Упражнения за отслабване по страни: ефективни товари у дома.

Всяко момиче се стреми към идеална, тънка, умна фигура. Някаква природа първоначално е дала добри данни и някой трябва да работи усилено, за да направи фигурата на вашите мечти. Често момичетата трябва да се справят с проблемни области: увиснал корем, уши на бедрата, страни. Нека се опитаме да разберем как да се отървем от страните. И в това ние ще помогнем упражняване на отслабване страни в дома.

Работейки върху себе си, момичетата се сблъскват с различни проблеми, по-точно проблемни области - бедрата, стомаха и страните са най-често срещаните проблеми. По-долу са дадени примери за упражнения за отслабване на страните.

По отношение на тази тема е важно да се има предвид, че не е възможно да се губи тегло на местно ниво. Следователно, за да отслабнете отстрани - трябва да спазвате правилата на храненето (изключете вредните храни от диетата: брашно, мазнини, пушени, пържени, сладки), влак или просто да водите активен начин на живот. Само в куп "спорт и правилно хранене" можете да постигнете желаните резултати. Най-малко в допълнение към упражненията специално отстрани, е необходимо да се използва кардио тренировка - бягане, колоездене или работа върху кардио симулатор. Упражненията за страните ще им помогнат да ги затегнат, да донесат мускулния тонус на тялото, което визуално ще подобри външния вид.

Преди да изпълните каквито и да било упражнения, важно е да се уверите, че няма противопоказания и здравословни проблеми.

Помислете за най-ефективните упражнения за отслабване на страните:

Каишка за отслабване отстрани

Барът е чудесно упражнение, насочено не само към стените, но и към цялото тяло. Също така по време на упражнението се включват мускулите на ръцете, гърба, бедрата и краката. С помощта на това упражнение мускулите не могат да се изпомпват, но ще бъде възможно да се затегнат страните и цялото тяло като цяло. Има няколко разновидности на бара: базата, лакътната лента, бара с повдигнатия крак, страничната лента. Всички те се различават един от друг в товара при извършване и положението на ръцете / тялото.

Как правилно да внедрите лентата:

За да изпълниш бара, имаш нужда от малко място в стаята и килим. Това упражнение за отслабване на страните ви у дома е идеален вариант, тъй като не се нуждаете от допълнително оборудване. В това упражнение техниката на изпълнение и началната позиция са много важни.

Стартова позиция: най-важното - това е прав гръб, трябва да се опитате да не се отпуснете и да не се закопчавате в долната част на гърба. Главата е насочена надолу - перпендикулярна на гръбнака, погледът е насочен към пода. Ръцете са наведени в лактите, ръцете са събрани в юмрук и ръцете формират триъгълник, лактите трябва да са разположени перпендикулярно на рамото, без повече и по-малко - това ще осигури необходимата стабилност. Краката са прави, да не се огъват на коленете, трябва да стоите на пръстите на краката си. Чорапи и токчета се държат заедно. Стомахът да рисува. Дишайте точно. При извършване на упражнението е много важно да се запази напрежението - не можете да позволите на стомаха да се отпусне и да се разклати, или пък на гърба се огъва в долната част на гърба. Не можете да забравите за краката - те трябва да се държат направо по време на цялото упражнение. Plank е статично упражнение, поради което изисква максимална концентрация.

Упражнение:

За начало ще бъде достатъчно да стоите в бара за около 30 секунди, след това постепенно да увеличите времето, достигайки по този начин след няколко минути. Не забравяйте за напрежението - ако става все по-лесно и по-лесно, тогава е време да се увеличи продължителността на лентата.

Отслабване за отслабване отстрани

Завъртането е упражнение, насочено към областта на корема. Друго упражнение за отслабване на страните ви у дома. Мускулите, които се включват, са праволинейните и наклонени мускули на пресата, мускулите на кората. Има няколко вида обрати, но ние ще разгледаме основните, които ще ви помогнат да отслабнете отстрани.

Основно усукване

За да изпълним това упражнение, се нуждаем от килим и свободно пространство. Стартова позиция - лежаща на гърба, с наведени крака, ръце зад главата или на гърдите, ако има трудности при упражняване - ръцете могат да се държат пред вас, за да се намали натоварването. Важно е позицията на гърба при извършване на усукване: при повдигане е необходимо леко да се заобле на гърба, за да се увеличат максимално мускулите на пресата, а не на долната част на гърба.

Започва с малки товари. Достатъчно е да изпълните 3 набора от 5 повторения, като постепенно увеличавате товара. Но не е нужно да гоните фигурата - трябва да извършите максимум 4 серии от 20 повторения.

Махи на краката

Махи на краката — отличное упражнение, которое поможет избавиться от боков. Помимо этого, махи поспособствуют уменьшению так называемых «ушек» на бедрах, подтянут живот и сделают стройными ножки.

Има няколко варианта за изпълнение на маска:

Маки настрана

Махи назад

Махи напред

Най-ефективните страни за отслабване ще бъдат флопове отстрани, но ако искате не само да се отървете отстрани, но и да изпомпате пресата и краката, тогава можете да изпълнявате различни версии на рояците в комплекса.

Техниката на изпълнение на махс настрана:

Отначало може да е трудно да изпълните това упражнение - може да бъде трудно да вдигнете крака си, или не можете да балансирате себе си. Тези два проблема се решават лесно. Можете да се придържате към опората с едната ръка и да изпълнявате мухите.

Стартова позиция: едната ръка държи опората, втората може да бъде върху колана, чорапите и токчета заедно, гърбът е прав, изгледът е насочен напред.

Първо, гладко повдигнете крака настрани, издърпайте носочека, уверете се, че крачолът се движи направо настрани и не се отдръпва напред или назад.

При извършване на люлки обратно на една и съща позиция - чорапите и токчета заедно, ние държим гърба право, ние не спускаме главата. Внимателно издърпайте крака обратно, опитвайки се да не се върнете назад, нито напред, нито настрани.

Общото изискване за махамите е постепенно да се научат да ги правят с висока амплитуда, което ще увеличи натоварването на мускулите и ще подобри ефекта от загубата на тегло. Първо, петте повторения са достатъчни, ако е трудно. Постепенно увеличете броя на повторенията до 20-30 и започнете да правите няколко подхода.

Hoop, като метод за отслабване в страните

Друг начин да отслабнете отстрани е кръгът. За днес има огромен избор от обръчи, които ще позволят да се впишат в себе си инвентар както на джоб, така и под товар.

Обръчите идват от желязо, пластмаса, с гумирани зони, с масажни вложки. Един от най-добрите варианти е обръч с масажни вложки. Това ще ви помогне да подобрите притока на кръв към проблемни области и по този начин можете да се отървете от тях.

Струва си да започнем с лека пластмасова обвивка, след това да преминем към лек метал и след това към специален масажен обръч. Упражнението с обръча трябва да започне от малко време, постепенно, като всеки ден увеличава продължителността на сесията. Важно е да подчертаете, че можете да завъртите обръча само ако няма проблеми с вътрешните органи, в задната част, както и други противопоказания, във всеки случай си струва да се консултирате с лекар.

Наклоны

На последно място в списъка, но по никакъв начин не е ефективен, упражнението за отслабване отстрани - това са склоновете.

Можете да изпълнявате различни типове склонове: наклонени настрани, наклонени назад и назад. Това упражнение трябва да се извърши в няколко подхода, приблизително 20-30 повторения. Всички видове склонове могат да се извършват в комбинация за по-голяма ефективност.

Техника на упражнението:

Независимо от вида на наклона, началната позиция е еднаква навсякъде: поставяме краката по ширината на раменете, ръцете на кръста, гърбът е прав, погледът е насочен напред. По време на накланяне, крачето от пода не трябва да се откъсва, а да не се накланя, наклонът трябва да е строго в необходимата равнина. Ако наклонът е отстрани, не можете да се движите напред или назад, ако се накланяте назад или напред - не се сгъвайте и не се плашете.

Както е написано преди - не е възможно да отслабнете локално, независимо дали това са страни, ръце, гърба или краката. Когато човек губи тегло, то процентът на подкожна мазнина намалява в цялото тяло, а не само там, където мускулите се зареждат. Но въпреки това, упражненията, дадени по-горе, в допълнение към затягането на страните и привеждане на тялото в тон, във връзка с кардио тренировка и правилно хранене ще ви помогнат да постигнете желания резултат - да отслабнете в страните.

Share:
Comments