Променете себе си за един човек или как да завършите връзка

Възможно е да се промени човек, но е необходимо? Играта струва ли свещта? И това заслужава ли вашите избрани?

По време на първата ми сериозна връзка младежът категорично се противопостави на носенето на панталони или дънки. Всеки път, когато ги поставях, той изсипваше чаша вода на краката ми. Като ме направи неудобно, той се опита да ме повиши по този начин. Все пак, ако дойдох на среща с рокля или пола - нямаше никаква похвала или комплимент - това беше мой дълг, а не отстъпление за него. Завърши удовлетворението си от капризите си, че аз, дори през зимата, в студена студ, отидох на мини поли. И в резултат на това - чести настинки и проблеми на женската линия. Връзките с това лице завършиха по друга причина, но навикът да се отдадат на хората останах. Докато започнаха твърденията на ново гадже. И този опит ме промени.

Всичко започна с нас много ярко: интимни разговори до сутринта в кухнята, постоянни цветя и подаръци. Все по-често той започва да остава при мен през нощта. Ние практически живяхме заедно. И колкото по-близо сме, толкова повече имаше иск срещу мен. И, по-странно, не във всекидневния живот, а в моя външен вид. Това въпреки факта, че преди началото на нашите отношения, ние знаем 10 години.

Първото нещо, за което отидох, е корекцията на теглото, с други думи загуба на тегло. Имаше пролет и теглото остана само по себе си, така че не ми вършеше много работа. Но с настъпването на есента, със студа, теглото също се върна. И той започна да посочва направо бедрата ми и необходимостта да се промени нещо. Опитах се много усилено за него, така че започнах да ям по-малко.

* На снимката не е ОХ, не се ласкае ...целувка

Успоредно с претенциите за тегло, имаше и недоволство от косата ми. Косите ми се къдрят от природата и аз винаги им давах още по-голям обем. В зората на нашите отношения винаги нося къдрици. И в крайна сметка разбрах, че косата ми се оказва кошмар и навсякъде върти косата с ютии и аз я обръщам и не е модерна, необикновена и изобщо не млада. След няколко седмици на такъв ужас започнах да оправям косата си ...

* приблизително така ... :)

Приятелите ми не ме познаха. Но не само поради кардиналната промяна на прическата, но и защото практически престанахме да се виждаме един друг. В края на краищата най-близките ми приятели не му харесваха и всяка среща с тях завършваше със скандал. Той не разбираше какво мога да говоря с тях и защо ми трябва. Чудесно разбирах защо, но го избрах.

Струва си да се отбележи, че твърденията за наднормено тегло и коса не спират там. Един ден кампанията започна да променя формите на веждите и ноктите ми. Дойде до точката, че той лично взе пинсети и започна да изтръгва веждите ми, като му придаваше приятна форма. Въпросът за ноктите се издигаше всеки път, когато погледна ръцете ми. Обясних подходящата дължина, като постоянно работех върху клавиатурата, опитвайки се да обясня, че ще бъде трудно да се работи с дълги нокти. Но той не искаше да чува нищо.

* Тук е неговият идеал, очевидно! :)

Той продължи да се наведе и аз - да пренебрегвам неговите молби. "Колкото повече внимание обръщате на външния си вид, толкова по-ярко ще покаже любовта си към мен" - стандартното изречение, адресирано до мен. Също така гардеробът ми не пренебрегна претенцията си. Старият трябваше да бъде изоставен, новият трябваше да се съгласи само с него, купувайки само нещата с престижни марки (разбира се, за своя сметка).

Харесва ли ви? :) Аз също ...

Последната слама беше коварните атаки на походката ми. Струваше му му се, че по време на разходката не съм слагал краката си много равномерно. И ако той видя, че отивам при него на среща, не толкова, колкото е необходимо, той започна да крещи и след това не ми говореше цяла вечер. И така се повтаряше всеки път, когато отидохме някъде заедно. Е, не можах да променя кампанията, не можех физически. Той не разбираше това, но вината ми се разрастваше и напредваше. Той смачка и аз се засмях. Тя беше куче за тренировка и "разбиващо момиче". Един отбор - изпълнил, нова задача - направи, даде всички нови направления и аз ги въплътих в действителност. Мислех, че е в името на нашите отношения, че ще е правилно. И за него, като Маша в карикатурата: "Мишко, това не е достатъчно за мен!"

Престанах да се променя за него и си позволих да се обучавам, когато си зададох два въпроса. Първо: "Защо започна да ме запознава, тъй като не съм толкова красива?" Наистина ли съм аз за него - като кола втора употреба? Тип: Ще го взема, ще го поправя, ще го повторя и ще кача. Но само човекът не е машина. Той има душа, но за съжаление не винаги е нормално самочувствие. Вторият въпрос беше: "В цялото това време, аз веднъж го попита за нещо да се промени?" По това много не ми допадна - казах нищо, възприема, и най-важното, като човешко като вас. След като получих отговорите, аз самият се отказах от тези отношения. След тях имам само нови комплекси и твърдо убеждение, че е безкрайно да се променя за партньор - това не е опция. Това, вие или той не показва любов и уважение един към друг. Показваш ниското си самочувствие, а той е упорито и деспотично отношение.

Въпреки че няма, освен за комплексите и доверието с мен, имаше също и ценно преживяване: започнах да се научавам да оценявам себе си и да отговоря на всички критики: - Не ми харесва? Намерете по-добре. - Щастие за вас!

Share:
Comments