Редовен масаж на лицето работи чудеса. уникални нови видове

Само мързелив човек не казва, че без редовна грижа за лицето и цялото тяло е невъзможно да изглежда по-млад от годините си.

Всеки знае това, някои се опитват да приложат някои кремове, но хората предоставят цялостна грижа на лицето си, като правило, те са жени, а понякога и мъже, които много се възхищават.

Не всеки е дал уникален вид на природата, но да бъде добре поддържан е на разположение на всички.

По неизвестни причини или липса на познания за основите на масаж на лице, много жени се позовават на тази процедура на категорията на елита, за специални хора, оправдавайки неспособността или скъпата манипулация.

Масажът на лицето е лесно да се направи у дома, сам, достатъчно е да знаете неговите видове и техники.

Да се ​​запознаем с основите на масаж на лицето.

Основните линии, на които правим масаж

Всички видове масаж на лицето се извършват в няколко зони:

• чело;

• очите;

• нос;

• скулите;

• щеки;

• врата.

Спомняме си, че кожата на лицето е нежна, не харесва разтягане.

Районът на челото се масира от центъра до краищата или лъчите от точката на третото око до линията на косата.

Около очите работим от вътрешния ъгъл на окото в горния клепач до външния ръб и се връщаме в стартовата позиция, като минимално опъваме кожата.

Манипулацията с носа се извършва от центъра до периферията, като улавя парасановите гънки.

Кожата на скулата се масажира от носа до храстите, втората линия отива към ушите, а третият - до ухото.

Бузите се масажират от няколко линии от носа, върховете на устата и средата на брадичката до ушния щифт.

По някаква причина, често с масаж на лице, врата се забравя, въпреки че тази част от тялото ни дава предимно възраст. Масажът на лицето в областта на шията започва от дъното до брадичката до брадичката и се връща надолу по линията от ушите.

Основи на класическия масаж на лице

Преди да направите масаж на лице, изберете прием или вид експозиция, е необходимо да определите кои кожни проблеми искаме да коригирате.

Най-вече ни е грижа:

• бръчки;

• подуване;

• крехкост на кожата или загуба на тон;

• цвет лица.

При започване на всякакви манипулации, трябва да скъсите ноктите си кратко. Ако сте се научили да манипулирате дълга скъпоценни камъни, внимавайте да не се нараните.

При всяка манипулация е необходимо да се приложи масло към кожата. За да направите това, можете да изберете любимото си сметана или растително масло, било то маслини, кокосови орехи или бебета.

Извършвайки класически масаж на лице, който перфектно се справя с всички горепосочени проблеми в комплекса, преминаваме 3 до 4 пъти по главните линии на всяко приемане, започвайки с челото и завършвайки с брадичката.

Основата на класическия масаж е прилагането на четири основни техники.

- помилване се изпълнява от подложките на пръстите, рецепцията отговаря на неговото име, леко извършваме нежни движения на ръцете върху кожата на лицето с прави линии, кръгови или зигзагови движения.

- Растирание ще осигури поток от кръв към съдовете на кожата на лицето, подготви мускулите за по-задълбочено изследване. Тази техника се извършва на лицето чрез индекса и средния пръст. Можете да симулирате тирета, сякаш скицирате малките удари на предната повърхност, както и "издърпайте" къдриците, леко движещи се по главните линии за масаж. До края на триене, кожата на лицето става топла, еластична. Зоната на очите не се разтрива.

- Разминание може да се отдаде на най-важния метод, който най-вече допринася за увеличаването на кръвообращението. Поставете пръстите или средните пръсти, както предпочитате, поставяме точката в началото на линията за масаж и правим движение на 2 - 3 секунди, освобождаваме и преместваме 1,0 до 1,5 см по-нататък. Така че изучаваме всяка област, завършвайки с месене.

В началото на масажа може да се появи болка, нормално е, след 3-5 сесии те ще изчезнат.

Кожата на шията не се изсипва.

- Вибрация означава пляскане, в този случай за всички зони, душът с пръсти е идеален, когато бързо докосвате всички пръсти на линиите за масаж отдолу нагоре и назад, симулиращи дъждовните капчици. Бузите също се удариха от бързото движение на гърба на ръцете на брадичката, сякаш поглъщат увисналата кожа, докато устните са възможно най-спокойни.

Завършваме класическия масаж с гладък глад.

Масажът на лицето с редовното му изпълнение ще даде видими резултати в рамките на 2-3 дни, сесията на всеки курс трае само 10-12 минути, времето не е от значение, но трябва да си починете, защото кожата свиква за масажа.

И защо да не опитате китайския метод

Идеален за даване на тон и добър цвят на кожата ще бъде китайски лицев масаж, който ще премахне подпухналостта. Едновременно с това състоянието на целия организъм ще се подобри, ще има желание за създаване, движение, усмивка, умора и раздразнителност.

В рамките на 5 минути, интензивно извършените ръчни движения в рамките на 5 до 6 дни ще дадат видими резултати, а поддържането на този комплекс с курсове ще възстанови младостта на кожата на лицето и "птичи лапи" ще изчезнат.

За да извършите китайски масаж на лице, можете да седнете или да застанете, директно да държите гърба си, стомаха се изтегля (правилната начална позиция също играе важна роля за постигането на резултатите).

1. Сгъваме ръцете си в юмруци, издърпваме палците и ги полагаме върху ушите на ушите и огъваме индексите, които леко се повдигат и притискат под очите. Сега с бързи движения бързо разтривайте кожата от вътрешните ъгли на очите до храмовете и от началото до края на линията на веждите. Понякога - надолу, два - на върха и т.н. 15 интензивни, бързи движения от всяка страна.

2. Сега ще дадем топлина на нашите очи, като натискаме загрятите опорни части на дланите първо за 15 секунди, после за 8, после за 5. Преди всяко приложение интензивно разтрийте тези части от ръцете в горещо състояние.

3. Ние описваме учениците от големи кръгове от ляво на дясно и, обратно, 5 пъти във всяка посока.

4. Ние спираме да гледаме далечната точка пред себе си и изглеждаме 10 секунди.

5. Слагаме ръцете си в изходно положение, палците се намират в областта на козите, а сгънатите индексиращи фаланги правят интензивно смилане по главните линии на скулите и бузите от горната до долната част и обратно, като преминават цялата повърхност на лицето 5 пъти кръгли и кръгли.

6. Загрейте долните подложки на дланите и ги разтривайте по повърхността на челото от веждите до линията на косата по главните линии за 10-15 секунди.

7. Поставяме пръстите на показалеца на външните ъгли на ноздрите и ги натискаме за 10 секунди. След това средните фаланги на тези пръсти интензивно разтриват областта на лицето по носа, също и 10 секунди.

8. Затопляйте цялата повърхност на двата длани с интензивно триене и направете 7 движения, които симулират измиване, склепване на бузите, скулите, съединяващи ръцете на челото, като всеки добавя топлина към дланите.

9. Поставете ръката си в юмрук и с кокалчетата си правете три бързи, остъргащи движения от ушната лъжичка по бузата до средата на брадичката, първо от едната страна, а след това толкова пъти от другата.

10. Загрявайте ръцете си и измийте лицето си.

При правилното изпълнение на всички приеми в края на сесията китайският масаж на лице трябва да остави усещане за топлина.

Каменотерапията връща младостта

Изненадващото несъответствие между вътрешната възраст и външното състояние на кожата прави жените да търсят все повече и повече видове масаж, които могат да премахнат още няколко години от лицето и тялото, като същевременно искат да бъдат евтини, достъпни и за предпочитане независимо и у дома. Всички тези желания отговарят с каменен масаж.

Камъкът се превежда като камъни. Съгласете се, каменният масаж звучи грубо, но камъкът е по-интересно. Силата на удара с помощта на специални камъни се основава на топлинна радиация, отпускаща мускулите на лицето и по този начин премахва подпухналостта и умората.

За да проведете уникална терапия за кожата на лицето, трябва да купите базалтови камъни, разбира се, в този случай, малък размер.

Преди сесията камъните се загряват в гореща вода до 40-45 градуса, чиято температура зависи от толерантността на тялото ви.

Не забравяйте да проверите дали камъните са горещи, за да ги задържите за няколко секунди под брадичката. Трябва да почувствате приятна топлина, но да не изгаряте.

На цялата предна площ нанасяме правилното масло:

• лавандовое;

• розмариновое;

• розово;

• сандаловое;

• базиликовое.

В екстремни случаи можете да използвате зехтин или слънчогледово олио. Предварително изпълняваме 2 класически техники - потупване и триене, като по този начин подготвяме кожата на лицето за по-нататъшно излагане на камъни.

Преди да започнем манипулации, сложихме 4 камъка на челото, бузите и брадичката. Масажът на лицето се извършва върху главните зони и линиите, посочени по-горе, с кръгови движения, започващи от челото, като се премахва камъкът, който лежи там. След като масажираме всяка челна линия 3-4 пъти, ние изпращаме камъка на топла вода, а на нейно място поставяме топлата и пристъпваме към изработването на скулите и бузите, всеки път, когато променяме камъните.

Препоръчително е няколко камъни да се масажират всеки път с топли и да се поставят на затоплена основа. Обърнете внимание, че температурата на водата не се повишава над 45 градуса.

помилванем лица раскрытыми горячими ладонями, которые перед этим интенсивно растираем, снизу вверх заканчиваем стоуновый массаж лица.

Shchyatsu ще помогне за облекчаване на умората от лицето

Японските козметолози са доказали, че причината за подпухналостта и умората е млечната киселина, което може да се направи от акупресура.

Основателят на този метод е д-р Токиро Намикоши, който е определил отношението към официалната медицина за Шиацу.

Голямо количество млечна киселина се получава при стресови ситуации, неспособност за отпускане и насърчаване на бързото стареене на кожата.

За да върнете младостта и свежия външен вид на лицето, ще помогнете да натиснете активните точки.

След почистване на кожата с тонизирана и топла вода, нанесете малко количество крем или растително масло и направете потупване, отпускайки всички мускули.

Когато започвате шиацу, проверете колко внимателно ноктите ви са, за да не повредите деликатната кожа на лицето.

Правилната точка ще бъде открита правилно, ако почувствате лека болка, когато я натиснете. Натиснете 3 секунди за 3 серии.

1. Поставяме индекса или средните пръсти в центъра на темпоралния участък, прилагаме натиск с усукващо движение за 3 секунди, след което запазваме само същото време и го освобождаваме.

2. Същите манипулации и само времето, което изпълняваме във вътрешните краища на очите, чието изражение след това ще стане по-ярко, със специален блясък.

3. Слагаме ръцете си в юмруците и с кокалчетата на показалеца и средните пръсти натискаме точките в средата на веждите, за 3 секунди усилваме пресоването, но само държим и се преместваме в храстите, плътно притиснати към кожата.

4. Поставете дланите един върху горната част на врата и започнете триене отгоре надолу, единият път и другият.

5. Хвърляйки главата си назад и бутайки точките в ъглите на устните си. След 3 подхода ние ходим от средата на горните устни до долните, което ще помогне за намаляване на плевралните гънки.

Важно е да се обърне внимание на интензивността на натиска, по време на шиацу лека болка ще съпътства цялата масажна сесия и може да се усети през първите 2 до 3 пъти. Това е нормално, като леко, бързо преминаващо главоболие от потока на кръвта.

Редовното извършване на точков масаж два пъти седмично ще възстанови състоянието на съдовете на кожата на лицето, което ще даде подмладяващ ефект.

Бъдете внимателни!

Започвайки всякакъв вид масаж в присъствието на хронични заболявания както на общото, така и на кожата, трябва внимателно да прочетете всички противопоказания и, ако е необходимо, да се консултирате с Вашия лекар.

Share:
Comments