Енергийни вампири: 7 стратегии за отбрана. защо думата

Отрицателните хора изцеждат вашата енергия. Те са като "енергийни вампири". Те разпространяват отрицателна енергия, изцеждате емоционално, оставяйки ги опустошени и раздразнени.В здрави взаимоотношения хората дават и приемат. Емоционалните вампири вземат само.

Много интуитивно се чувстват, когато се появява енергичен вампир в тяхната среда. Ние се чувстваме физически уморени, когато сме близо до вампирите. Страхуваме се да се срещнем с тях. Те унищожават нашето позитивно отношение, оставяйки ни опустошени, изтощени, изгорени на земята.

Енергийните вампири могат да се появят по всяко време в живота ви. Една майка разказала как ги открила сред родителите на играчите на футболния отбор, в които играеше синът й.

Честно казано, отборът не се представя добре. Малко вероятно е да са спечелили поне една игра този сезон. И въпреки че са амбициозни отбор, те са на девет години и едва ли си заслужават да победят или победят твърде сериозно.

Но както се оказа, някои родители придават голямо значение на това и вярват, че всичко е ужасно. Те изпъшкаха и се оплакваха един на друг за бедната игра на децата си. Те извикаха възмутено от стойките на всяка пропусната топка.

Беше много трудно да седят до тях. Те унищожиха цялото удоволствие от мача. Майка на момчето трябваше да се установи в другия край на полето, за да избегне отровните си течности. Тяхната отрицателна енергия повлия на играта на целия отбор.

Някои вампири могат да изтеглят енергията ви умишлено. Това са злонамерени манипулатори. Те вярват, че имат право и са непредсказуеми. Други действат по-тайно и изглежда, че се нуждаят от подкрепа. Те винаги имат проблеми, но те не могат да ви слушат и да ви помогнат, когато имате нужда от съпричастност.

Други обаче са подобни на родителите на футболисти - хронични жалбоподатели, които заразяват своите нещастия с всички близки.

Кои са енергийните вампири?

Това описание ви напомня ли някой близък до вас? Колко от тях? Колко често виждате или говорите с него? Това ще ви помогне да осъзнаете колко сериозен е проблемът.

Някои от нас са по-податливи на енергийните потоци на други хора. Ако сте много чувствителен или интуитивен човек, е по-вероятно да бъдете засегнати от енергийни вампири и ще трябва да вземете допълнителни предпазни мерки, за да се предпазите.

За съжаление, справянето с енергийни вампири не е толкова лесно, колкото намирането на талисмана с чесън (но не толкова страшно, колкото залепване на дял в сърцето им!).

1 Ограничаване на контактите. Вашата първа защита срещу енергийните вампири е да избягвате контакт с тях, където е възможно. Отказвайте от покани за събития, в които ще присъстват. Ако трябва да отидете, се върнете по-късно и отпуснете рано. Дръжте вратата на кабинета си затворена. Не е нужно да сте на разположение по всяко време и за всякакви нужди.

2 Грижете се за себе си. Всеки път, когато смятате, че сте извадени от енергия, време, емоции или други ресурси, увеличете загрижеността си за себе си. Много хора трябва да са сами и да слушат мълчание, след като си взаимодействат с вампир. Опитайте се да забавите, разтоварите работния си график, като оставяте време за себе си и хората, които ви вдъхновяват и подхранват.

3 Освободете отрицателното, Негативната енергия се нуждае от изход. Ефективните техники включват водене на дневник, спорт, горещи солени бани или фумигация с билки - и други древни традиции на освобождение от отрицателна енергия. Намерете своя начин на освобождение, което е най-доброто за вас.

4 Създайте емоционално пространство, Ако сте заобиколени от досадни, неприятни или негативни хора, опитайте се да ги разделите емоционално.

Можете да кажете на себе си:

- Това не са моите проблеми.

"Аз не съм отговорен за чувствата на други хора."

"Аз не съм единственият, който може да помогне."

- Какво искам?

5 Дайте на себе си това, от което имате нужда точно сега. Слушайте какво ви казват вашето тяло и ум. Уморена ли си? Имате ли главоболие или болки в гърба? Чувствате ли се претоварени? Как можете да се грижите за себе си? Време е да поставите себе си и вашите нужди на първо място. Не забравяйте, че не можете да станете най-добрият приятел за себе си, когато силата ви изтече.

6 Отърви се от думите "трябва", Когато сте убедени, че "трябва" да направите нещо, създавате нереалистични очаквания. В резултат на това има чувство за вина, когато не можете да се справите със задачата, или негодувание и емоционално изгаряне, ако продължавате да давате най-доброто от чувството за дълг.

7 Определете ясно границите си. Задават се ограничения. Вампирите са склонни да ги придвижат, ако ги пуснете.

Трябва ясно и последователно да изчертаете границите си, като ясно казвате "не", когато не искате да правите нищо, или знаете, че това ще ви разгневи, ще ви накара да се изтощите и да сте депресирани.

Тези стратегии ще ви помогнат да спестите енергия и чувство за благополучие, като се справите с енергийни вампири и негативни хора.

Share:
Comments