Седмица на модата в ню йорк, вдъхновена от олимпиадата

Това беше направено! И накрая, на модните подиуми на Ню Йорк, следващата седмица на модния Mercedes-Benz се отвори. В продължение на осем дни известните куклири и модни къщи с повече от 80 участници ще започнат да се определят в основните тенденции на пролетния и летния сезон през следващата година.

Според вече установените традиции центърът на шоутата е "Линкълн център", но това не пречи на разпространението на модни ревюта във всички метрополии. Известните къщи "Никълъс Кей" и "Би Би Си Би Би Си" отвориха седмицата на шоуто и ще бъдат затворени от изложбите на колекциите на Ралф Лорън и Келвин Клайн.

Също така на съда на пресата и разумна публика ще бъдат творбите на такива известни дизайнери като Никол Милър, Майкъл Корс, Каролина Херера, Дона Каран и Вера Уонг. Катя Леонович ще покаже колекцията си от Русия. Тя има изключителен стил, наречен "Красива боклука". В дрехите на Катина са комбинирани коприна и шифон с парчета козина, пера, елементи от алуминий или разкъсана хартия.

Не оставайте без внимание и събирането на известната актриса Кейти Холмс, която за пръв път излага в модната седмица облеклата си. През 2008 г. тя стартира модна линия, която сътрудничи с Gene Young (собствена стилистка). Сега този дует дебютира върху подиума на Ню Йорк.

Говорейки за нови тенденции, трябва да се отбележи, че тенденцията ще бъде доминирана от олимпийските игри в Лондон, наречени "спокоен шик", въпреки че никой не е отменил модата за елегантни рокли. Колин Шерин, който представлява компанията Saks Fifth Avenue, отбеляза: "Олимпиадата направи незаличимо впечатление на много дизайнери, така че предполагам, че подиумите ще бъдат пълни със спортни якета и тренировки."

Въпреки това "спортното" облекло на участниците в олимпиадата е направено от памук и памук, докато моделите, които ще се представят на модната седмица, са направени от коприна и кожа. Модните критици казват, че това отново доказва не само практичност, но и стила на спортните рокли.

Експертите считат, че пролетното-летния сезон на следващата година ще се измъкне още повече от минимализма, който е толкова типичен за миналите сезони, но все още ще се проявят последиците от икономическата криза. Както обяснява Шерин: "Купувачите са станали по-взискателни. На първо място, те ценят гъвкавостта и качеството на облеклото. "

Най-актуалните цветове в бъдещия сезон ще бъдат черно, синьо и цветът на морската вълна. Черното ще бъде модерно само в комбинация с червен или друг цвят. Очаква се много водещи дизайнери да представят модели от черни панталони, рокли и якета.

Кен Даунинг, модна директорка във веригата магазини "Нейман Маркус", продаваща луксозни стоки, отбеляза голям брой дантели в колекциите: "Това допълнение придава облеклото сянка на специална женственост и романтика. Жените обожават дантела и това е умело забелязано от дизайнерите. "

Седмицата на модата в Ню Йорк е известна и с цяла поредица от социални партита. Тази година се очаква не само холивудски звезди, но и олимпийски шампиони. Сред тях ще бъде спортистът Sanya Richard-Ross, плувецът Ryan Lochte и гимнастичката Gebbie Douglas.

Първият ден от представленията ще завърши с "Fashion Night of New York". Десетки модни бутици и магазини ще бъдат отворени за посетители до късно през нощта. Там ще организират малки партита с добри отстъпки за неща, които харесват, и много хубави подаръци. Преди четири години "Нощ на модата" беше измислена от главният редактор на популярното американско списание VOG, Анна Уинтур, за да подкрепи модната индустрия по време на трудния кризисен период. Това събитие вече стана традиционно и се случва във всички мегаполиси на света, включително в Москва.

Седмицата на модата в Ню Йорк ще приключи на 13 септември. Други модни ревюта ще се провеждат в Париж, Милано и Лондон.

Първата седмица на модата в Ню Йорк се състоя в далечната 1943 г. по време на Втората световна война. Сега това събитие се провежда два пъти годишно: първата - през февруари, а втората - през септември. Всеки от тях събира около 200 хиляди посетители.

Share:
Comments