Злокачествено заболяване по време на бременност - това

Недохранването е недостиг на амниотична течност при бременни жени.

Те са един вид воден свят, който по време на бременността заобикаля бебето.

Започва да се появява на третата седмица на бременността, първоначално броят им по отношение на размера на детето е голям, поради което е напълно свободен.

Но какво допринася за намаляването на количеството на амниотичната течност?

Недохранването по време на бременност - причини

Недохранването по време на бременност възниква поради много причини, което може да се случи дори в ранните етапи.

Да се ​​остави без внимание подобна патология в никакъв случай не е невъзможно, тъй като може да доведе до възникване на сериозни последици. Така че причините за появата на ниска вода включват следното:

1 Патология на бъбреците при бебе, странно, но това може да доведе до факта, че количеството на амниотичната течност ще стане значително по-малко от нормата. Тази липса на вода, която лежи в патологиите на плода, за съжаление опасна. Често лекарите настояват да се прекъсне такава бременност.

2 Повишено кръвно налягане при родителката, Обикновено това се случва в края на бременността. Механизмът на появата на такова заболяване се дължи основно на нарушение на функциите на плацентата.

3 Възрастна бременност, Плацентата се застарява, количеството на амниотичната течност намалява.

4 Жената има близнаци, В този случай едно дете може да има ниски нива на водата, а другото може да има воден знак. Но подобни нарушения почти не носят никаква заплаха.

5 Сексуални инфекции, Не е необходимо изобщо да се появяват, когато се роди детето. Дори нелекуваните преди това заболявания могат да засегнат амниотичната течност.

Изразът недостиг на вода ще се усети дори от жена. Коремът надолу ще бъде постоянно болен. Ако детето започне да се движи, ще почувствате дискомфорт и болка. Особено това състояние се усеща за 36 - 42 седмици от бременността, когато бебето вече е голямо.

Има и случаи, когато причините за недохранване не могат да бъдат изяснени. Но въпреки това експертите все още трябва да се опитат да разберат какво е причинило това състояние, както и да предприемат необходимите мерки за елиминиране на проблемите.

Маловодие при беременности - последствия

В случай на ниско кръвно налягане по време на бременност могат да възникнат сериозни усложнения. Най-опасно, ако водата не е открита до 28 седмици, но е там.

В период от 15-25 седмици може да възникне спонтанен аборт и е естествено бебето да умре. В допълнение, експертите отдавна идентифицират пряка връзка между недохранването и наличието на вродени малформации при дете, например, сърдечни заболявания, бъбречна дисплазия. Ако в първия или вторият триместър амниотичната течност напълно липсва, лекарите силно препоръчват да бъдат причинени преждевременни раждания. В този случай детето не може да бъде спасено. Но дори и да оцелее, няма гаранция, че ще може да живее дълго.

Също така, когато има недохранване, може да има нараняване на конеца с пъпна връв, рискът от вътрематочна инфекция нараства няколко пъти.

Ако има маркирана вода, тогава между кожата на детето и амниотичната мембрана се образуват малки цепнатини, проявени под формата на нишки. Това е опасно, защото те ще започнат да въртят плода, пъпната връв, в крайна сметка ще възникне некроза на тъканите.

Малко количество амниотична течност може да причини наранявания на бебето при раждането. Например, ще има нарушение на церебралната циркулация.

При недохранване ще има отслабване на битките, най-опасното усложнение е преждевременното разрушаване на плацентата.

Поради липсата на амниотични мембрани може да се развие кървене от матката, това ще изисква незабавна хирургическа интервенция.

Съществува също така висок риск от нараняване на шийката по време на раждането.

Бъдете внимателни, слушайте тялото си и най-важното, преминете внимателно проверката, за да установите предварително всички отклонения.

Недохранване по време на бременност - какво да правите

Доста често се приема нормално умерено количество вода (около 400-700 ml). В този случай бременната жена трябва да намали физическото натоварване, да яде добре, да наблюдава непрекъснато при своя гинеколог и също да пие мултивитаминови комплекси. За да изключите допълнително намаляването на амниотичната течност, може да имате непредвиден ултразвук. Ако симптомите на ниско кръвно налягане стават по-изразени и количеството на течността става по-малко от 400 ml, тогава трябва да бъдете лекувани в специален патологичен отдел.

Веднага след като експертът разкрие липсата на вода при бременната жена, тя ще бъде изпратена в болницата, за да вземе всички необходими тестове. Когато в болницата на бъдещата жена на труда, ще бъде извършен допълнителен преглед:

• трябва да минете допълнителни тестове, урина и кръв;

• ултразвук;

• CTG.

Ако лекарят започне да подозира, че една жена развива амбулаторна хидротерапия (при това състояние настъпва изтичането на амниотична течност), е необходимо да се разтърси водата.

По времето, когато жената вече е на 38-та седмица от бременността и малко повече, шийката започва постепенно да се подготвя за раждане, така че каналът й може да пропусне амниоскоп. В този случай, гинекологът ще може да определи с пълна точност колко амниотична течност е в пикочния мехур. С тази процедура не се нарушава целостта на феталната мембрана и няма опасност за детето.

Лечението ще зависи пряко от причината за липсата на хидратация:

1 Если причина такого состояния - амниональная гидрорея, то роженица должна соблюдать исключительно постельный режим, принимать витамины, а также препараты, которые поспособствуют снижению тонуса матки. Вероятнее всего беременной женщине придется провести в стационаре долгое время ,вплоть до родов. Состояние плода нужно постоянно контролировать.

2 Маловодие возникло из-за вирусной инфекции? В этом случае нужно пропить противовирусные и общеукрепляющие препараты. Назначает их исключительно врач, так как нужно подобрать именно те средства, которые не навредят малышу. Помимо этого, необходима витаминная терапия. Если входе лечения будет наблюдаться положительная динамика, то будущая мама может на некоторое время поехать домой, но при этом обязательно нужно следить за своим состоянием. В случае чего, нельзя медлить ни минуты, даже если вы наблюдаете незначительное отклонение от прежнего состояния, обязательно вызовите скорую помощь.

3 У будущей мамы наблюдается аномалия развития в плодной оболочке? Нужно подобрать ту терапию, которая, прежде всего, поможет сохранить беременность, а также предотвратит внутриутробное инфицирование. Женщине проводят постоянную диагностику, для того чтобы отметить малейшее изменение в худшую или лучшую сторону.

4 Если женщина переходила с ребенком, плодный пузырь прокалывают. После это начинается родовая деятельность и, как правило, все проходит хорошо.

Ако се установи внезапно безплодие и лечението започне своевременно, прогнозата за бременност е благоприятна.

Маловодие при беременности: прогноз на роды

Ако бременната жена е диагностицирана с тежко задържане на вода, тя има планирана секцио цезарово сечение. С малко количество амниотична течност, плода на пикочния мехур става плосък. Това ще се отрази на битките, те ще станат нередовни и достатъчно слаби, поради което раждането за една жена ще бъде много трудно и дълго.

При умерен недостиг на вода няма контраиндикации за естествени раждания, не. Дори ако вследствие на малко количество вода плода се спусне на дъно или таза, раждането може да продължи благоприятно както за самото дете, така и за детето, което е в труда.

В резултат на малкото количество амниотична течност, бебето е лишено от възможността да се движи свободно в утробата на майката. Ето защо толкова често приема неправилната похвала, а след това просто не може да се обърне право.

Специалистите са разработили цял комплекс от упражнения, които ще помогнат на трохата да се превърне в правилно положение, но от медицинска гледна точка тяхната ефективност все още не е потвърдена. Също така, упражненията могат да доведат до факта, че ще има кабел с пъпната връв. Преди да започнете да ги изпълнявате, трябва да мислите добре. Не се препоръчва да търсите информация във форумите. В края на краищата, дори ако бебето ви не е в това положение, той все още може да бъде благоприятен да дойде на света. Ако не успеете да раждате дете естествено, до вас ще има лекари, които в случай на нещо ще имат цезарово сечение.

Много гинеколози не препоръчват да се носи превръзка, тъй като тя ограничава движенията на бебето и може да попречи на бебето да се обърне сама.

Често ниското кръвно налягане по време на бременност води до появата на преждевременно раждане.

Злокачествеността при бременност е рядкост, само 3-4 жени от сто, срещат се такава патология. Но във форумите много често можете да видите, че жените активно обсъждат как да лекуват това състояние. Но възможно ли е да повярвате на всичко, което пиша там? Всъщност само един лекар може да направи план за лечение за бременна жена и е индивидуален за всеки случай. Внимателно наблюдавайте състоянието си, опитайте се да се изследвате по-често, за да разберете как се чувства детето. И разбира се, мелодия само за добро!

Share:
Comments