Тайните на красотата на японските жени

Японските жени с право се смятат за една от най-красивите на земята, защото имат фина коса и безупречна кожа. За да се справим с японските жени, предлагаме да научат тайните им на красотата и да ги прилагат за себе си. Те не са сложни и следователно не изискват много усилия за намиране на красота и блясък.

водорасли

Самая лучшая в мире натуральная антивозрастная добавка в пищу — это морские водоросли, они богаты жирными кислотами омега-3, йодом и витамином С. водорасли обладают противовоспалительными компонентами, поэтому многие средства по уходу за кожей содержат сами водоросли или вытяжки из них. Чтобы из водорослей сделать шампунь, достаточно их растолочь и добавить воды.

Масло и мука

Тези две вещества, получени от ориз, се използват не само за готвене, но и за козметика. Натрошените оризови трици съдържат голям брой антиоксиданти и се считат за отличен анти-стареене агент. Оризовото масло не само овлажнява кожата, но и премахва грима. Както виждаме в хода на японските жени много естествени продукти за красота и здраве на кожата.

Мочалка

Колкото и странно да е, онези японски жени, които се грижат за красотата си, никога няма да купуват луфа в магазина. За да очистят тялото, те използват памучна кърпа, която не е боядисана или избелена, т.е. напълно естествена. Тя ще премахне мъртвите частици на епидермиса, без да уврежда кожата.

ексфолианти

За да почистите кожата на японките, използвайте Adzuki боб. Това е една много древна рецепта за красота: бобът е смлян и смесен с вода, този пилинг много внимателно почиства кожата, което я прави нежна и копринена.

масаж

Подобряването на кръвообращението ще помогне да се масажира четката, да се направи преди къпане, леко да се подготви кожата за почистване и овлажняване.

потупване

Японките имат специален метод за нанасяне на крем - потупване. Това не само подобрява кръвообращението за по-добро производство на колаген, но и за свежест и грубост на лицето. Ефектът е наистина невероятно.

риба

Омега-3 мастни киселини, съдържащи се в рибата, удължават младостта, японците я познават и почти 10 пъти повече ядат риба от европейците. Комбинацията от различни витамини и микроелементи от морски дарове има благоприятен ефект не само върху кожата, но и върху косата, ноктите и общото здравословно състояние на тялото.

Хартия вместо прах

Японските жени на практика не използват прах, а ако го направят, не го прилагат на няколко слоя. Те използват хапче хартия, веднага след като лицето изпотява, те се накисват и това е всичко. Порите не са запушени, кожата диша и блести с естественост.

Чай

Японският без чай не би бил японски. Консумацията на зелен чай (традиционна напитка в страната) в големи количества запълва тялото с жизнена енергия, снабдява се с много антиоксиданти. Достатъчно е да пиете 2 чаши чай след известно време, за да забележите ефекта от подмладяване, разбира се, при условие че чаят от Япония.

Спазването на тези прости препоръки и съвети може да направи огромен пробив в постигането на желания ефект - да стане по-красив и по-млад.

Текст: Ксения Александровна

Share:
Comments