Аква аеробика за отслабване: управление и техните предимства

Аеробиката днес е много популярен начин за физическо обучение за отслабване и поддържане на тънка форма. Важно е да се отбележи, че този вид упражнение не стои неподвижно, а се развива чрез увеличаване на разнообразието от класове. Да се ​​запознаем с водна аеробика - водна аеробика, неговите характеристики, плюсове и минуси.

Аква аеробика за отслабване: управление и техните предимства

съдържание

  • Същността на водна аеробика
  • Фитнес
  • Характеристики на изпълнението
  • Плюсове и минуси

Същността на водна аеробика

Аква аеробика е система от физически упражнения, които се извършват във водна среда.

Специфична особеност на комплекса е постоянният престой на човек във водата, което създава специални леко сложни условия за физически упражнения. Основните видове аеробика се провеждат в спортни зали, оборудвани със специализиран инвентар, но в тези спортни комплекси, където има плувни басейни, класовете по аеробика са задължителни. Като цяло аеробиката трябва да се извършва главно в басейните, но в някои случаи може да се извършва в езерото или в морето, но те трябва да са плитки и да не са твърде студени.

Комплексът от упражнения за аеро-аеробика включва намиране на упражнение във водата, чието ниво не трябва да е над раменете. За упражнения, изискващи по-голяма дълбочина, е необходимо да се използват специални плаващи обекти. Също така, по правило класовете се изпълняват с музика.

Водата създава допълнителна съпротива при движенията, отколкото увеличава натоварването. Въпреки това, това натоварване е меко и полезно, тъй като случаите на наранявания са практически елиминирани, както и болка и претоварване в мускулите. Като във водата се намалява натоварването на гръбнака, което се използва за укрепване на задните мускули при травма. Трудните движения във водата ви принуждават да изразходвате повече енергия за тяхното изпълнение, поради което се изгарят повече калории, което е важно, за да се коригира фигурата.

Фитнес

Аква аеробика има много упражнения, всички от тях са включени в комплекси, съставени индивидуално от обучители. Комплексите от упражнения за аеробика включват както общи упражнения, така и насочени към определена област на тялото (група мускули) за отслабване. Най-често срещаният комплекс се състои от следните упражнения.

Загрява се

Първо трябва да се загреете. Стойте точно, вдигнете дълбоко ръце, след това фиксирайте в максималната точка за няколко секунди и спуснете ръцете си, за да издишате. Упражнението трябва да има около 5-7 повторения.

Упражнение 1

Първоначалното упражнение е активно в действие. За да направите това, е необходимо да повдигнете коленете си високо и да движите енергично ръцете си. Упражнението трябва да продължи около 3 минути.

Упражнение 2

Много добро упражнение скача във водата. Първо трябва да скочиш на единия крак, после на другия, а в края - на два. За всеки от елементите на упражнението трябва да изберете 10 копия.

Упражнение 3

Следващото упражнение е махи. За да направите това, леко разпространете краката си, след това се изправете уверено на левия си крак, след което завъртете десния си крак напред - назад и настрани - назад. След като направите упражнението, променете краката си. Всеки елемент се изпълнява около 2-3 минути.

Упражнение 4

Отидете настрани и го хванете с двете си ръце. След това скачайте и алтернативно въртете максимално тялото в едната посока, а другата в другата. Продължителността на упражнението не трябва да бъде повече от 5 минути.

Упражнение 5

Обърнете гръб към басейна и се наклонете срещу него с ръце. След това вдигнете краката си и ги преместете, това упражнение се нарича "ножици".

Тези упражнения са класически. Що се отнася до по-сложните упражнения, тогава с тях най-добре се запознавате с видеоклипове, където ясно ще бъде демонстрирана правилността на тяхното изпълнение.

Първият видео курс на аква аеробика включва прости и прости упражнения.

Вторият видео курс се състои от по-сложни активни упражнения на аква аеробика.

Характеристики на изпълнението

Аква аеробика се извършва в басейна с опората на дъното. Плътността на водата създава неудобства при контролирането на реда на упражненията, но изчисляването се прави на добросъвестността на участниците. Ефектът от водните упражнения не само усложнява тяхното изпълнение, а водата охлажда тялото, като по този начин допринася за функционирането на функцията на тялото чрез терморегулация, която допълнително гори енергията. Интензитетът и продължителността на сесията се определят от инструктора, в зависимост от степента на способностите на обучаваните.

Аква аеробиката е необходима само под ръководството и надзора на треньора. Също така, преди аеробна аеробика, хората с прекомерна тежест и болно сърце ще трябва да се консултират с лекар относно допустимостта да присъстват на такива упражнения. И накрая, си струва да предупредите хора, които страдат от чести пристъпи от водна аеробика, по-добре да изберат друг аква-аеробика комплекс за отслабване.

За аеробната аеробика е важно да изберете правилното облекло - бански костюм. Банският костюм не трябва да спира движенията и да се търка.

Плюсове и минуси

предимства

Корекцията на фигурата е една от основните цели на аква-аеробиката, тъй като редовните упражнения във водната среда натоварват цялото тяло по най-балансирания начин. В този случай хармоничното оформяне на фигурата е осигурено с едновременно елиминиране на много проблемни области. Движението във водата има ефект на масаж при преминаване и благоприятно въздейства върху кожата, като й придава еластичност и еластичност.

Предимствата на аква аеробиката са увеличаване на мускулния тонус, коригиране на фигурата, премахване на целулита, укрепване и възстановяване на увредените зони. Също така, водата благоприятно засяга кръвоносната система, особено съдовете, които се подсилват от мащабната работа на тялото.

Важен момент в аеробната аеробика е психологическият комфорт за хора с наднормено тегло, защото недостатъците им не се виждат в тези класове. Това обстоятелство в някои случаи има огромно предимство за хората, които се обединяват около тялото си.

недостатъци

Основният недостатък на аква аеробика е наличието на хлор в басейна вода, която изсушава кожата и изисква допълнителна грижа за нея през този период.

Уроците по аеробика са по-скъпи от обичайните упражнения, тъй като освен че плащат за работата на треньора, цената на часовете включва и наемане на басейна.

Също така, може да се има предвид голям брой противопоказания на аква аеробика, говорихме за тях по-горе.

Share:
Comments