Какво дете трябва да може да направи след 9 месеца. какво

Каква е думата "Не"? Знаеш ли, че просто не съществува? И дори да сте сигурни в обратното, деветмесечен син или същата възраст, дъщеря-бебе е напълно безразлична към мнението на родителите по този въпрос. Не съществува и това е!

Карапузът стана толкова независим, че дори да пълзи, на четиримата все още ще стигне до темата, която го интересува. И по пътя - да се подготвят за евакуиране на къщата, защото разстройствата на малко упорито ще разтърси стените.

Имате ли нужда от тези емоции? Разбира се, затова не се привиждате да проверявате всекидневно помещенията за безопасност: дали тежките предмети се отстраняват от масата, дали са затворени специални гнезда, дали има близки ножици. Проверени сте внимателно? Сега можете да пуснете бебето на разходка.

Докато проверява дали има нещо интересно наоколо, е време да го наблюдаваме и да видим дали той получава всичко от това, което едно дете трябва да може да направи в рамките на 9 месеца. И за последния месец на промяната тя не е натрупала мярка, в пълен размер и не е била изброена.

Какво дете трябва да може да направи след 9 месеца

След 9 месеца трохите извършват много сложни действия в сравнение с предишни периоди. Той подрежда играчките, определяйки за него най-интересното в момента. Приема малки предмети с два пръста, улавя ярка нишка.

Хрътката все повече рискува да изтръгне ръката си от опората и да се опитва да остане на краката си, без да се държи. С дръзко и много уверено удряне, сграбчвайки ръката на възрастен. Като е в изправено положение, той седи сам.

Развитието на детето в продължение на 9 месеца му позволява да открива скрити предмети, например под салфетка. Това му придава особено удоволствие, защото когато търси, той първо влиза в ролята на малък детектив и след това се превръща в пионер: той прави истинско откритие както в буквален, така и в фигуративен смисъл.

Вече играете с цялото семейство, нали? Все пак това е една от най-любимите игри на бебето. Изглежда с възторг и намира баща си зад гардероба в детската стая или зад хладилника в кухнята, изразявайки радостта си с ентусиазирани звуци на смях.

Съгласен съм, усмивката на детето е изпълнена с чар: появата на централните и страничните резци, изрязани до тази възраст, дава израз на малко доволно създание - най-привлекателен вид, от който се разтапя сърцето на почти всеки възрастен. Сега трохата напомня на един малък гризач, все още - има zubikov, и около има толкова много неща, които можете да опитате тях! Между другото, на дажбата са добавени пюре картофи, които обикновено са много популярни с децата.

Гърдата вече може да изпълнява дори прости, възрастни искания. Например, в отговор на мама "Дай ми писалка" Той държи ръката си към нея и с какво удоволствие той размахва ръката си на сбогом, когато му кажат: "Сбогом, скъпи!" Не по-малко забавен, той се събира и разклаща ръцете си, имитиращ приятелско, силно ръкостискане.

Според вашия модел, той ще разтърси куклата, въпреки че не може да понесе това действие за мечка, или зайче. След тапа той ще обърне книга или календар и с бръмчене на челото си ще повдигне сериозно изражение зад себе си. И така, той ще бъде привлечен към онези предмети, които е видял в ръцете на родителите си, копирайки манипулациите си. Не пропускайте момента: сега е време да започнете да учите детето да се занимава с различни игри.

Физическо и психомоторно развитие на дете след 9 месеца

До края на девет месеца, детето Ви трябва да спечели около 0,5 кг, докато се простира с 1,5 см. Като цяло педиатърът оценява физическото развитие на бебето въз основа на стандартните показатели, разработени от СЗО.

На тази възраст:

тегло момичета трябва да варира от 7.3 до 9.3 кг, височина - от 97.7 до 72.6 см, обиколката на главата - от 42.5 до 45.2 см.

Boys Тежи 8.0-9.9 кг, височината им е 69.7-74.2 см, обиколката на главата е 43.7-46.3 см.

Специфичността на развитието на организма на детето е такава, че вродените или придобитите аномалии, разкрити в ранните етапи, подлежат на корекция и, ако не са напълно излекувани, те се коригират значително. Ето защо е изключително важно внимателно да се наблюдават трохите и да се контролира навременността на развитието на необходимите умения. Особено трябва да бъдете предупредени, ако възрастта за окончателното им формиране е близка до границата.

Така че за педиатър за консултация е необходимо да се обърне внимание в случай, че до края на деветия месец бебетата:

- неспособен да се обърне по оста си, уверено да се промъкне напред;

- заседание, неправилно балансирано, не може да се обърне в една и съща позиция;

- Не се опитвайте да пиете самостоятелно от чашата;

- Не издърпайте забрадката или шапката от главата му;

- не могат да удрят зарове един срещу друг;

- не може да възпроизвежда, имитира майка ми, осем различни срички или звукови комбинации;

- не се колебае или не се страхува от абсолютно непознати, не се крие зад мама или за мебел (стол, гръб на диван);

- Не се ядосвайте, когато го спират да играе или да вземе играчка.

Още нещо: ако една млада жена е взета от непознат човек, тогава реакцията трябва да е различна от тази на любим човек. Ако едно бебе със същото удоволствие отиде и в двата случая, то това е сигнал за опасност: социалната адаптация се случва с увреждания.

Зареждане за бебе на 9 месеца

Ако всичко, което детето трябва да научи след 9 месеца, се приравнява към тях, тогава физическите упражнения могат да бъдат разнообразни с помощта на гимнастическо оборудване: дървена пръчка, фитбол, пластмасови пръстени, дрънкалки с овална дръжка.

Също така, стартовата позиция става все по-разнообразна, защото детето може да седи и дори да стои на опората. Това от своя страна ви позволява да укрепвате мускулите на стомаха и краката.

1. Алтернативна флексия-разширение на краката от легнало положение на гърба, а след това едновременно движение на тях вече е познато на младия, но сега той трябва да го направи сам под наблюдението на възрастен. Извършете упражнението 6 пъти, първо с бавен темп, а след това бързо.

2. Подгответе дървена гимнастическа пръчица. Помолете детето да лежи на гърба, повдигнете черупката над него до височината на изправените крака. Сега нека се протяга и стига до пръчката с краката си или пръстите на краката си. Повторете това упражнение 7 пъти.

3. За развитието на мускулите, ставите, детето се предлага, в склонна или седнало положение, да сграбчи играчките и алтернативно да огъне ръцете си. Повторете тези движения 3 пъти на всеки.

4. За да укрепите и развиете различни мускулни групи, трохи са полезни за извършване на напред склонове на изправени крака. Поставете го обратно на себе си, с дясната си ръка, задръжте коленете си така, че да не се огъват и слагайте левия си на корема си. В чорапите поставете привлекателна играчка. Поискайте да се наведете и да я докоснете с пръсти. Вашата задача е да проверите дали краката не се огъват в коленете и остават прави. Упражнението трябва да се повтори три пъти.

5. Завъртането от гърба до корема на детето вече свърши с вас, но сега той е независим и трябва да бъде обърнат по молба на възрастен без никаква помощ. Направете упражнението трябва да бъде 2 пъти - един вляво, а другият - вдясно.

Упражнения за развитие за 9 месеца

Пълното развитие на детето след 9 месеца изисква определени условия, най-важното от които е да се помнят родителите.

1. Детето се нуждае от разнообразие. Без значение колко си купувате най-усъвършенстваните играчки, детето все още трябва да промени ситуацията: посетете магазина с родителите си, карайте с тях с кола, разходете се с баба си, играйте в двора в пясъка.

2. Вие ще трябва да отделите специално време за игри с костюм, защото те стават смислени, ако искате, организирани. За да получите развиващия се и подхранващ ефект, е необходимо възрастните да присъстват в тези игри като някакъв вид характер. Представете си, например, един мъдър съветник от Pinocchio за крикет и насочете всички уроци в правилната посока.

3. По-добре е бащата и майка да играят с трохите отделно един от друг. Защо? Обяснението е много просто: те имат различни навици при игра. Папата е доволен от създадения от дете шум и мобилните игри със спортна насоченост: единствено един "кон" на врата на бащата на това струва! Мама предпочита да се занимава с тихи игри, насочени към интелектуално развитие. И общият фаворит ще бъде щастлив да се занимава и с двамата родители.

Да играеш сега е необходимо практически постоянно, дори и сред ежедневните дела.

По време на хранене, даване на питие на дете, при преминаване на "вода" и любимата му играчка. По-късно той ще ви повтори, свикнал да играе въображаеми действия. Същото важи и за хранене с лъжица. Дайте прибори за приготвяне на карапози, дори ако той се опитва да напише картофено пюре или гъска, докато не бъде нахранен. И тогава той ще започне да "храни" и играчките.

По време на къпане, предлагайте мека mochalochku и кърпа. Демонстрирайте как правилно да се измивате и да ги избърсвате. Трохите няма да получат веднага тези действия, но ще свикне да ги прави, а един ден ще ги управлява.

Преди да си легнете, учете детето си да чете книги с вас. Не забравяйте да правите това всеки ден. Това е създаването на интимност между вас и интелектуалното развитие едновременно.

Share:
Comments