Любителите на кисело мляко имат по-балансирана диета

Хората, които обичат киселото мляко, се възползват не само от вкуса си. Те имат по-балансирана диета и получават по-основни хранителни вещества от хората, които никога не ядат този млечен продукт, както казват резултатите от новото проучване.

Любителите на кисело мляко също ядат повече здравословни храни като плодове, зеленчуци, ядки, риба и пълнозърнести храни, като ги заменят с по-малко здравословни храни - колбаси, рафинирани зърнени храни и бира.

За проучването бяха анализирани данните, събрани чрез проучване на повече от 6 500 възрастни на възраст от 19 до 89 години. Всеки участник попълни въпросник, състоящ се от 126 въпроса, посочвайки колко често е ял някои храни през предходната година. Те бяха помолени да си припомнят колко често са яли част от киселото мляко (една чаша).

Изследователите установиха, че 53,8% от участниците са яли кисело мляко. Сред тях са 64% от жените и 41% от мъжете. Средната консумация на кисело мляко е била 2,25 чаши на седмица. Делът на киселото мляко е от 1 до 6% от дневните калории, в зависимост от това колко хора ядат. Тези хора са по-малко склонни да изпитват недостиг на основни хранителни вещества. "Киселото мляко е много добър източник на хранителни вещества, които липсват в организма, като калций, калий и магнезий", казва авторът на изследването Пол Жак от Университета Туфс.

Хранителната стойност на една порция нискомаслено кисело мляко е еквивалентна на хранителната стойност на същата част от обезмасленото мляко, но съдържанието на калий, калций и магнезий в киселото мляко е приблизително 50% по-голямо.

Това, разбира се, е "живото" кисело мляко, което съдържа културите на живи микроорганизми.

Коментари

Подчинена картина Катерина 10/09/2016 Информация за правилното хранене е много в интернет, много са написани за полезни и вредни продукти в нашата диета, много сайтове предлагат меню за всеки! Но малко се говори за биологичната стойност на храната, за правилното и същевременно балансирано хранене. Така че, ако се чудите какво да се яде всеки ден, така че тялото е обогатена с всички необходими витамини, минерали и микроелементи, всеки ден, получаване на необходимата дневна доза от тези вещества всеки ден - вижте тази статия http://rabotamamam.com/pravilnoe_pitanie.
Share:
Comments