Стилни опции за маникюр за офис

Както знаете, бизнес стил предполага стриктни изисквания към избора на гардероб, принадлежности, ограничение до прилагането на грим и маникюр. Но не мислете, че стилът на офиса причинява само скука. Дизайнерите вярват, че дори едно стриктно класическо нещо може да бъде украсено с елементи, които ще го направят по-интересен и ще подчертаят неговата елегантност. Това важи и за дизайна на ноктите.

С малко въображение, бизнес маникюр може да бъде трансформиран без признание, без да се нарушава стриктният облик.

Характеристики на офис маникюр

Създаване на маникюр, подходящ бизнес стил, трябва да запомните, че не включва използването на нокти ярки цветове, сложни модели, блестящи декоративни елементи.

Необходимо е да се въздържат от изграждане на дълги нокти, особено остри форми. Първо, те привличат вниманието. На второ място, тя е свързана с удобството. Работейки в офиса, непрекъснато трябва да се справяте с хартия и офис оборудване, а дългите нокти създават проблеми.

 • В идеалния случай дължината на удължения нокът не трябва да надвишава 30% от дължината на естествената плоча за нокти.
 • Важно е да се гарантира, че маникюрът е чист, всички нокти са с еднаква дължина. Не е подходящо да дойдете да работите със счупени пирони или разчленен лак.
 • Също така е важно да подредите ръцете си. Тя трябва да изглежда здрава, добре поддържана. Всеки, дори и най-красивият дизайн, ще бъде развален от сухата и люспеста кожа.
 • Осигурете необходимата грижа за ръцете си, ще ви помогне да овлажнявате масла, маски, използването на специални масла. Добър резултат е системното използване на горещи вани с добавяне на лосион. Топлата вода изсушава кожата, което я прави по-мека и приятна на допир.
 • За да поддържате красотата на ноктите, трябва непрекъснато да наблюдавате кожуха. Не трябва да има бръчки, рани, механични повреди.
 • Изборът на цвета на лак е по-добре да се даде предпочитание на неутрални пастелни тонове. Ярките, контрастни цветове и комбинациите от тях не са приемливи в стил на бизнес.
 • Разредете класиките, дайте малко оригиналност, като използвате различни техники за създаване на маникюр. Основното нещо е да не се прекалява, така че бизнес маникюра да не стане предизвикателен.

Основното правило за бизнес стил не е да противоречи на фирмения рокля. Дизайнът на ноктите трябва да бъде в хармония с цвета на офис облеклото или неговите индивидуални елементи.

Ненадминати опции

Маникюрът на една успешна бизнес дама трябва да съответства на модните тенденции, но не нарушава правилата на бизнес стил. Фактът, че спокойният и задържан дизайн на ноктите може да изглежда елегантен и елегантен, непрекъснато се доказва от майстора на ноктите.

Дори жените, чийто избор не е ограничен от правилата на бизнес стил, често предпочитат естествени тонове, отказвайки ярко да покриват и привличат вниманието към елементите на декора.

 • Nyudovy

Бизнес маникюр се извършва в тихи цветове, така че повече от други отговаря на голният дизайн на ноктите.

Nyudovy маникюр предполагает использование тонов максимально близких к естественному цвету ногтей и кожи пальцев. Он создает визуальный эффект отсутствия какого-либо покрытия, но благодаря натуральным оттенкам, ногти выглядят здоровыми и ухоженными. Максимально естественно нюдовый маникюр смотрится на коротких ногтях.

Неутралните тонове на гол маникюр са подходящи при всякакви условия, те лесно се комбинират не само с костюми за бизнес, но и с вечерни рокли.

 • градиент

градиент, выполненный в нежных пастельных тонах, вполне соответствует деловому стилю. Создать сильное омбре на ногтях можно самостоятельно. Мягкие переходы между тонами создаются с помощью губки. Делается это просто и не занимает много времени.

 • яке

Традиционният френски маникюр е един от най-разпространените видове нокти. Тя напълно отговаря на бизнес стил. Характеризира се с простота, сдържаност, женственост и усъвършенстване.

Класическата версия на якето се характеризира с къса дължина на ноктите, квадратна или овална форма на чинията. Предполага се естествен нюанс на основната част на нокътя и тънка бяла лента по ръба.

яке настолько универсален, что легко сочетается с любым нарядом.

 • луна

Не по-малко подходящи за посещение в офиса на лунния маникюр. В действителност лунният маникюр е един от разновидностите на френския маникюр, но все повече се обозначава като независим вид. За разлика от класическото френско яке, бял или друг цвят е покрит не с върха на нокътната плоча, а с лунуллата - радикалната част на нокътя.

За лунния маникюр в бизнес стил, същите правила важат и за класическото френско яке: дискретни цветове и липса или минимално използване на декора.

Опитът е разрешен само с формата на кладенеца. Тя може да бъде направена равна, триъгълна, под формата на диамант, изпъкнала или вдлъбната.

Можете да разнообразите строгия бизнес стил, като комбинирате лунния и класическия френски език.

 • Акцент върху един нокът

Отлична възможност за офис маникюр е да се съсредоточи върху един или два пръста. За това можете да използвате техниката на художествена живопис, флорални мотиви, тъкачество или графика. Това са геометричните форми, които се припокриват взаимно, които са популярни този сезон. Гвоздеят на пръстена на пръстена или пръста на пръстена и средния пръст обикновено се избират.

Ако не злоупотребявате с ярки цветове и декоративни орнаменти, то този дизайн на ноктите е подходящ за бизнес стил.

Тайните на запазването на маникюр

Всяка жена поне веднъж попаднала в ситуацията, когато чуждестранният предмет докосва ноктите, слой от лак е обелен. Ситуацията е неприятна, тъй като са изразходвани пари и време за създаване на маникюр. За да избегнете разслояване, напукване и появата на други дефекти по ноктите през първите дни след маникюра, трябва правилно да подхождате на избора на лак за нокти и начина, по който се прилага.

Експертите препоръчват да се даде предимство на гелния лак. Разбира се, цената му надвишава цената на традиционния декоративен лак, но се оправдава. Гелният лак се прилага бързо, изглежда красив и най-важното е, че той остава в продължение на няколко седмици.

За да бъде маникюра упорит, трябва добре да подготвите нокътната плочка, да махнете или да отблъснете кожицата. След това нанесете основно покритие, което се избира според състоянието на ноктите (суха, подпухнало, тънко, крехко).

Основният цвят се прилага отгоре на основата. На последния етап е покрит с фиксатор - прозрачен лак, който ще защити главното покритие, ще му даде лъскав блясък. Фиксаторът ще позволи на лак да се придържа към ноктите възможно най-дълго.

Жените, които трябва да се придържат към строгите правила на облеклото, винаги могат да разнообразят своя имидж с красив дизайн на ноктите. Бизнес маникюра приема елегантност и сдържаност и това не означава, че ще бъде скучно.

Share:
Comments