Втората бременност: физиологични и психологически различия.

Чакате второто дете. За радостните и вълнуващи преживявания често смесените мисли са смесени. Искам да знам как ще мине втората бременност, отколкото ще се различава от първия физиологичен и емоционален план.

Несигурността винаги е малко тревожна. Не се притеснявайте, всичко ще свърши добре. Разбира се, ще има различия. Вярно е да кажем, какви промени ви засягат, да предскажете, че ще прогнозира само един съдружник. Затова Ви предлагаме да се запознаете с някои от функциите, които могат да ви очакват.

Втората бременност - разликата от първата

Обикновено втората бременност работи малко по-лесно. Първо, вече знаете какво ви очаква пред вас и на подсъзнателно ниво сте настроили нова бременност, и второ, самият орган е по-лесно да се адаптира към промените, които се случват, защото той вече трябваше да преживее тази държава.

Вероятно вашите вкусови предпочитания се променят. Ако в миналото бременност не може да живее без сол, този път тя ще се появи на кисело или сладко, или, като цяло, вкусови предпочитания не може да бъде. Токсикозата ще мъчи много по-малко или изобщо няма, въпреки че има изключения.

Но варикозните вени с всяка следваща бременност се проявяват все повече и повече. Ето защо, ако срещнете този проблем в нормалния живот, по време на бременността е необходимо да се грижите за краката си допълнително: не ги претоварвайте, прекарайте много време на краката си и носете специално компресионно бельо.

В тази бременност няма да можете да отделите много време на себе си, въпреки че ще се уморите повече. В крайна сметка, сега имате дете, което се нуждае от грижи и внимание. За да не бъдете в състояние на стреса, опитайте се да разпределяте равномерно времето през деня, така че без работа да е достатъчно за домашни занимания, дете, съпруг и, най-важното, почивка.

Моите години са моето богатство

Ако втората бременност се извърши през младите години или след първото раждане, не изтекъл много време, времето на чакане на второто дете ще бъде много подобно на първата бременност. И тук, ако втората бременност падне на възраст 35-40 години или по-голяма, една жена може да се изправи пред някои трудности.

На първо място, независимо от това, което казват, но за пръв път шепот зад гърба ви ще бъдат както колеги, така и баби на пейката. Въпреки че сега светът бързо увеличава броя на ранните раждания, но манталитетът на хората не винаги е в крак с модните тенденции. Особено в малките градове. Що се отнася до здравословното състояние, клюките на хората няма да имат влияние, но няма да добавят приятни моменти. Затова опитайте да ги игнорирате.

На второ място, с появата на различни заболявания. По време на бременност те могат да се влошат. Следователно, за състоянието на тяхното здраве през този период трябва да бъдат третирани с голямо внимание. Ще трябва да вземете повече тестове, отколкото първата бременност, да посещавате гинеколога, генетиката и други специалисти по-често. За ваше собствено добро и здравето на нероденото дете, следвайте всички препоръки, дори ако по ваше мнение ще има твърде много.

Въпреки че една жена на 35-40 години често е много млада, тялото й вече е уморена. И ако първата бременност, като сте по-млади, сте се прехвърлили доста лесно, сега често ще се уморите. Затова не се колебайте да се свържете за по-активна помощ за отглеждането на съпруга и по-голямото дете.

Първият, но не единственият

Този момент може да се превърне във важна отличителна черта на втората бременност. Следователно той трябва да обърне необходимото внимание. Според резултатите от многобройните проучвания, проведени по различно време, повечето от първите родители са много болезнени и ревностни за новината за появата на брат или сестра в близко бъдеще. И това не е задължително да бъде демонстративен протест, често децата пренасят опит в себе си. В края на краищата той успя да свикне с ролята на универсалния фаворит, да бъде в центъра на вниманието. Няма значение колко е възрастно детето, 3 или 15 години, с него е необходимо да се водят подготвителни разговори. Само, в зависимост от естеството и възрастта, е необходимо да изберете правилния подход.

Когато се роди второто бебе, първо се опитайте да дадете повече време на по-големия син или дъщеря, за да не се чувстват излишни. Вярно е, че след раждането на детето по-големите деца много бързо се свикват за нов член на семейството и изразяват желание да играят или да се поглезят след него. Ясно е, че най-големият син или дъщеря ще помогне на майката в домакинството или в грижата за бебето. Просто не забравяйте, че най-голямото дете, това е и дете, има собствен детски живот, той трябва да играе, да учи, да общува с връстниците си. Не прехвърляйте твърде много товари върху него. Не е нужно да го питате непрекъснато да ходи с количка или да седне у дома с малко дете, когато играят в двора. Нека те също да карат топката с тях, да отидат на кино или да седят на компютъра.

Интересни факти за втората бременност

  • Има мнение, че втората бременност продължава една седмица или две по-малко от първата. Това не е вярно. Всяко раждане може да започне по-рано, по-късно или навреме, редът на бременността не го засяга. Но фактът, че времето на раждане през втората бременност е често по-кратко, отколкото в първата, е вярно. Ето защо, с първите пристъпи, не дръпнете с пътуване до болницата, раждането може да започне бързо.
  • От факта, че стените на коремната кухина се простират по време на първата бременност, във втората стомахът става забележим по-рано. Първите трепери на бебето ще се чувстват и за седмици 2-3 преди това.
  • През първите няколко дни след раждането матката ще продължи да намалява. Ако след първото раждане почти не сте го почувствали, то след второ и последващо раждане контракциите на матката се появяват по-болезнено. Особено ще бъде забележимо при кърмене на бебето.
  • При втората бременност матката с бебето се намира малко по-ниско, което създава допълнителен натиск върху талията и пикочния мехур. Ето защо болката в долната част на гърба и по-честата нужда от уриниране. Ситуацията може да бъде коригирана чрез носенето на поддържаща превръзка.

Коментари

Аника 03/26/2016 Претърпях страшна първа бременност! И стрии, гадене и токсикоза! Мислех, че това е първият и последен път, когато съм толкова измъчван!) Но сега, след три години, мислим за друго бебе. Надявам се, че няма да има повторение)) Анна 03/26/2016 Имам приятелка (има две деца), изобщо не усещаше бременността си. Това означава, че няма никакви специални признаци или неудобства във връзка с това. Просто - ражда и всички))) По мое мнение, дори хранителните навици бяха еднакви. И докато тя е малка и кльощава! Лъки някои))) Ева 03/26/2016 Аз съм много по-трудно да издържа на втората бременност, аз просто попадат в категорията на късно раждане на жени. Натискът беше постоянен, долната част на корема издърпа. Стомахът е по-голям, въпреки че бебето се е родило с нормално тегло. Като цяло, с втората бременност е много по-трудно. Aleftyna 03/26/2016 Разбира се, втората бременност е по-лесно да се толерира. В края на краищата вече сте готови за тези трудности и знаете какво ви очаква точно. Едно нещо е просто да прочетете за бременност и раждане, а съвсем друго - да изпитате всичко на себе си. И нямам вкусове от първия. нито с втората бременност не са се променили. Таня 03/26/2016 Струва ми се, че всички неудобства, свързани с бременността, могат да бъдат преодолени. Но всичко, което се отнася до първото дете, е много сериозен момент. Често се случва, че родителите са напълно ангажирани с втора бременност или вече дете, забравяйки, че възрастният се нуждае от внимание.
Share:
Comments