Защо се женят мъжете?

За младите момичета бракът често е красива приказка, която един ден ще се сбъдне: с красива присъда, а след това с бяла рокля, воал, шаферски родители и щастливи родители. Колко мечти за радостния ден на сватбата ... Но дамите предпочитат да не мислят за последствията - смилат в ежедневието си, споделяйки отговорности и финансови затруднения. И мъжете обикновено ясно си представят какво означава да вържеш възела на Химен и не бързай да водиш спътника към короната. И така, какво ги кара да предприемат такава отговорна стъпка като брак?

  • Уви, но изобилието от съвременни контрацептиви не спасява хиляди момичета от непланирана бременност. При вземането на решение да напусне детето, младата двойка се ожени, най-често няма нито собствен покрив над главите си, нито стабилна работа, нито дългосрочни планове за бъдещето. Дори ако съществуват условия за създаване на семейство, такива бракове не гарантират "дълго и щастливо", защото човекът не е предложил собствената си воля, той е бил принуден да чувства задължение.
  • Родителите активно притискат възрастните потомци с искания да започнат семейство и внуци. Човек е подложен на натиск и дългогодишни приятели, понякога не в най-добрите мотиви, но основното послание е "човек трябва да се ожени". Тук е необходимо - и това е всичко.
  • Желанието на едно момиче да се ожени може да стане мания. Много натрапчив. Ултиматум: "или сватбата, или аз ще си отида" за повечето нерешителни момчета води до брак. Отново, не сами.
  • Публичните печати са силни: всеки се ожени, роди и деца. И ако всеки прави това, тогава, за да избегнете гнева на обществото, трябва да имате семейство.
  • Не само жените могат да бъдат упреквани за меркантилизма: московското разрешение за пребиваване, собствен апартамент / кола / бизнес - всичко това прави красивия етаж още по-красив за определен кръг от доджани.
  • Ергенски живот те притеснява. Идва време, когато искате взаимоотношения, редовен сексуален живот и може би дори деца.
  • Домашна кухня, чист апартамент и гладене нещата могат да предизвикат мислене за брак (или наемане на домакиня).
  • Ако кариерата е успешна, има жилища и кратки интриги не искат, рано или късно човек решава, че е готов да създаде семейство.
  • Страхът от самотата в напреднала възраст е изпреварен дори от убедени ергени. За да не остане сам, човекът започва да търси ... не, не любов, разбира се - правилното парти за брачен живот.
  • Доверието в компаньона е рядка, но щастлива причина да се женят. Когато дамата е "единствената, най-голямата", всезнаеща и възлюбена - защо да издърпате сватбата?
Share:
Comments