Ден на разтоварване на кефир

Денят на разтоварване е един от компонентите на правилното хранене и неразделна част от диетите. Днес ще ви разкажем по-подробно за един от най-популярните дни за разтоварване - ден на разтоварване на кефир.

Ден на разтоварване на кефир

съдържание

  • Ползи от ден на разтоварване на кефир
  • Вредите за разтоварването на дни на кефир
  • Видове дни за разтоварване на кефир
съдържание статьи:

Както вероятно си спомняте, както вече ви казахме за дни на разтоварване за отслабване. Нека първо разгледаме положителните и отрицателните свойства на дните за разтоварване на кефир, а след това ще спрем на техния вид.

Ползи от ден на разтоварване на кефир

Дните на разтоварване на кефир се считат за едно от най-полезните, лесни и ефективни. Защо? Първо, дните на храносмилането са сами по себе си полезни, а кефирът благодарение на полезните бактерии, които съдържа, помага да се очисти червата на шлаките. На второ място, светлините за кефир се считат заради факта, че кефирът е много пълен продукт, така че пиейки една чаша кефир, ще се отървете от глада дълго време. На трето място, денят на разтоварване на кефир може да се нарече ефективен, защото ви позволява да откриете усещане за лекота в стомаха, почистване на храносмилателната система, като същевременно помагате да хвърлите няколко килограма.

Вредите за разтоварването на дни на кефир

Въпреки всички горепосочени предимства, дните за разтоварване на кефир имат вредни фактори.

Всяко рязко ограничаване на храната за даден организъм е стрес, а ден на гладно всъщност е пълно ограничение на храната, в което се допускат само един или два продукта. С други думи, за тялото денят на гладно е голям стрес и това ще допринесе за това, че той ще започне да прави резерви под формата на мастни натрупвания и следователно няма да получите загуба на тегло, а точно обратното. Но не е нужно да се страхувате, ако дните на гладно се извършват съгласно всички правила, ефектът ще бъде положителен.

Денят на разтоварване на кефир може да доведе до недостиг на компонентите, необходими на тялото, хранителните вещества, витамините и минералите, които той получава с други продукти и това е изпълнено с дискомфорт и лошо здраве.

Видове дни за разтоварване на кефир

Ден на разтоварване изключително на кисело мляко

Ако сте в състояние да издържате един ден на гладно само на един кефир, тогава, разбира се, това е най-добрият вариант. В същото време размерът на пияния кефир не е ограничен по никакъв начин, т.е. можете да пиете толкова кефир, колкото искате. Единственото условие - само кефир, а не други продукти, дори обикновена вода, е забранено. Можете да прекарвате такива дни за разтоварване веднъж седмично.

Разтоварване ден на кефир и ябълки

Дните за разтоварване на кефир и ябълки са подходящи за тези, които са малко трудно да издържат един ден на разтоварване единствено на един кефир. Този ден на разтоварване е на второ място по популярност сред "разтоварването на кефир". Както можете да видите от името, този ден на разтоварване ви позволява да ядете ябълки и кефир, но нищо повече. През деня можете да пиете не повече от 3 литра кефир и да се ограничите до яденето на 2 килограма ябълки.

Разтоварване ден на кефир и извараРазтоварване ден на кефир и извара

Ако не ядете ябълки, след това ги заменете с извара (или по принцип отидете на гладно дни за извара). Количеството консумиран кефир на ден не трябва да надвишава 3 литра, а количеството извара не трябва да е повече от 1 килограм.

За закуска се препоръчва да ядете 3 супени лъжици. лъжица извара и пийте чаша кисело мляко. Втората закуска е чаша кефир. За обяд можете да се поглезите с малко количество извара, като добавите чаена лъжичка мед към него. За средно сутрешна закуска изпийте чаша кисело мляко. За вечеря - извара с ядки и кисело мляко. 15 минути преди лягане, пийте чаша кефир.

Разтоварване ден на кефир и елда

Друг вариант за разтоварване на дни на кефир е разтоварването дни на кефир и елда. За да прекарате ден на разтоварване на кефир и елда, трябва да вземете 250 грама елда вечер преди ден на разтоварване и да го излее с 2 чаши вряща вода. Този капацитет трябва да бъде покрит с капак и да е обвит с топла кърпа, след което оставяме елдата да се влива през нощта (не могат да се добавят подправки като сол, захар и други обичайни съставки).

През целия ден на разстояние, готвената елда е позволено да яде за не по-малко от 5-6 хранения. Части от елда може да се разрежда с кефир или друго, или просто да се измие с него. Препоръчва се да се пие около 1 литър кефир в този ден на разтоварване. Позволено е да се използва вода в малки количества, но само за да се премахне усещането за жажда.

Момиче с чаша кисело млякоДен на разтоварване на кефир и банани

Ако сте много любители на банани, тогава, разбира се, използвайте такъв ден пост. За един ден се допуска да се ядат не повече от три банана и да се пият 3 чаши кефир. През деня се позволява да се консумира неограничено количество вода без газ.

Ден на разтоварване на кефир и плодове

Най-лесните дни на разтоварване са на кефир и плодове. За закуска ядете 2 портокала и пийте чаша кисело мляко. На втората закуска яжте ябълка. За обяд, се поглезете с плодова салата с неограничено количество плодове, можете да напълните салата с кефир. Снек се препоръчва да се основава на плодове и кисело мляко. За вечеря яжте 2 ябълки и пийте чаша кисело мляко. 15 минути преди лягане - пийте още една чаша кисело мляко.

Share:
Comments