След раждането бинт е най-добрият начин да възстановите

Възстановяването на добра физическа форма е една от основните опасения за жена, която роди дете.

И колкото по-скоро младата майка се грижи за външния си вид, толкова по-бързо ще се получи очакваният резултат - ще се върне към нея слаба и привлекателна фигура.

За да помогне за постнаталното възстановяване, беше създаден специален коригиращ елемент на женския гардероб, известен като превръзка.

След раждането

Още след раждането на първото дете, коремните мускули значително губят еластичността си - стомахът изглежда кръгли и понякога се появяват стрии върху кожата. Тези недостатъци при повечето раждащи се жени са изключително козметични.

Но в някои случаи изтеглените мускули на коремната стена заплашват здравето - в мускулната тъкан има така наречените херниални порти. В тези дупки, коремните органи могат да паднат, което води до тяхното нарушение и появата на херния.

Друг често срещан проблем е болка в гърба, която възниква от нарушена поза. Слабата преса вече не държи гръбнака правилно и това е изпълнено с най-неприятните последици. Слабостните коремни мускули също не могат да държат вътрешни органи на място. Ако жената има предразположение към пропуск, лекарите ви съветват да използвате превръзка.

С помощта на следродилната превръзка младите майки успяват да ускорят мускулната контракция и да възстановят еластичността на коремната кожа. Това се случва по естествен начин, но самият процес се характеризира с по-дълъг поток. В допълнение, никой не може да гарантира ефективно намаляване и възстановяване на мускулните влакна без да носи превръзка.

Обвивка след раждане - необходима или не

Недвусмислено предписва носенето на превръзка за всички жени, без да се роди, не може. За да определите дали тялото се нуждае от допълнителни средства за възстановяване на мускулния тонус, трябва да се обърнете към гинеколог. Този специалист ще даде изчерпателни препоръки след внимателно изследване на пациента.

Само след посещение при лекар може да започнете да избирате, купувате и носите това специално еластично облекло. Но всяко действие, предприето на съветите на приятелките, може да се превърне в млада майка със здравословни проблеми.

Има директни индикации за носенето на превръзка. Ако жената получи цезарово сечение, това еластично облекло ще помогне да се заздрави хирургичната рана възможно най-скоро, като се предотврати опъването и запазването на естетиката на шевовете. До появата на бинтове лекарите препоръчваха затягане на стомаха с кърпи или листове, за да се облекчи благосъстоянието на пациента. Днес те предписват да носят правилно подбрана превръзка. Ефектът на кърпите и превръзките е еднакъв. Но е по-удобно да се носят бинтове.

При естествени видове бинтите често съветват жените с опасност от понижаване на органите на перитонеума или с нееластични коремни мускули, съдържащи отвори.

Също така, лекарите препоръчват носенето на този елемент на гардероба на прекалено активни майки, които след освобождаване от родилния дом да водят дом и да се грижат сами за бебето. Правилното поставяне на превръзката елиминира натиска върху пресата, когато се прави домашна работа и носи бебе в ръцете му.

Забранено е да носите превръзка с епизиотомия в анамнеза. Хирургическата дисекция на перинеума при раждането предполага налагането на няколко конци. Същото се случва и при естественото разкъсване - жената се шие на последния етап на раждане. Носенето на превръзка автократично, жената ще влоши кръвообращението в малкия таз, което ще окаже неблагоприятно влияние върху лечебния процес. Шевовете ще започнат да се възпаляват.

Понякога лекарите позволяват да носят тези дрехи и след епизиотомия, ако са приложени малки шевове. Въпреки това, в този случай се препоръчва да се откаже от превръзката, когато се появят първите признаци на дискомфорт в повредения перинеум (появата на оток, усещане за болка, секрети от шева).

Друго противопоказание е свързано с наличието на хронични заболявания, придружени от появата на подуване или храносмилателни нарушения. Те включват заболявания на бъбреците и отделителната система, проблеми със стомашно-чревния тракт.

Въпросът за превръзката след раждане е необходим или не от него, е решено недвусмислено и при наличие на алергични реакции към материалите, от които е направено това облекло. Продължавайте да носите в случай на обрив и зачервяване на кожата не може да бъде.

Как да се носят и носят бинт след раждането

След получаване на съвет от лекар, можете да продължите с избора на подходящия тип и размер на превръзката. На пазара има голямо разнообразие от модели и видове на този предмет на женски гардероб. Можете да изберете цвят, размер и модел или форма на превръзката - се произвеждат бикини, къси панталони и модели под формата на широка лента.

Всеки модел е направен от специална многослойна тъкан, достатъчно плътна и осигурява абсорбиране на влага. Обикновено производителите използват изкуствена кърпа с примес от памук, която има достатъчна трайност и същевременно осигурява спазването на всички хигиенни норми.

Първият ден от носенето на превръзка се определя от състоянието на жената, която ражда. Ако й се даде легло, тези дрехи не трябва да се носят. Но от първите часове на физическата активност е необходимо да се носи превръзка. В трудни случаи се носят в първите два-три часа след раждането на детето или на следващия ден, когато жената вече е станала от леглото. За нормална корекция на фигура, тези дрехи се използват след изписване от болницата, приблизително от шестия или седмия ден след раждането.

За да постигнете желания ефект, това теглещо облекло трябва да се носи най-малко шест седмици след появата на бебето. Условията се избират индивидуално - всичко зависи от състоянието на тялото и способността му да се възстанови. Минималният период е четири седмици. Веднага щом кожата придобие еластичност и стомаха стане достатъчно плосък, можете да откажете носенето.

Понякога не може да се постигне желаният резултат. Но във всеки случай, ревностно с носенето на превръзка не си заслужава. Веднага след като матката попадне в тонуса, това облекло вече не може да се носи. Козметичните недостатъци, останали след носенето на коригиращата превръзка, се препоръчват да бъдат коригирани с помощта на специални физически упражнения.

При операция с цезарово сечение е необходимо да се носи лента преди заздравяване на ставата. При липса на усложнения, тя се отстранява след един месец на носене. Ако лечебният процес се забави, е необходимо да се консултирате с гинеколог и да продължите срока на носене за периода, който ще бъде указан от лекаря.

Начинът, по който превръзката се носи и носи след раждането, е необходимо да се обърне специално внимание. За да облечете този елемент на гардероба, трябва да лежите на гърба си. Широката и по-плътна страна на продукта поддържа стомаха, а тесният - на гърба. При поставянето на всички гънки на кожата внимателно се напълват под колана (ако това е универсален модел) или в къси панталони или бикини. За да затегнем и такива дрехи, това е невъзможно. Прекаленото затягане ще наруши кръвообращението. Правилното поставяне върху превръзката не предизвиква усещане за дискомфорт.

Независимо от формата (типа) на продукта и медицинското предписание, то не може да се носи повече от дванадесет часа. През този период се препоръчва да се правят малки почивки на всеки три часа. Не се препоръчва да спите или да лежите в такива еластични дрехи. Изключение е кратък ден за отдих (не повече от 15 минути). Нарушенията на това правило водят до появата на нови гънки на корема и нарушаване на кръвоснабдяването на кожата и мускулите (постига се противоположният ефект, което е силно нежелателно).

Следващите превръзки: основните типове

Ако има известни признаци за износване, лекарят ще ви каже кой модел е най-подходящ за конкретния пациент.

Изработват се следните модели:

1. Универсален тип. Можете да носите такива дрехи както по време на бременност, така и след раждането на бебето. След раждането коланът на превръзката се преобръща от широката част на корема.

2. Под формата на бикини с широк колан. Можете да носите такъв модел при липса на шевове в перинеума.

3. Във форма на удължени шорти. Този модел помага за поддържането на бедрата, мускулите на таза и бедрата.

4. Във формата на пола. Този модел лесно се поставя върху обикновеното бельо. Използва се за стандартната корекция на фигурата при жени, които не страдат от хернии и други по-сериозни здравословни проблеми.

Ако носите превръзка неприятно или болезнено, препоръчваме Ви отново да посетите лекаря. Може би си заслужава да се откажете да го носите напълно или да замените със специални упражнения за пресата.

Share:
Comments