Пролет! време е да се скрие козината

Зимата приключи, което означава, че е време да се уверите, че вашето кожено палто може безболезнено да оцелее през периода пролет-лято-есен. За да може един красив козир, който вие, разбира се, ценим и обичате, да ви служи много години напред, трябва стриктно да спазвате няколко правила, когато го съхранявате и почиствате. Да видим какво.

 • Смята се, че леките кожи (арктическа лисица, норка) са склонни да придобиват тъжна жълтеникавост с течение на времето. Винаги ли е вярно? Не, не винаги. Това зависи от качеството на самата кожа и, разбира се, от условията на нейното съхранение. В никакъв случай не може да се пази кожено палто от слънчевата страна. Най-добре е да го увиете в тъмносин плат, който можете да купите от всеки магазин за кожи и да го поставите в килера.
 • Взимайки закачалка за козината, трябва да подаде оставка с всички видове метални закачалки или онези, които имат тънки ребра. За кожено палто, дълга и къса, най-добре е да изберете закачалка с меки ребра, които няма да позволят тя да загуби форма.
 • За всеки кожух имате нужда от място. Поставете вашето манто в килера, внимавайте да не влиза в контакт с други дрехи. В противен случай появата на гънки и синини. Ако това все още се случи, трябва да държите влажна гъба около смачканите места и след това да конете козината по посока на вилите.
 • През топлия сезон козината трябва да бъде извадена от корицата и да е вентилирана. Внимавайте да не получите директни лъчи на слънцето върху него. Въздухът е най-добре подреден веднъж месечно. Ако е необходимо, гребете с козината.
 • Мол е известен бич от кожени изделия. Не забравяйте да окачите специален аромат от насекоми в килера или върху самата закачалка и не забравяйте да го промените своевременно. Тъй като антиоксидант, сушени портокалови кори, ронлив тютюн или листа от здравец също са подходящи.
 • Много често кожата се нуждае от определена влажност, особено през горещия сезон. За да се осигури необходимата влага на козината, е възможно да се постави контейнер с вода в шкафа. Беше забелязано, че за един месец козината "пие" до три литра вода.

Когато възнамерявате да премахнете козината в килера за топъл период от годината, трябва внимателно да я изучите за замърсяване. Ако са открити, можете да използвате или химическо чистене, или да прибягвате до доказани средства за домашна защита.

 • Често дългите кожуси са мръсни от мръсния сняг. За да се отървете от тези следи и да дадете долната част на козината на предишната мекота и блясък, трябва да смесите яйчния жълтък, глицерин и една супена лъжица нефтен желе. Полученият състав трябва да се втрие в мръсните участъци и след това, след като се изсуши с мека кърпа, да се греси в посоката на подметката.
 • Светлата козина се почиства със смес от бензин и нишесте. Не се страхувайте за кожа, бензин няма да го нарани. Напротив, обезмасляване замърсени места, бензин ще позволи на вашия палто да ви служи повече от една година. Пречистеният бензин може да се закупи от всеки хардуер.
 • В случай, че върху светлото покритие се появи светло петно, то може лесно да се отстрани със смес от една лъжица амоняк, три супени лъжици сол и половин литър вода.
 • Често за почистване на коженото палто прибягва до нишесте. Той се втрива в козината, докато не събере цялата мръсотия, а след това леко потупвайки върху кожата, ще избие остатъците от нишесте. След процедурата козината се разклаща и се пени.
 • Има препоръки за всеки тип кожа. Така че, козината се препоръчва да се избърсва със сапунена гъба и след това да се изплакне с чиста вода. Шалът на миеща мечка и бобър може да се почисти с горещ пясък. За кожусите от тъмна кожа се препоръчва използването на обикновени трици (те могат да бъдат закупени в аптека). Триците се загряват в микровълнова фурна до 70 градуса, след което се втриват в козината, докато събират всички възможни замърсявания.
Share:
Comments