Диета ким протасов

Тази диета, която стана много популярна през последните години, дава много добри резултати. Ако спазвате стриктно всички препоръки, за 5 седмици, за които се изчислява, можете да загубите до 15-20 кг.

1 неделя

На първия ден, както и на 2-ро, 3-то и т.н. през цялата седмица, трябва само да ядете сурови зеленчуци, както и сирена и кисело мляко - 5% мазнини. (Не става дума за сладко кисело мляко с добавки, а за естествено кисело мляко) Киселото мляко може да бъде заменено с кисело мляко или кисело мляко. От останалите храни може да се яде 1 варено яйце на ден.

Зеленчуците и 5% кисело мляко могат да се консумират в неограничени количества и по всяко време на деня. Значението на тази прогресивна диета е да ядете толкова зеленчуци, колкото и 5% от млечните продукти.

Например, можете да ядете краставици, поръсвайки ги с 5% сирене, потапяйки домати и зърна в киселото мляко и можете да направите салата от различни зеленчуци, да разтрошете варено яйце и да поръсите всичко със сирене. Чай, кафе може да бъде във всяко количество (разбира се, без захар), а водата е задължителна 2 литра на ден. Като бонус за добро поведение протасов също се съгласява през деня да яде още 3 зелени ябълки.

2 неделя

Втората седмица не се различава от първата. Тези, които са решили тази диета, твърдят, че от втората седмица се губи желанието да се яде нещо, с изключение на зеленчуци, кисело мляко и ябълки. Много от тях дори отказват варено яйце, което в началото на диетата е изядено.

3 неделя

През третата седмица парче печено месо (300 гр.), Птици или риба се добавя към зеленчуци и кисело мляко. Но приемът на млечни продукти през третата седмица трябва да бъде намален. Зеленчуците, киселото мляко, месото, яйцата и ябълките трябва да се консумират още 3 седмици, като се брои заедно с това и това.

През последните 2 седмици се получава най-интензивната загуба на тегло.

Между другото, през целия период тялото е толкова използвано за такава диета, че е трудно да се възприемат пържени картофи, кнедли или хляб и масло. За да очисти тялото, Протасов препоръчва този цикъл да се повтаря веднъж годишно за всички, дори и тези, които нямат проблеми с наднорменото тегло.

Още веднъж, накратко, същността на предложената диета:

Първа и втора седмица.

Сурови зеленчуци. Различните млечни продукти са с 5% мазнини. 1 варено яйце. 3 зелени ябълки. Кафе, чай без захар. Най-малко 2 литра вода.

3-та, 4-та, 5-та седмица. Все пак, плюс парче месо, птици или риба. Консумацията на млечни продукти трябва да бъде донякъде намалена.

Share:
Comments