Правилното възпитание защитава децата с генетично

Пиенето на алкохол в юношеството е фатално в много отношения. Опасни последици на алкохол от малолетни и непълнолетни лица са фатални наранявания, самоубийство, тормоза, слаб успех, изгонване от образователна институция, а вероятно и необратимо увреждане на развиващия се мозък. По-специално е изпълнен с повишен риск от заболявания употреба на алкохол в по-късно zhizni.Nauke Отдавна е известно, единичен нуклеотиден полиморфизъм (SNP) в гена OPRM1, показвайки тенденция към алкохолизъм. Въпреки това, наскоро беше доказано, че това генетично предразположение към алкохолизма е ограничено от факторите на околната среда.

Ново проучване от американски учени изследва взаимодействието между полиморфизма на единичен нуклеотид (SNP) в OPRM1 гена и риска от развитие на алкохолни разстройства при юноши, съсредоточено върху това, как подходящото родителство може да повлияе на този риск.

С помощта на промоционални брошури и информационни щандове, разположени на места за почивка и в училищата, изследователите набират група от 104 тийнейджъри от европейски произход, както момчета, така и момичета, на възраст 12-19 години. Всички участници бяха помолени да подадат ДНК проби за генетичен анализ. Освен това, за да се определи възможната диагноза на злоупотребата с алкохол и да се определят мерките за родителски контрол, те бяха помолени да отговорят на редица въпроси.

Основното заключение, направено от учените, е, че докато генетиката играе роля в развитието на алкохолизма сред юношите, факторите на околната среда могат значително да намалят това предразположение.

В тази връзка учените призовават родителите да обърнат по-голямо внимание на местонахождението на децата си, да ограничат комуникацията си с необичайно самонадеяни връстници и също така да обсъждат открито и непрекъснато с тях специфични рискове от алкохолна зависимост, които ще помогнат за изкореняването на евентуален проблем.

Share:
Comments