Страхувам се от бременност и раждане, това е нормално? как

Бременност и раждане - основното събитие в живота на жената

В продължение на девет месеца тя е удивена да гледа как се развива нов живот в нея, слуша се щастливо, чака тревожно чудото на раждането на бебето.

Радост, надежда, нетърпение, желание да стиснеш трохата си в гърдите - такива чувства са пълни с дните и нощите на бъдещата майка.

Но с чисто радостно очакване, мътна вълна на страх често се смесва. Какво ме очаква напред? Защо се страхувам от бременност и раждане? Ами ако не мога да се справя с бебето? И ако нещо се случи с него или с мен? Такива мисли често възникват при младите жени, които чакат първородните. И това е съвсем естествено, защото всичко ново, непознато винаги предизвиква вълнение и страх.

Всички се страхуват, това е нормално, Но те също раждат всичко: никоя дама все още не е бременна след определения от природата краен срок. И да не раждаш изобщо не е ужасно. Не и преди.

Защо се страхувам от бременност и раждане? Основните страхове

Защо бременността е толкова плашеща? Основно защото това е определен психологически етап. Млада жена се сбогува с младостта си, безгрижието. Време е да поемете отговорност за друг човек, такъв беззащитен, малък, възлюбен.

Патологичният страх се появява, ако при мисълта за възможна бременност започва паниката. Момичетата се страхуват да развалят фигурата, губят привлекателност. Бременността често води до мисли за неизбежно наближаване на старостта, възможно заболяване, трудности при носене на плода. Повечето страхове от раждането са причинени от:

• болка;

• възможни усложнения;

• смърт.

Разбира се, трудът е придружен от болка. Трябва да се приеме, тъй като това е естествено следствие от раждането на дете. Друго нещо е, че хората страдат от болка по различни начини. Ето защо, жените с нисък праг на болката страдат повече от жените, които се справят добре с болката. Те са "за втори", не спирайте да се оплаквате: страхувам се от бременност и раждане ... Е, какво мога да ви посъветвам? На първо място - настройте. Да, ще боли, но това е необходима, добра болка. Тя показва, че всичко е наред, детето е жива и е на път да се роди. Но каква огромна помощ, какво невероятно щастие майката ще преживее, когато акушерка сложи малко съкровище на гърдите си! Тя незабавно ще забрави за болката, а денят на раждане ще стане за нея една от най-ценните спомени.

Анестезия в родах Е приемлива опция. Но решението относно възможността за анестезия трябва да се вземе заедно с гинеколог. И вие можете да се споразумеете за присъствието на раждането на съпруг или майка. Подкрепата на любим човек наистина ще помогне за намаляване на физическата болка. За да се страхува, че съпругът ще загуби сексуален интерес, като е видял болезнен процес на раждане на детето, това не е необходимо. Преди всичко той няма да види нищо особено, тъй като трябва да му се позволи да замине на главата на леглото. И на второ място, човекът се докосва до голямата тайна на появата на живота, ще оцени повече, любовта както на майката, така и на детето.

Страх от възможни усложнения се свързва с пълната безпомощност на жената, която се намира на раждането. Както казват анестезиолозите, просто се отпуснете и се доверете. Навикът да се контролира всичко играе важна роля при формирането на такъв страх. Но всъщност просто трябва да се доверите на лекарите. В близост до жената присъстват акушер-гинеколог, реаниматор, неонаталог. Те са готови за всяко развитие на събитията, ползата от съвременните клиники е оборудвана с всичко, от което майката и бебето може да се нуждаят. И ако една жена има хронично заболяване, повярвайте ми, много експерти ще се съберат близо до нея.

Що се отнася до бебето, тогава за него просто не си заслужава да се притеснявате. Той е направил труден, болезнен начин чрез родовия канал, за да живее. Акушерката ще вземе бебето, ще вземе пъпната връв, ще го избърше, ще изчисти устата и носа, ще се увери, че сърцето бие добре. Съвременната медицина създава истински чудеса. Кой друг преди петдесет години можеше да повярва, че можеш да излезеш бебе, родено в половината от времето и с тегло 500 грама? Но те кърмят и днес няма усещане. Защо да се притеснявате предварително за здравословно бебе на пълно работно време?

Страх смерти - Това обикновено е от областта на фобиите. По-наскоро (в исторически контекст) жените раждат у дома и дори в средата на чисто поле. При такива условия - да, имаше какво да се страхуваш. И днес? Стерилни условия, чисти помещения, опитни лекари, които понасят няколко раждания на смяна. Никой не може просто да остави жена в раждането да умре!

Всъщност една жена не се страхува от смърт, а от несигурност. И тук психологическото настроение е важно. И не слушайте клюки и клюки, всичко е глупост. Съседи, приятелки, случайни съмишленици с техните съвети и истории - ужасните истории трябва да бъдат изпратени. За да се успокоиш, добре е да работиш с положителни убеждения, да четеш специална литература, да задаваш на лекар въпрос.

Най-странното е, че понякога прекалено внимателното изучаване на въпроса може да не се успокои, а напротив, да увеличи безпокойството. След като прочетох и видях достатъчно излишно, дори моето могъщо момиче се гърче да каже "Страхувам се от бременност и сортове или труд". Така че не се затваряйте за ненужна информация. И доверието е само за грамотни хора и надеждни източници.

Страхувам се от бременност и раждане: често срещани митове

Митовете за раждането са се натрупали изобилно. Някои са толкова вкоренени в масовото съзнание, че е време да се открие пред-родова образователна програма! Неправилната информация често води до формиране на страхове, когато една жена се страхува от бременност и раждане. Какво трябва да направя? За да опровергае!

1. Мит Един: "За да ражда боли, боли, винаги боли!"Спокойно, без паника. За вече споменатия праг на болката. Остава да се научим как да минимизираме болката по време на раждането. Първата е да премахнете страха от процеса. Факт е, че страхът най-често "живее" в корема, много психологически проучвания казват това. В допълнение, една жена, която не е подготвена да приеме промени в живота си, свързани с появата на бебето, може да забави процеса на раждане. Второто е да научите правилното дишане и да си спомните позата, в която болката е гарантирана по-лесно.

2. Митът за второто: "Моминската фигура не се връща, бременността ще я развали завинаги!- Всичко е глупост. Нарастването на теглото по време на бременност варира от пет до 12 килограма (освен, разбира се, не се отправяте към всички тежки и започвате да увеличавате специфично мазнините). Всичко това може лесно да бъде премахнато след раждането на детето (отново, ако не започнете да ядете специално!) Първите три килограма ще отидат вече в болница за майчинство, а останалата част е въпрос на време, упражнения и диети. Ето защо, страхът "Страхувам се от бременност и раждане, защото съм дебел", няма обективни основания. Непосредствено след раждането не можете да отидете на диета, първо трябва да отгледате дете.

3. • Мит три: "По време на бременност не можете да направите грим, боядисвайте косата и я изрежете". Няма доказателства за вредното въздействие на козметичните продукти върху развитието на плода. Всички козметични продукти са строго контролирани и напълно безопасни. Но маслената боя, която ръководството на къщата поела да нарисува стените на входа на бременна жена, представлява реална заплаха за живота на детето. Друго нещо е, че промяната в хормоналния фон може да повлияе на структурата на косата, което води до оцветяване вместо очаквания сянка, може да се окаже неочаквано.

4. Мит четвърти: "Не обичайте бременна жена". Лекарите казват, че сексът е много полезен за физическото и психическото състояние на майката и детето. Ограничавайте близостта само в самото начало на бременността и през последните два месеца. Освен това бременните жени най-често изпитват оргазъм.

5. • Мит Пет: "Ултразвукът не може да се направи, можете да навредите на детето си.". Ултразвуковото изследване е най-точният и безопасен начин за вътрематочно изследване на плода. Не се извършва за определяне на пола, а за идентифициране на възможните патологии на развитието.

Страхувам се от бременност и раждане, но си струва?

Бременността не е болест, а абсолютно естествено състояние на жената. Тя събужда дълбочината на душата си, дава й специална красота, тя ще дойде при нейното самочувствие. Жената изпълнява предвиденото в тази тайна същност на идването й в света. Жената е пазителят на семейството, затова не е необходимо да казвам "Страхувам се от бременност и раждане".

Всичко е много просто. Природата се погрижи да създаде перфектния механизъм за размножаване. В него няма нищо опасно, няма какво да се подобри, добави или извади. Зад жената, която работи, са хиляди предци - майки, баби, сестри. Всичко ще свърши както трябва: раждането на здраво бебе.

Ако съседът каже, че бременната жена винаги има токсикоза, която яде осолени краставици през нощта, излива ги с разтопено масло и поръсва със смес от настърган шоколад и сирене, не вярвайте. Всички индивидуално. Бременността често преминава напълно спокойно, без хранителни разстройства.

Не се паникьосвайте след като сте посетили лекар. Анализите, които бременните жени дават, никога не са съвършени, защото в нашия свят абсолютно здравите хора просто не го правят. Всичко е в рамките на нормата, така че след консултация с жена бъдещата майка да се прибере у дома, а не в отделението по майчинство за опазване. Въпреки че в запазването на нещо ужасно там. Ако бременната жена се нуждае от медикаменти, тя не трябва да се отказва.

Те раждат всичко, това е неизбежно и няма нищо ужасно в това. Бременната жена трябва да мисли не само за себе си, но и за бебето, за да се отърве от страховете, когато е възможно. Важно е да се разбере, че детето чувства майката от първите дни от самото начало, се смее с майка си, жалее, страхува или се радва. Ако продължавам да казвам "Страхувам се от бременност и раждане" през цялото време, тя може да повлияе на физическото и психическото му здраве. Чувствата и поведението на майката са от голямо значение за него и могат да засегнат раждането. Спокойна щастлива жена и ражда по същия начин: лесно и безопасно.

Как да не се страхувате от бременност и раждане: съвет от психолози

Ако една жена е много уплашена от бременност и раждане, тя се нуждае от помощ и помощ. Какво съветват психолозите?

• До жена трябва да бъдат спокойни, емоционално стабилни, устойчиви на стрес хора.

• Идеален - да се съгласи предварително за раждането с опитен, авторитетен лекар, който да го опознае по-добре. Това ще облекчи психологическия стрес, ще премахне повечето от преживяванията, ще даде увереност, че всичко ще бъде не само добро - чудесно!

• Кандидатствайте за курсове за бременни жени, преминавате подготовка за раждане, за да знаете какво ще се случи и как. Повече, за да общуват с жените в ситуацията, да правят планове, да мечтаят, да говорят за деца.

• Направете списък на необходимите покупки и план за действие за всеки ден от бременността. Започнете да прилагате активно този план. Време е да мисля безкрайно "Как се страхувам от бременност и раждане!" Просто няма да остане.

• Научете се да се отпуснете, да овладеете техниката на релаксация. Не е необходимо да правите това в платени групи: необходимата информация може да бъде получена в интернет.

• Носете ясни, удобни, красиви дрехи. Целият разговор, който трябва да облечете в дрипи, да измиете грима и да не паднете в очите на никого, не оставяйте съветниците на съвестта на съвестта си.

• Да подготвим къщата, да я украсим с хубави малки неща, свежи цветя - да получим морално и физическо удоволствие от мястото, където преминава очакването за раждане и къде ще растат бебето.

• Помолете съпруга да масажира талията и краката. Ако той откаже или не знае как, поканете масажист.

• Изпийте леки билкови препарати с успокояващ ефект (след консултация с лекар!)

• Поглезете се с приятни спа процедури и като цяло се възползвайте максимално от живота си!

Как да подготвим тялото, за да не се страхуваме от бременност и раждане

Девет месеца е достатъчно дълго време, за да се грижи за физическото състояние на тялото ви и да го науча да работи правилно по време на раждане. Това, между другото, ще ви помогне да се чувствате уверени, да се отървете от страховете, да забравите за панически мисли като "Страхувам се от бременност и раждане, помощ!"

Необходимо укрепване на мускулите на пресата и таза, направи гръбнака гъвкав, а ставите - мобилни. Отличен вариант - да овладеете упражнението Kegel. Ако мускулите са обучени, доставката ще бъде по-бърза, а контракциите ще бъдат по-малко болезнени.

Йога за бременни жени, курсове по плуване, аква аеробика добре, но само след консултация с лекар.

Техника на коремното дишане ще помогне да се роди по-малко болезнено.

Храненето на бременна жена трябва да е пълно, със задължително включване на стимуланти на червата: зърнени храни, зеленчуци, пълнозърнести и трици хляб.

Да подготвиш гърдата, да направят зърната по-малко чувствителни, последвани от контрастиращ душ, да разтриват твърдата си кърпа. Можете да избършете зърното с кубче лед с отвара от дъбова кора.

Сънят се нуждае от поне осем часа на ден, Необходими са ежедневни разходки.

След 36-та седмица на бременността Не можете да използвате презерватив по време на интимност. Това ще помогне за подготовката на матката за раждане.

Ако жената е подготвена за раждането на бебе, появата му на светлината ще се случи лесно и естествено. Да, почти всеки се страхува от бременност и раждане и това е нормално. Въпреки това, не е необходимо да придавате голямо значение на процеса на раждане, да се страхувате предварително от болка, да мислите за някои проблеми за себе си.

Природата е мъдра, а нейният най-голям дар е раждането на човек.

Share:
Comments