Тези 4 вида продукти правят миризмата на тялото ви ужасно

Благодарение на редица проучвания, британски учени са успели да определят видовете храни, които значително променят миризмата на тялото, а не за по-добро.

Първото, но не и най-почитаемото място в този рейтинг принадлежи на алкохола. Известно е, че обработването на алкохол, както и всичко останало, което консумираме, се получава в черния дроб. Въпреки това, 10% от алкохола напуска организма с пот, урина и също се освобождава чрез дишане. И ако смятате, че алкохолът се увеличава потене няколко пъти, няма нищо изненадващо, защото алкохолната напитка, която ни пие, ни дава неприятна миризма. На второ място, достатъчно странно, месо. Причината е, че при любителите на месото, за разлика от вегетарианците, потта е по-интензивна, което също има по-рязка миризма.

На трето място е продукт с лоша репутация, която той придобива точно поради своята силна, специфична миризма. Както сигурно вече предположихте, това е чесън. Не само, че миризмата на дишане разкрива любител на чесъна, но и миризмата на потта му, тъй като този продукт се екскретира и през потните жлези.

Последното място в списъка на продуктите, което сериозно засяга миризмата на тялото ни, е заето от храни, съдържащи метил съединения. Повишеното им съдържание се открива в соевите продукти, спанака и цвекло. При обработката на тези, като цяло, полезни продукти в организма, се образува повишено количество триметиламин, което, изпъквайки с пот, дава на организма неприятна рибна миризма.

Share:
Comments