Хемороиди по време на бременност

Не е обичайно да се говори за проблема с хемороидите на глас, смята се, че тази болест е твърде деликатна тема, за да я обсъдим с други хора.

Ето защо, много бременни жени тихо издържат страдание, с надеждата за чудотворното изцеление. Междувременно, хемороидите се срещат при почти осемдесет процента от възрастното население на планетата.

Неговата причина е заседнал начин на живот, продължителна заседнала работа, небалансирана и неправилна диета, както и претеглена наследственост. Освен това, значително увеличаване на шансовете за намиране на описаното заболяване на бременността и раждането.

Причини за хемороиди при бременни жени

Хемороидите възникват поради преливане на кръв от уязвими венозни плексуси, които се намират в ануса. Променените и разширени вени се наричат ​​хемороиди. Това заболяване се проявява постепенно и в зависимост от причините за появата му в медицината, първичните и вторичните хемороиди са изолирани. Това е последното, което често се превръща в спътник на бременни жени. Това се дължи на факта, че разширената матка упражнява силен натиск върху венозния плексус.

Хемороидите често се появяват след раждането, защото по време на натиск се наблюдава натиск на главата на фетуса върху кръвоносните съдове. Друга причина за появата на това заболяване, докато чакате бебето, са често запек. При трудни движения на червата, ректалната лигавица и хемороидните вени, разположени под него, се разширяват и травмират по време на преминаването на кондензирано изпражнение.

Симптомите на хемороидите

Има три етапа в развитието на това заболяване. В първия от тях, хемороидните възли само се провират в лумена на ректума, но не оставят отвора на ануса. По-късно, по време на втория етап, хемороидните възли вече се изплъзват от ануса, но е достатъчно лесно да се върнете след известно време. Но в третия етап на заболяването възлите вече не попадат в ректума и остават извън ануса.

В най-ранните етапи на неговото проявление, хемороидите могат да причинят болка по време на евакуирането на червата. В допълнение, фекалиите често показват следи от прясна кръв, дискомфорт или сърбеж започва в ануса. Тези симптоми се увеличават значително по време на ходене или по време на продължително сеене. По-късно има увисване на еластични, но болезнени възли от ануса.

За да се разграничат хемороидите от други заболявания, които имат подобни симптоми, е необходимо да бъдат правилно диагностицирани. Основните методи за определяне на това заболяване са изследване на ректума с пръст, при което се изследват вътрешните хемороиди и сигмоидоскопия или аноскопия, което е метод за изследване на ректума и ануса със специални медицински инструменти.

Лечение на хемороиди по време на бременност

Методите за лечение на това заболяване при бременни жени се различават от методите за лечение, предвидени за други категории хора. Хирургическата интервенция за отстраняване на хемороиди при жени, чакащи дете, е изключително рядко. Най-голямо предпочитание се дава на консервативните методи, превенцията и диетата. Един отличен начин за борба с обострянето на хемороидите е предотвратяването на запек. Това изисква правилна и балансирана диета, както и пълното изключване от храната на всички продукти, които причиняват трудности при дефекация.

За да се избегне допълнителна травма на хемороидите, в следродилния период, е необходима внимателна хигиена на перинеалната зона. Тя трябва да се мие редовно с топла вода и мека тоалетна хартия.

Не е необходимо да се правят заседни бани по време на бременност, тъй като те могат да провокират развитието на инфекция във влагалището. Лекарствата, които се използват от бременни жени обикновено се издават под формата на мехлеми, гелове или свещи. Те имат изключително локален ефект и не представляват заплаха за нормалното развитие на плода. Във всеки случай, преди да използвате каквото и да е лекарство, е необходима професионална консултация с гинеколог.

Предотвратяване на хемороиди при бременност

За да се избегне появата на хемороиди, бременните жени трябва да направят превенцията си веднага след зачеването на детето. Докато чакате бебето, трябва строго да следвате диетата, да включите в диетата си голям брой зеленчуци, плодове и кисели млечни продукти. Зеле, тиква, цвекло, дини, пъпеши, моркови и черен хляб помагат с брави. Но от използването на пикантни и мазни храни е по-добре да откажете. Освен това е необходимо да се нормализира периодичността на пълно изпразване на червата, което трябва да се извършва най-малко веднъж дневно. Изключителен помощник в борбата срещу хемороидите е активен начин на живот, умерена физическа активност и редовни разходки на чист въздух.

Също така добри резултати при предотвратяването на хемороиди се осигуряват чрез физиотерапия, която подобрява работата на дебелото черво и намалява стагнацията на кръвотока във вените на малкия таз. Освен това се препоръчва няколко пъти дневно в продължение на десет до петнадесет минути, за да лежи на гърба, като областта на таза трябва да бъде повдигната, например, разположена на висока възглавница. Жените, които чакат дете, трябва внимателно да преценят здравето си, да се обличат топло и да избягват възможна хипотермия.

Коментари

Евгения 24.11.2016 Диета е добра, но се нуждаете от локално лечение. Отличен ми помогна свещи Olesesin. гигантски буревестник 08/31/2016 Не ми помогнаха плодовете, все пак имаше запек. Тогава хемороидите вече излязоха. Спаси прокто-глиенол. Mama_Evy 03/27/2016 Искам да кажа на всички за моето щастие! Тя роди бебето ми преди един месец. Момичета! Всичко ще мине! Хемороидите имах малък, но все пак предизвиквам неудобство. Сега няма следа. Бременност - натоварването, без натоварване - без хемороиди. Gugusik 03/27/2016 Благодарим ви за статията! Ще се движа повече, ще ходя, ще ям моркови и зеле. Надявам се, че не знам какви са хемороидите. просперира 03/27/2016 Имах голямо увеличение на теглото и дете над 4 кг. Ето защо, хемороидите ме преследваха преди и след раждането на седмица две. Седенето нормално не можеше. Някак си се възстанови.
Share:
Comments