5 съвета за спестяване: как да харчите по-малко за храна,

Според анкети, всеки трети руски гражданин някога е срещал ситуация, когато трябваше да спести на храна. Причините могат да бъдат различни: неподходящо съкратени по време на работа, не са изчислили силата с кредити или дори са станали измамен интерес. Това са само няколко ситуации, които ви подтикват да преразгледате ежедневната си диета.

Най-честите грешки: отидете за мигновени юфка или напълно изключете от диетата зеленчуци, плодове и други продукти, съдържащи витамини и микроклетки, необходими за нашето здраве. Последиците от такива неправилно възприети стъпки са очевидни, тялото ще стане по-податливо на опасни вируси и инфекции, а разходите за лекарства ще надхвърлят цената на килограмите ябълки многократно.

Как да намалите разходите за храна, без да създавате стресови условия за тялото си

Първият съвет е свързан мониторинг на цените, Не е необходимо да се съставят подробни ценови диаграми във всеки супермаркет и с маниакален израз, който да се втурне към другия край на града за най-евтиния пакет мляко. Достатъчно е да проследявате най-евтините стоки в група аналози в един и същ магазин. Най-често това ще са техните собствени марки вериги за търговия на дребно. Освен това някои от тях притежават акции до 50% или повече. Като обръщате внимание на запасите и проследявате евтини стоки, можете да намалите разходите за храна с до 70% или дори повече.

Следващият съвет ще се отрази хлебни изделия, Не винаги проста тухла от бял хляб ще бъде най-печелившата покупка. Някои частни пекарни, както и пазарите предлагат хляб на половината от цената. Също така трябва да обърнете внимание на магазините, които пекат собствените си хлябове, кифли и дори ciabattu. Както показва практиката, тези стоки са по-евтини и вкусни от известната "тухла".

Третата точка по въпроса за спестяването на продукти е плодове, зеленчуци и зеленчуци, Изключването им напълно от диетата им е вредно, защото това е групата продукти, съдържащи незаменим елемент на магнезий, калий и други, без тях и намалява съпротивлението срещу инфекции и сърдечносъдовата система е изложена на риск. Най-евтиният елемент от салатите все още е бяло зеле. Също така през лятото, целият стрък обикновено е по-евтин. На пазарите от юли потокът от местни сортове пипер започва на приятна цена. Обърнете внимание на сезонните зеленчуци: тиква, тиквички. Ябълките остават на разположение по всяко време на годината. Копър, лук и магданоз са тези зелени, които винаги можете да пазарите на пазарите. Не пренебрегвайте храни като лук, моркови и зеле. Въз основа на тях можете да създадете много сърдечни и, най-важното, здравословни ястия.

Какво е икономично хранене

Икономична храна - след което поне няколко часа не усещат чувството за глад. Така че, в диетата трябва да се появи картофи, елда, ориз, пилешки грах, нарязан грах, леща, перлен ечемик, грис и просо овесена каша. Това важи особено за зимния период, когато не всички могат да бъдат удовлетворени от една салата. Не бива да купувате булгур с цел избягване на разваляне, включително насекоми. И тук проследявайте продуктите по акции това е напълно възможно. Отново е възможно временно да се изключат храни от диетата, които не предизвикват усещане за ситост, а са лека закуска.

Това са сладки десерти, особено на базата на желе и кисело мляко, течен шоколад, бисквити, сладкиши, сладкиши. Вместо това достатъчно е да се обърне внимание на меда и сушените плодове в разумни количества. Ако искате сладко - винаги можете да подсладите мана или оризова каша на вкус.

И последният съвет се отнася до една много двусмислена ценова група от продукти: мандра, Веднага е необходимо да се отхвърлят идеите за закупуване на най-евтиния крем или масло, направено на базата на растителни мазнини. Хранителната стойност на тези продукти е ниска. Но винаги можете да обръщате внимание на икономическите серии от мляко и кефир от марки магазини и не само. Можете също така да търсите за извара за действие, но избягвайте извара маса на базата на растителни мазнини. Млякото може да помогне за спасяването, ако го направите на супа пюре: с тиква, целина и други продукти.

Оказва се, че не само можете да намалите разходите за храна, но в същото време да преминете към по-здравословен тип храна!

Share:
Comments