Температурата при дете без симптоми е възможно. помощ за

Изкачването на термометърната колона над 37 градуса в много майки причинява лека паника. И ако температурата на бебето е 38 и повече, с пълната липса на допълнителни признаци, тогава тревогите и чувствата на родителите изчезват.

Понякога светлинната треска е нормална реакция на организма на детето към външни стимули, но има и по-малко безобидни ситуации. Ето защо родителите трябва да са наясно с възможните причини за асимптоматична треска и да могат да вземат правилните решения.

Основните причини за температурата без допълнителни симптоми

1. Прегряване

Първите пет години терморегулация на детето не са достатъчно развити. За леко повишаване на температурните показатели може да се стигне до банални причини:

- дългосрочно присъствие на бебето в гореща и задушна стая;

- Агресивно лятно слънце;

- прекалено топло и прекалено тесни дрехи;

- продължителни и прекалено мобилни игри;

- обвиване на бебета и дълго намиране на количка на слънце.

В тези случаи температурата може да се повиши от 37 до 38,5 градуса. Мама трябва да постави бебето на сянка, да премахне излишните дрехи, да даде напитка и да изтрие тялото на бебето с хладка вода, стаята трябва да бъде добре вентилирана. Ако причината за покачването на температурата е прегряване, колоната на термометъра ще падне до нормални стойности в рамките на един час.

2. Зъбите са разкъсани

Някои деца плашат родителите с наличието на абнормна температура, дължаща се на зъби, въпреки че лекарите се различават по този въпрос. Въпреки това, ако майка видя, че подутите червеникави венци и бебето е неспокойно и не иска да яде, една от причините може да е тази. Максималният знак на термометъра може да е 38 ° C, този индикатор обикновено присъства в продължение на 2-3 дни. Освободете състоянието на страдащия ще помогне на специални анестетични гелове, изобилна топлина, отмяна на прекалено движещи се игри и, разбира се, повишено внимание и привързаност към майката.

3. Отговор на ваксинацията

Някои деца предизвикват фебрилна реакция към въвеждането на ваксината. В този случай обаче бебето не изпитва никакви допълнителни неприятни усещания, въпреки че температурата може да се повиши до 38-38,5 градуса и да продължи 2-3 дни.

4. Наличието на вирусна инфекция

В първия ден на хитър вирус може да се прояви само с наличието на относително висока температура, което води до майката да се притеснявате и да се оправи на възможните варианти за своите каузи. Но в втория или третия ден там са асоциирани симптоми на болестта - кашлица, хрема, обрив или зачервено гърло, които предполагат точно вирусна инфекция. Не бързайте да се свалят температурата на лекарства, най-добре е да се създадат комфортни условия за ефективното противодействие на тялото на детето си - да предоставят изобилие от напитки, чист въздух и температура от 20-22 градуса в помещението, спокоен pribolevshy бебе. Wet избърсване кожата, навременна промяна на потни дрехи, вниманието и спокоен диалог ще улесни състоянието на детето. Не забравяйте! Антибиотиците за вирусна инфекция са неефективни.

5. Внезапна екзантема

Вирусните инфекции включват заболяването, което е най-често засегнато от бебета от 9 до 24 месеца. Болестта се причинява от херпесния вирус и се проявява с температура, температура от 38,5-40 градуса без наличието на други симптоми. Обаче, скоро се появява появяването на папур-папуларен обрив, вероятно увеличаване на лимфните възли - цервикален, субмундибуларен, тилен. Всички прояви на заболяването изчезват след около 5-6 дни.

5. Бактериальная инфекция

След острата респираторна вирусна инфекция и понякога самостоятелно може да възникне бактериална инфекция. Тя се характеризира с редица признаци, да се отбележи, че в първия ден на болестта, само един лекар е в състояние понякога. Заболяванията, възникващи по тази причина, включват:

- ангина - плака и пустули на сливиците, болка при преглъщане, висока температура. Децата са болни само по-възрастни от една година, по-често след две години;

- стоматит - отказ от хранене, слюноотделяне, треска, везикули и рани по устната лигавица;

- отит - детето не яде, е капризно, грабва болно ухо, температурата се повишава;

- фарингит - гърлото на бебето е червено, има обриви и рани по него;

- инфекции на пикочно-половата система - често се срещат при деца до три години. Понякога при повишената или повишена температура не се прибавят толкова приятни признаци - болка при излъчване и ускорение. За да изясните диагнозата, трябва да направите лабораторен тест за урина.

От другите възможни причини за повишена температура при деца, при липса на други симптоми, трябва да се отбележи вродено сърдечно заболяване, възпалени рани по кожата или лигавиците, алергични реакции.

Какво трябва да прави майка, ако детето има треска без симптоми?

Всяко повишаване на температурата е знак за борба на организма на детето с нежелани инфекции или неблагоприятни външни влияния. Не панирайте и незабавно дайте антипиретични средства. На първо място, трябва да измервате температурата, без да разчитате на тактилни усещания. Ако бебето няма вродени аномалии или хронични заболявания, действията на майката са следните:

- при температура 37-37,5 градуса, не се изискват медицински ефекти, тялото се опитва да се справи самостоятелно с проблема;

- ако показанията на термометъра са в диапазона от 37.5 - 38.5 градуса, майката изисква само физическа намеса - мокро избърсване на детето, издухване на стаята, осигуряване на изобилие от топло пиене;

- температура от 38,5 градуса и повече изисква антипиретични лекарства. Най-често бебетата получават панадол, нурофен и други лекарства. Всяка майка трябва да е готова за подобна ситуация и след предварителна консултация с лекаря да има необходимия лекарствен препарат в кабинета за лекарства.

Ако температурата спадне бързо след приемането на антипиретици, но скоро отново се повиши до предишното ниво, това може да означава наличието на вирусна инфекция - морбили, варицела, рубеола. В такива случаи трябва да поканите лекар в дома си.

Повишена температура без симптоми - кога да се консултирате с лекар

Ако треската продължава да съществува на четвъртия или петия ден, е необходимо детето да бъде показано на педиатър. Симптомът може да показва наличието на огнища на възпаление или бактериална инфекция. Анализите на кръвта и урината ще помогнат на лекаря да изясни картината и да предпише ефективно лечение. Но има ситуации, при които се изисква незабавна помощ от специалист. Обадете се на линейката, ако бебето има:

- остра бледност и летаргия;

- затруднено дишане;

- треска с антипиретични средства;

- конвулсии.

Бъдете внимателни на бебето, не го оставяйте без надзор, ако при повишени температури няма очевидни признаци на заболяване. Задачата на мама е да помогне на детето да се справи с необичайно състояние и да разбере причината за това.

Температурата на субфебрила - какво означава това

Понякога най-малкото дете се чувства доста удобно, не представя никакви оплаквания, както и измерване на произволна температура разкрива покачване му в рамките на 37-38 градуса. Такова състояние може да продължи в продължение на един месец, и се определя от лекарите, тъй като субфебрилитет а. Привидната навън просперитет може да бъде подвеждащо, тъй като дълъг период на покачване на температурата показва проблеми в тялото на детето, течаща скрити. Заболявания, характеризиращи се по този начин, много - анемия и паразити, алергии, диабет, заболявания на мозъка и различен скрит инфекцията. Открийте ги със специални диагностични тестове и тестове.

Като се има предвид постоянният стрес, преживян от крехкия организъм на децата под влиянието на постоянно висока температура, не е полезно да се отложи посещението при лекар. Доста вероятно е да се консултират експерти като ендокринолог, невропатолог, отоларинголог, имунолог. Само чрез внимателно изследване на бебето ще бъде възможно правилно да се диагностицира и предпише необходимото лечение. Причината за ниска степен на повишена температура може да бъде намаляване на имунитета, нарушаване на терморегулацията, инфекциозни и възпалителни процеси.

Ако диагнозата елиминира наличието на скрити инфекции, трябва да се обърне внимание на увеличаването на защитните сили на тялото на детето. Втвърдяване, дълги разходки на открито, адекватно хранене, здрав здравословен сън - всички тези мерки ще повишат имунитета и ще позволят да се върнат към нормалните индикации на термометъра.

Температура без симптоми при новородено

Новородените бебета нямат добре установена система за терморегулация, така че температурата от 37-37,5 градуса при бебетата да не предизвиква безпокойство. Разбира се, в случай че бебето с апетит яде, бързо заспива и не е капризно. Когато температурата се повиши, не прибягвайте до използването на лекарства, по-добре е да потърсите съвет от лекар. За да избегнете прегряване, не е нужно да обгръщате бебето си и да пренебрегвате излъчването на стаята.

Р Комаровски за температурата без симптоми

Докторът, на когото се уповава огромното мнозинство от младите майки, смята, че през лятото основната причина за треска без съпътстващи симптоми е баналното прегряване, а през студения сезон - вирусни инфекции. Обикновено половината от родителите в такива случаи незабавно се консултират с лекар, а останалите предпочитат да чакат малко да гледат бебето. Ако майката поеме лекарски съветници, тогава в борбата за здравето на детето вече има две от тях, които винаги са по-безопасни и по-добри. В случай на чакане за появата на някои знаци, трябва да се помнят причините, поради които кандидатстването към лечебно заведение става задължително:

1. На третия ден след повишаването на температурата не се наблюдава подобрение, т.е. колонката на термометъра не е паднала дори от няколко отделения.

2. На петия ден температурата продължава да се запазва, докато тя вече трябва да стане нормална.

Борба с болестта трябва да започнете не със сиропи, които намаляват температурата, но с овлажняване на стаята, редовно въздух и обилно пиене. Това означава, че е необходимо да се създадат най-удобните условия за организма на бебето, за да може да се бори с болестта.

Причините за повишаване на температурата Д-р Комаровски споделя:

- неинфекциозно - прегряване;

- вирусни инфекции, които изчезват сами. Отличителна черта е ярко розовата кожа;

- бактериални инфекции - придружени от някои симптоми, които може да не се почувстват веднага - обрив, диария, възпалено гърло или ухо. Кожата обикновено е бледа, а бебето е безразлично и безразлично. Това е почти сто процента потвърждение на диагнозата, поради отделянето на токсини от бактериите. В тези случаи лекарите използват антибиотично лечение, което помага ефективно да се справи с проблема.

Юджийн Комаровски вярва, че просто повишаването на температурата често не създава особена заплаха, но за да не се замислите по-късно за бавност, по-добре е да се консултирате с лекар.

Share:
Comments