Най-полезен е чаят ... от листата на кафевото дърво

И накрая, изследователите успяха да решат вечния спор на всички почитатели на кафе и чай: коя напитка е по-полезна? Оказа се, че от всички горещи напитки за човека най-полезен е чаят, изработен от кафе. Звучи малко странно, но според тази теория учените от Лондон са наклонени.

Оказва се, че тези напълно различни напитки могат да се комбинират. Учените твърдят, че успяват да създадат уникална комбинация от двете най-популярни горещи напитки на планетата. Това е идеалният чай, който е направен от листа кафе. Тя може да се счита за най-полезната възможност за здраве. "Кафе чай", и така го наричат ​​творците, той не вкусва като типичен чай. Освен това, той е по-слаб в сравнение с кафето.

Трябва да се отбележи, че "чаят за кафе" съдържа голям брой компоненти, които значително намаляват риска от развитие на сърдечни патологии. Той има по-малко кофеин и повече антиоксиданти. Напитката също има отлични противовъзпалителни свойства.

Изненадващо, никога преди никой никога не е срещал идеята за използване на кафе. Използват кафе на зърна и те са много по-малко полезни за здравето. Сега учените вярват, че могат да създадат изключително полезна и вкусна напитка, която ще се превърне в достоен конкурент на класическото кафе и чай.

Share:
Comments