Значението на името даниел

име Даниил дойде при нас от еврейския език, от който се превежда като "Божия съд". Еврейският пророк Даниил бил главният ясновидник на двореца и катедрала, а крал Навуходоносор го смятал за дясна ръка. Популярността на това име в различните години е различна, сега има засилен интерес към него.

Даниел - черти на характера

Даниел израства едно спокойно, доброжелателно и много любопитно дете. Той обича спорта, обича футбола, тениса, гимнастиката.

Възрастният Даниел е балансиран, здрав човек, който никога не дава свободно усещане на емоциите и не повдига гласа си, но в същото време притежава и мъжка сила, и гордост.

Даниел понякога може да бъде бърз, особено ако срещне лъжи, но той е много бърз и невинен. Обаче предаването на приятели или любима жена може да навреди много.

Една от силните страни на Даниел е фигуративното възприятие, така че може да постигне голям успех в областта на актьорството или да стане художник. Други подходящи за него професия - учен, психолог, дизайнер, търговец, готвач, шофьор, строител, електроника. Даниел с ярък плод на въображението му, способността да се импровизира и способност да работи с ръцете си може да успее във всяка работа, която цени ангажимент и креативност. Освен това, независимо от сферата на приложение на неговите таланти, работата винаги ще бъде за него най-важната.

Способността на Даниел да анализира и отличната му интуиция му позволяват рядко да прави грешки при избора на спътник на живота. В същото време той не преследва примамлив външен вид, защото духовните качества на една жена, с която възнамерява да обвърже живота, са много по-важни за него. Обикновено се оказва, че той избира една активна жена да бъде негова съпруга, която е негов помощник в живота.

Въпреки факта, че Даниел винаги е зает на работа и не обръща особено внимание на семейството, той е предан съпруг и любящ баща, който в свободното си време оборудва къщата си с ентусиазъм. Тъй като за Даниел семейните ценности са много важни, той се опитва да прекара всички празници с роднини. В гостоприемната си къща винаги има много гости, той обича и знае как да ги приеме. Той пие Даниел умерено, може би в настроението да пее или да танцува.

Даниел - Име съвместимост

Най-успешният семеен съюз може да се формира в Даниел с Анна, Людмила, Любов, Нина, Олга, Олеся, Полина, Татяна Тамара или Елвира. Ако жена му носи името Анджелина, Елизабет, Ирина или Ксения, тогава семейният им живот едва ли ще се развие щастливо.

Даниел - известни хора, които носят това име

Най-известният Даниил е библейският пророк. Също така това име е носено от няколко раннохристиянски светии и църковни фигури: мъченикът Даниел от Кесария, Монк Даниел Столпник, принц Даниел от Москва и други.

В руската история един от най-блестящите Даниел бил военният командир Адашев, който спечелил много значими победи, но впоследствие бил екзекутиран по заповед на Иван Грозни. Други известни Даниелс, блестящи по различно време в различни сфери на науката или културата - Гранин, Данин, Житомир, Заточник, Крамер, Локшин, Митлянски.

Даниел - интересни факти за името

- зодиак на име Даниел - Близнаци - планета-патрон - Меркурий - цвят-талис - сиво-синьо, жълто - тотем животни - сперматозоиди, катерици - тотемови растения - холи, пепел, ,

Коментари

Даниил 12/14/2016 Е, нямам зодиакален косирог, цветът е син, няма патронна планета, тотем животни, котка, камък от талисман и аскет mamaDani 04.16.2016 Даниел звучи богат и тържествен. Ето защо аз и съпругът ми извикахме нашия син по този начин. Нашата Даня е любезна и спокойна, надявам се в бъдеще той да стане достоен човек. Развъдник 04/04/2016 Приятели-съученици на моя син са и двамата Даниел. Но естеството на децата е напълно различно, в крайна сметка много зависи от родителите и възпитанието. Ritulя 16.04.2016 име Даниил оказывается тоже еврейского происхождения, но мне нравится гораздо больше, чем, например, Давид. И черты характера очень положительные. Елза 04/16/2016 В това име има нещо героично, мъжко. Казвам се Данийл много хубаво, ние непременно ще го считаме за син.
Share:
Comments