Родителите сами правят децата си алкохолици

Много родители погрешно вярват, че като позволяват на малките деца да вкусят алкохол, те по този начин ще попречат на интереса им към алкохола по време на юношеството, според авторите на новото проучване.

"Идеята, че ранното познаване на алкохола може да попречи на развитието на техния интерес към пиенето, намира силна подкрепа сред някои родители на деца от началното училище", заяви водещата авторка Кристин Джаксън, социален еколог на нетърговската изследователска организация RTI International.

Ранното иницииране на алкохола е основният рисков фактор за проблема с консумацията на алкохол в юношеството, предупреждават изследователите.

Те анализираха интервюта с 1050 майки от трета степен и установиха, че един на всеки четири признава, че е позволил на децата им да опитат алкохол с надеждата, че няма да харесат вкуса си и това ще ограничи тяхното любопитство и ще ги лиши от "забранения плод" - Привлекателността му.

Изследователите установили, че 40% от майките вярват, че ако не позволят на децата си да опитат алкохол, те само ще засилят желанието си да го направят.

22% вярват, че децата, които тестват алкохол у дома с родителите си, ще могат да се противопоставят на натиска да пият в компанията.

26% смятат, че това ще попречи на децата им да експериментират с високорискови питиета в гимназията.

Но според проведените изследвания - родителите са погрешни. Съществува силна връзка между децата консумация на алкохол и подкрепящо отношение на родителите към този нежелан феномен. Продавачите на алкохол по някакъв начин я правят привлекателна за всички видове хора, включително тийнейджъри, разбира се. Ако тийнейджърите не забравяйте, че родителите са им предложили да се опита алкохол и самите родители към една и съща ипотеката за vorotnikpo всеки "важен повод" - че не съществуват бариери, възпрепятстващи използването му detmivoobsche остава.

Как да бъдем родители? Това е много просто. При никакви обстоятелства не купувайте и не пийте алкохол при деца (нито за тях, нито за други). Единственият положителен пример е единственият начин да учим детето да прави разлика между добро и лошо.

Share:
Comments