Значение на лео

Лев - името на древногръцкия произход, в добре известната версия на "царя на зверовете". Еврейският превод ни дава друга интерпретация - "сърце". В Западна Европа често има аналози на името - Лео, Лион, Левон. В Русия тя не е намерила широко разпространение, а по-скоро постепенно изчезва от ежедневието на руското общество.

Епископ Лъв от Катания, който е живял през 8-и век, изцелява хората чрез силата на молитвата. Той помогнал на бедните, той оставил греховете да се покаят. С приписването му, Светият лъв беше пощаден дори от огъня. Веднъж, за да погуби магьосника, епископът се изправил с него в огъня, но той останал невредим.

Лео - черти на характера

Като дете Лео има противоречиви свойства: той се стреми да се бори, но се страхува от оръжия, любезен, но може да бъде прекалено жесток, а отговорността е една до друга с мързел. Мнозина вярват, че името му трябва да говори сам за себе си, но Лъв не е лидер, той не иска да води хората. Той изучава средно, не влиза дълбоко в учебната програма. Справедливо, яростно се изправя за защита на слабите. Но как иначе? Той трябва поне по някакъв начин да отговаря на "смелото" име!

Възрастен лео - толерантен към хората, дипломатически. Но има лимит за всичко и ядосаният Лео е в състояние брутално и решително да постави провокатора на мястото си. Той има такива качества като сила, амбиция, желание да изпълнява подвизи, желание да помага на възрастните хора.

Лъвът е решителен, интелигентен, конкретен, започнал бизнес води до мазна точка, постоянно в постигането на целта, но по обективни причини той може да изостави идеята. Не лишен и чувство за хумор. Лъвът е общителен и простомислещ. Независимо от положението, което заема, към кой слой на обществото принадлежи, той винаги ще бъде обикновен, безпристрастен и великодушен човек.

Лео ще се окаже в много области на професионалната дейност, но най-вече е привлечен към такива професии като лекар, военен, писател, журналист. Може да стане първокласен фризьор, да има уникални организационни умения. Във всеки случай той ще насочи всички сили към реализацията на себе си в случая, в който реши да посвети живота си.

Практическият и целенасочен Лео, както и въздухът, се нуждае от подкрепа, одобрение от общността и местните хора. В противен случай ентусиазмът ще изчезне, съмненията и несигурността ще го погълнат. Има шанс Лъвът да загуби пътя си и да върви по извития път. Особено важно е да го подкрепяме в началото на кариерното развитие, когато страхът от стартиране е силен и самоувереността е обикновено слаба.

Съвместимост с имената на лъвовете

В най-ранна възраст Лео често променя партньори - придобива опит. Има обаче повратна точка, когато Лев сериозно мисли за създаването на семейство. Момичето търси доброта, лоялност. Не й харесват студени и неемоционални жени. Лъвът е добър баща, който не поема отговорността да вдига деца на раменете на жена си.

Той може да разчита на щастлив брак с Анна, Виктория, Ирина, Полина, Олга, Тамара и Елеонора. Но Лидия, Агнес, Марина, Олеся и Оксана най-вероятно няма да му причинят никакъв интерес.

Лео - известният съименник

Толстой, Яшин - футболист, Ландау - съветски физик, Дуров - актьор, Народен художник, Лешенко, Кулиджанов - филмов режисьор, Борисов - актьор, Ошанин поет Прюгунов, Кулешов, Касил - писател,

Лъв - интересни факти за името

- основните характеристики - добра природа, самолюбие, сила, разумност - съответният знак на зодиака - Лъв - небесното тяло - Сатурн, Слънцето - благоприятни цветове - синьо, зелено, злато - растения - кураж, кедър - животински лъв; талисман - диамант - покровители - Л. Римски (име на 3 март), Л. Оптински (24 октомври).

Коментари

Лев 11/23/2016 Аз съм лъв и понякога съжалявам, че имам такова име .. Аз съм единственият лъв в моето училище. Евгения 11.06.2016 Не съм съгласен, че името идва от ежедневието. Вторият ми син е Лев. Сред роднини и приятели нямаме нито един Лъв, това ми се искаше от съпруга ми - това беше ново име, а не в чест на баба и дядо, така че нямаше нито един брат и сестра. Сред двамата ми братовчеди са двама братя Саша, двама братя Лиоша, две сестри на Ира, две сестри на Женя, три наташа сестри и те са свободни или не, но те постоянно се сравняват. И в класа имах 5! Алексеев и те бяха наречени от фамилното им име - не бих искал това за сина ми. Валерия 15.04.2016 г. Лъв - красиво, благородно име. Самият той предизвиква уважение и страхопочитание. Силно бих препоръчал на моя син да се нарича такова великолепно и силно име. Разбира се, образованието трябва да бъде на ниво. От "Лъв" можеш да пораснеш истински човек, "голям" човек. Маришка 04.15.2016 Струва ми се, че професията на лекар би била много подходяща за Лео. В края на краищата, това представително име и съответната публикация. Няма да почнеш да уважаваш лъва дори преди да се срещнеш с него. И като лекар, мисля, че щеше да направи големи крачки. Вероника 15.11.2016 Не и когато някога съм срещал един Лъв в живота си. Името звучи много благородно ... Разбира се. тя налага някои задължения. В смисъл - Лео, е необходимо да се държите по съответния начин. Аз лично не исках името си, нещо задължително.
Share:
Comments