Значението на името дмитрий

име Дмитрий, а в църковния календар - Димитри - общо руско име. Това се случи от гръцката дума "Demetrios", която може да се тълкува като "отнасяща се до Деметра" - богинята на плодородието. Ето защо, Дмитрий обилно нарича "сладки земни плодове".

име начало распространяться с середины 19 века. Из 10 новорожденных мальчиков одного-двоих именовали Димой. Считалось, что имя приносит благополучие и достаток в дом.

Дмитрий - черти на характера

Като дете Дмитрий е много болезнено момче: чести настинки не дават почивка. Родителите също се грижат за него и се поглезят, опитвайки се да компенсират липсата на крепост и здраве, така че Дмитрий става разглезен, капризен и взискателен към възрастните.

В училище момчето се учи добре, е скромно и мълчаливо, но това не му пречи да направи двама приятели, с които е напълно освободен. Въпреки скромността, той няма да толерира упреците и обидите в неговия адрес - със сигурност ще даде промяна, той може да нападне яростно с кулаките на нарушителя. Боевете и битките за Дима не са необичайни.

Отглеждайки се, Дмитрий става по-задържан, научава се да се контролира, а понякога и такива страсти се кипят вътре! Темпераментът на човек може да се сравни с пролетта, като гъба, той абсорбира всичко и в неочакван момент може да избухне и да изгори в гадни неща, без значение кой е пред него - баба, майка, съпруга или шеф.

Представителят на това име е много умен, хитър и разумен, постоянно постига своите цели, често използвайки други хора по едно и също време. За най-добрите приятели съм готов за много, тъй като оценявам истинското приятелство.

Дмитрий има и положителни аспекти: той е перфектно ориентиран в околната среда, не губи самоконтрол в критични ситуации, обича деца и животни, предпочита да действа и да не говори за нищо.

В отношенията си с жените не се проявява голяма активност, по-слабият секс трябва да вземе всичко в свои ръце. Дмитрий не показва чувствата си, макар и много привързан към момичето. С него не е лесно в семейния живот, той не се опитва да промени нещо в него, а просто плава с потока. Не обича ценността на любовта, обаче, след като е изгубила дълбоки притеснения. Рядко се женят отново. Треперейки с децата си, дори оставяйки съпругата си, често ги посещава често.

Дмитрий - съвместимост на имената

Щастлив семеен съюз се очаква с Любов, Анна, Елена, Людмила, Елвира и Наталия. Възможни са усложнения с Виктория, Ангелика, Ирина, Джулия, Нина, Марина и София.

Дмитрий - известни хора с това име

Дмитрий Солунски (християнски светец), Донской, Шостакович (композитор), изключителен учен Менделеев, Сичев (майстор на спорта), Мамин-Сибиряк (писател), Аленичев, Устинов, Медведев, Певцов.

Дмитрий - интересни факти за името

- близък зодиакален знак - Скорпион - патронна планета - Сатурн - щастлив цвят - лилав, червен, син - минерален талисман - черен опал, лапис лазули - характерен растение - хризантема, планинска пепел и бряст - ,

Коментари

люба 06.06.2016 Не се обадете на подобно дете. Проучвам с Дима и той е толкова грозен и грозен. FU !!!!! Целият клас мисли така! Алена 04/16/2016 Дмитрий е забележително комбиниран с много патронимики. За мен - това е просто идеалният вариант. Имаме Дмитрий Олегович ще :)) национален 04/16/2016 Дима, Димон - на това име има много деривати. Винаги можете и с любов да се обадите. Ние нарекохме този син и ни най-малко не съжалявахме. Кристина 04.04.2016 Колко студено преведе Дмитрий - "сладки земни плодове". Аз съм доволен от Дим. Тези, които знам, са много местни и семейни хора, освен това odnolyuby. Лана 04/16/2016 Дмитрий е име за всички времена, беше популярно преди и сега има много Dimochek. Моят племенник е наречен така и Митиа е любезно призован.
Share:
Comments