Студена крем супа с авокадо и краставица

Ако имате топлина на улицата, тогава тази лека супа ще бъде истинско спасение! Освежаващо, меко, с деликатен аромат на мента, то ще даде енергия в слънчеви дни. За готвене се нуждаете само от смесител и з минути от времето си.

Читателите на сайта многократно са поискали да подготвят нещо с авокадо. Знам, че много хора не харесват или не го избягват поради високото съдържание на калории. Но не забравяйте, калориите калории са различни!

В 100 грама авокадо съдържа 20 грама мазнини и 208 ккал. Въпреки това специалистите по хранене вярват, че малко количество авокадо, добавено към храната всеки ден, ще бъде от голяма полза.

Как да съхраняваме авокадо? 

Когато се излага на въздух, авокадото започва да потъмнява и губи вкуса си, каквото и да се случи, изчистете само частта от авокадото, която използвате от кожата. Изсипете останалите плодове с лимонов сок и ги съхранявайте в затворен контейнер в хладилника до употреба. Опитайте се да ядете възможно най-скоро.

Какво ви трябва (2 порции):

- з средни краставици - половин авокадо - 2 клонки мента - 1 супена лъжица. сок от лимон или бяло вино оцет - 1/з студена минерална вода без газ - морска сол - прясно смлян сладък пипер

рецепта

1. Подгответе и изплакнете зеленчуците и мента. Обелете краставиците и авокадото от кората, отстранете камъка от авокадото. Отделете листата от мента от клонките.

2. Нарежете зеленчуците големи.

з. Сгънете всичко в миксер (можете да използвате както ръчно, така и стационарно), добавете лимонов сок и сол на вкус. Чисто за еднородност. Добавете 1/з от водата (или повече, към желаната консистенция).

4. Подредете по чашите, украсете с листа от мента и поръсете с черен пипер. Сервирайте веднага или изпратете още 10 минути до хладилника.

Калорична стойност

Съставките Количество B / W / Y Ккал
краставица з шт. (400 g) з/1/14 72
авокадо 1/2 шт. (100 g) 2/15/я 160
мята 2 клонки (10 g) 0/0/0 0
сок лимона 1 супена лъжица. (15 g) 0/0/1 з
минерална вода 1/з ст. (80 г) 0/0/0 0
Общо (2 порции) 2з5 ккал
1 порция 118 ккал
100 гр 40 ккал

Тази рецепта от категория

Ястия с авокадо, Вегетариански ястия, Супи за хранене, Зелени супи, Краставици, Супи
Share:
Comments