит (списъкът на тези продукти ще бъде представен по-долу);

За по-голяма яснота ви предлагаме таблица с калории, която ще ви помогне да направите правилно меню.

Калорийна маса

Какво не може да се яде?

Що се отнася до табу продуктите, първата е солта. Солта е строго забранено да яде по време на храненето, е еквивалентно на растително масло. Този списък включва захар, която е враг на всяка диета, както и сладкарски продукти, които я съдържат. Вермицели и бял хляб - това е невъзможно, но от брашното от грубо смилане и трици - това е възможно. Този списък засяга плодовете и зеленчуците. От плодове: банани, стафиди, грозде и сушени кайсии. От зеленчуци: картофи, моркови, цвекло, зелен грах.

За периода на хранене трябва да кажете сбогом на пържена и пушена храна. Също така, опитайте се да се движите колкото е възможно повече от здравословната храна, като се отказвате от хранителни продукти, консервирани храни и бързо хранене (включително бързо хранене). Нискокалоричната диета забранява използването на сладки газирани напитки, които, в допълнение към високото съдържание на захар, имат много високи калории и са вредни за здравето.

В противен случай стандартният режим: 5-6 хранения на ден, порции трябва да са малки, и не трябва да има преяждане и ядене 3 часа преди лягане.

дажба

Броят на храненията и обемът, който вече сме посочили. Струва си да кажем, че е много важно да изработим режима на деня и да ядем само в определеното време. Ако това не се случи, то не е критично.

Седмичното меню за хранене може да се редува: понеделник и петък, вторник и събота, сряда и неделя. В четвъртък можете да направите почивен ден. Ако желаете, дните в менюто могат да се редуват по различен начин, най-важното - не поред.

Приблизителна версия на менюто за седмицата

Понеделник и петък

Закуска: зеленчукова салата - 200 гр., Чай;

Снек: 1 ябълка;

Обед: 200г постного борща;

Снек: 1 круша;

Вечеря: задушени зеленчуци - 200гр.

Вечер можете да изпиете чаша безмаслено кисело мляко.

Вторник и суббота

Закуска: 100 г извара, чай с 2 ​​супени лъжици мед;

Снек: 1 круша;

Обяд: 200 грама супа от зеленчуков бульон;

Снек: 1 грейпфрут;

Вечеря: 150 грама варено пиле, зеленчукова салата.

Вечер можете да изпиете чаша безмаслено кисело мляко.

Нискокалорична салата

Среда и воскресенье

Закуска: 2 твърдо сварени яйца, 2 филии хляб и 2 малки парченца шунка, чаша кафе с мляко;

Снек: 1 круша;

Обяд: 200 г пилешка супа;

Снек: 1 грейпфрут;

Вечеря: 200 грама печена безмарена риба.

четвъртък

Препоръчва се този ден да се разтоварва. Съветваме ви да използвате ден на разтоварване на ориз или ден за разтоварване на ябълки.

Дневната скорост на питейна вода е 2 литра. Използвайте вода, която не е била нарязана, през целия ден в равни количества. В следващата статия ще говорим за вкусни нискокалорични рецепти.

Share:
Comments