Седем стълба на щастливо майчинство

Случило се е, че децата се третират като задължителен признак на зряла възраст. Ако ударите 30, обаче, досега не сте успели да промените пелените и да избършете ноздрите си, започвате да шепнете зад гърба си. И ако вие, освен всичко друго, не изразявате обич при вида на някой млад човек, тогава съществува опасност да попаднат в световен позор. Защото ако сте родени като жени, бъдете любезни да умножавате и по всякакъв начин да разпространявате това действие. Имате ли желание да възпроизвеждате своя собствен вид - никой не му пука. Трябва, защото е така. Това е, точка. Въпреки че е по-правилно да се постави елипсиса, защото неизбежната статистика показва нарастващ брой изоставени деца, както и увеличаване на процента на престъпления срещу малките граждани. И какво да направите, за да се превърнат думите "щастливо детство" в реалност за всяко бебе и че майчинството винаги е щастливо?

Първо ...

... не ходи на роднини и познати и събира неща в болницата само поради това, че майка ми искаше внуци. Животът е ваш, а отговорността за него се носи от вас. А при появата на детето е необходимо да се погрижите и за него - едва ли всички "благородни" ще ви помогнат, тъй като те дават съвети и препоръки.

На второ място ...

... не е нужно да мислите, че детето ще бъде това, което си го представяте. Ангелски образи - те са само в снимки в Интернет, а реалността е съвсем различна. Да, ще трябва да се справите с разбити вази и разлетия конфитюр. Но това е в реда на нещата, малкият човек знае света и е малко вероятно да го види като добър и добър, ако постоянно се изправя пред агресия от ваша страна.

Трето ...

... който каза, че ще бъде лесно? Безсънни нощи най-вероятно ще влязат в правилото, а ритъмът на живота като цяло ще бъде адаптиран към бебето. Може би нуждата ще те накара да се откажеш много от името на детето, но това обстоятелство не ти дава право да произнасяш израза "Аз те родих и възпитах, това означава, че ми дължиш". В края на краищата появата на нов член на семейството беше вашата идея, а не негова.

Четвърто ...

... не се опитвайте да си купите дете с куп играчки и шоколадова фабрика. Детето не може да се задушава в собствения си сок и ако го направи, резултатът е непредсказуем. В най-добрия случай, вие получавате гений-отшелник, в най-лошия - психотичен маниак. Всичко, защото детето, лишено от майчината топлина и внимание, изпитва много по-негативни емоции, отколкото родителите са свикнали да мислят.

Пети ...

... не отивайте до абсурд. Често виждате как една дразнеща майка наказва детето за криво писмено писмо "А" и отива да пие валериан. Не забравяйте, че вашето щастие и благополучие зависят от почерк? И това важи не само за учене.

В-шестых...

... не пренебрегвайте мнението на детето. Ако иска да носи синя тениска, а не зелена, защо не го остави? Или искаш ли да пораснеш слабо, слабо волящо същество, което до края на дните си ще трябва да води живот на ръката, да посочи какво и как да направи, и едновременно да се оплаче на съседа си за "невъзможно завеса, седящо на врата му"?

Седми ...

... бъдете щастливи и детето ще вземе от вас най-добрите знания, умения, навици. Защото мрачна и завинаги цялата недоволна майка никога няма да стане авторитет, а освен това, приятелка. Научете се да се забавлявате с детето и да не го гледате снизходително, да проникнете в неговия свят и това ще ви бъде възнаградено стократно под формата на любящ син или дъщеря.

Текст: Матрино Барабанова

Share:
Comments