Дневни и вечерни кремове: има ли някаква разлика?

Съвременната козметология предлага много продукти за грижа за кожата. Най-популярни са кремовете, които обикновено са разделени на ден и вечер. Но не всяка жена мисли за различията си. Като правило, на опаковките се посочват общите свойства: овлажняване, бръчки, избелване и др. Разликата е само в марката "ден" или "нощ". Има ли наистина разлика между тези кремове? Или е просто маркетингов ход?

Дневен крем

  • Дневен крем имеет легкую текстуру. Он не закупоривает поры, обогащен необходимыми питательными элементами, которые контролируют баланс влаги и регулируют работу сальных желез. На 60% кремы этого типа состоят из воды.
  • Използвайте ги по-добре след 18 години. Когато проблемите на преходната възраст вече са минали и тялото е влязло в спокоен хормонален ритъм.
  • Дневните кремове съдържат и специални вещества, които предпазват от тютюнев дим и сух, мразовит вятър и UV филтър. Наситените кремове с витамини А, Е, С, минерални соли и биостимуланти са подходящи за жени след 25 години. Младата кожа от такъв витаминов коктейл може да "расте мързелива" и да спре да произвежда естествени защитни вещества. И това ще доведе до ранно стареене.

Вечерен (нощен) крем

  • Нощен крем е по-плътен в текстурата. Той е предназначен за възстановяване на кожата на лицето по време на сън, насищане на микроелементите, които са били загубени през деня.
  • Той е адювант и се използва след 25 години. В тази възраст кожата е по-малко склонна към самолечение, което може да доведе до първите признаци на стареене. Специалните добавки на вечерния крем помагат да се справят с това.
  • Тъй като вечерният крем е много мазен, той трябва да се прилага за половин до два часа преди лягане. Необходимата част от кремът ще се абсорбира и остатъците трябва да се отстранят с тъкан.
  • Използването на нощни кремове не е задължително. Препоръчват се да се използват само със суха кожа или в специални случаи, когато кожата се нуждае от допълнително хранене (през зимата, след настинка).

Разликата между дневния и вечерния крем е все още там, но трябва да се ръководи от индивидуалните особености на кожата. И не отивайте в пълен козметичен пазар. Наскоро в прозорците на козметичните магазини често можете да намерите универсални кремове за лице. Те могат да се използват независимо от вида на кожата, възрастта сутрин и вечерта. Те съдържат специални частици, които бързо проникват в кожата и ви позволяват да се справите с определен възрастов проблем.

Текст: Катерина Пчельникова

Share:
Comments