Разходки по време на заболяване: при каква температура

Подходът към въпроса за ходенето по болест винаги е бил спорен.

Желанието на родителите да защитават детето си от негативните ефекти на студеното време или вятър е разбираемо, но понякога дори простият въздух се възприема като заплаха за здравето и това вече е излишно.

Възможно ли е да ходите с дете дори при температура?

Какво ще бъде по-добре за възстановяване: да накара детето да лежи у дома или да продължи да води нормален начин на живот?

Причини за треска. При какви заболявания можете да ходите с бебето при температура?

Температурата на тялото е нормална реакция на тялото с различни видове заболявания, но най-често срещаните са настинки, причинени от хипотермия или ARVI.

преохлаждане

преохлаждане вызывает размножение микробов, которые в некотором количестве живут у каждого человека и не причиняют ему неудобств до определенного времени. Как только возникают условия, в которых иммунитет ребенка не имеет опыта для сдерживания роста микробов (замерз, подул сильный ветер), они легко могут вызвать простудное заболевание. Свести количество таких заболеваний к минимуму не сложно.

За да направите това, трябва да започнете да запознавате организма на детето с различни условия на околната среда възможно най-рано: студ, вятър, дъжд, топлина, климатици, течения. За да направите това, спрете да се шегувате с детето, често ходете, пийте вода при различни температури, провеждайте процедури за втвърдяване на водата, не пренебрегвайте излъчването на помещенията.

Ако детето все още е болно, трябва да оцените адекватно ситуацията и да вземете решение във всеки отделен случай. При обикновена настинка, телесната температура рядко се издига над 38 °, така че по принцип ходенето не може да бъде изключено, но трябва да ревизирате дрехите, за да напуснете дома. Детето трябва да е удобно. Cold - не е време за втвърдяване, но и увивам детето в този момент не може да не предизвика покачване на температурата дори по-висока, а сега на фона на прегряване. Най-правилно ще бъде организирането на кратки, но чести разходки. И след като температурата се понижи, започнете постепенно да овладеете детето.

ОРВИ

ТОРС е заразна болест, но като цяло тя не се различава много от студа. Симптомите й са треска, хрема, кашлица. В периода на обостряне и висока температура в този случай, детето трябва да създаде удобни условия за възстановяване на къщата, но след като се възстанови, е възможно да започне да излиза на свеж въздух, особено тъй като за респираторни заболявания разходките са много по-полезни, отколкото да останат в запушени площи.

Във време, когато детето е принудено да остане у дома, е необходимо ситуацията в стаите да се доближи до благоприятно възстановяване, да овлажнява въздуха, да извършва мокро почистване и често да проветрява стаята. В сух и топъл въздух вирусът може да живее много по-дълго, отколкото в хладния.

Други инфекциозни заболявания

При някои инфекциозни заболявания е необходимо временно почивка в леглото за възстановяване. Те включват рубеола, дифтерия и някои други. Много от тях се лекуват в специални заразни отделения на болници. Освен това при морбили например почивката в леглото се разпространява не само за периода на висока температура, но и за следващите 3 дни след намаляването му.

Естествено, при такива заболявания не може да се разхожда нищо, докато лекуващият лекар не реши.

При каква температура може тялото да върви с дете на улицата?

До 37,5

Температурата на тялото от 37 до 37,5 градуса е гранично състояние, при което правилното поведение може да помогне на детето да се възстанови или да се разболее още повече. Ако се повиши малката треска, детето, което отговаря за детето, осъзнава, че е имало някаква неизправност в тялото на бебето. Ако това е свързано с настинка, препоръките са винаги еднакви:

• настройте температурния режим в детската стая на около 16-20 градуса;

• да следи влажността на въздуха най-малко 40%;

• избягвайте прегряване на детето (премахване на излишното облекло);

• намаляване на двигателната активност на детето;

• Проверявайте количеството на течността, която пиете.

По-нататъшните действия следват от условията, предлагани от времето и създават къщи, за да бъдат по-добре там, където е по-готино.

От 37,5 до 38

При тази температура на тялото можете също така да сравнявате температурата на улицата и в стаята и да изберете най-благоприятната опция, при условие, че е по-добре да създадете нормална атмосфера у дома. Температурата в интервала 37.5-38 ° може да бъде придружена от слабост, болка и общо неразположение, така че детето се нуждае от повече почивка.

Над 38

Когато температурата се повиши над 38 градуса, разходките са силно нежелателни. Това се дължи на нарушената топлообмен на тялото и възможните усложнения на заболяването. Родителите трябва да създадат необходимите условия за възстановяване на дома и да започнат тясното лечение на детето, включително медицински методи.

Условията на метеорологията, които се отразяват на продължителността и трябва да вървят с детето при температура

Разхождайки се при температура под нулата

Имайки предвид повишената температура, свързана със студени или инфекциозни заболявания на дихателните пътища, практически не можете да се страхувате да ходите с бебето, защото ходенето на свеж и дори мразовит въздух е изключително полезно:

• колкото по-голяма е температурната разлика между вдишания и издишания въздух, толкова по-голяма е вероятността подобна разходка да понижи телесната температура на детето;

• затопляне на носа с мразовит въздух, детето овлажнява лигавицата и ускорява процеса на отделяне на храчки, съответно възстановяване.

Важно! Ако детето е започнало да кашля или количеството на изхвърлянето от носа се е увеличило, не можете да доведете детето на топло място рязко. Необходимо е да му се даде възможност да изчисти гърлото си, в противен случай това ще доведе до влошаване на състоянието му.

Разхождайки се в горещината

През лятото, когато температурата на въздуха се повиши над 20 градуса, е по-добре да преместите разходката в ранна сутрин или късно вечер, поради опасността от прегряване. На сутринта, особено докато росата изсъхне, ходенето с температура, даващо дете, е не само възможно, но и желателно. Така че той ще има възможност да диша прохладен въздух, а промяната на ситуацията ще подобри настроението и ще улесни по-нататъшната нужда да прекарате целия ден у дома.

Кухини в случай на бедствие

При температури силни пориви на вятър, дъжд, градушка, тежка студ или горещина са противопоказание за ходене.

По време на дъжд, можете да излезете да дишате на балкона, но само ако детето е защитено от намокряне. В други случаи трябва да изчакате, докато времето стане нормално, и след това да възобновите изходите на улицата.

Как да организираме разходка за дете с температура?

Когато родителят взема решение да доведе детето на чист въздух с температура, е необходимо да се помнят някои правила, които ще коригират нормалния режим и не изострят здравето на пациента.

1 Тихи разходки.

При всяко заболяване тялото на детето насочва огромно количество енергия за борба с инфекцията или микробите. По това време детето става апатичен, не яде, тоест, тялото му ще намали консумацията на енергия и да се съсредоточи върху получаване добре. Задачата на родителите не пречат на този процес, както и за организиране на дейности на улицата, а не да започне едно дете: файтон, тиха разходка ръка за ръка с майка си в парка, гледане на птици и дървета, да чета книги, и т.н. Важно е да се намери едно вълнуващо преживяване за бебето да го предпази от излишна активност в този момент, тъй като тялото не е просто по отношение на отработеното сила в управлението или скокове, но също така да предизвика повишаване на телесната температура се дължи на ускоряването на кръвообращението.

2 Правилното облекло.

Докато телесната температура се увеличава, на детето облекло трябва да се обърне специално внимание. За този период трябва да дадете предимство на дишащите тъкани, за да не създавате парников ефект. Детето трябва да се облече в атмосферните условия, да не е студено или горещо от първите минути на ходене. Ако дрехите се повтарят неправилно и детето се изпотява или замръзва, е по-добре незабавно да се върнете и да го промените.

3 Продължителност на разходката.

Времето, прекарано на улицата по време на болестни дни, трябва да бъде ограничено. Кратките разходки на заболяването изключват възможността за претоварване, прегряване или хипотермия в случай на несъвършени климатични условия. Ако режимът и времето на детето позволяват, е по-добре да излизате за кратко време през деня, отколкото веднъж за няколко часа.

4. С инфекциозна болест изключва комуникацията с други деца, Това условие е необходимо, за да се предотврати инфекцията на други деца и повторно заразяване на детето им.

Важно! Разхождайки се с дете при ниска температура и можете и е много по-полезно от заключване на къщата му по време на заболяване. Но за да вървим, е необходимо да се приближим по-сериозно, а след началото на възстановяването да полагаме усилия да изградим силен имунитет на детето.

Share:
Comments