Положително родителство: съвет за родителите

Като мислим за бъдещето на нашите деца, ние винаги искаме най-доброто за тях. Малцина мечтаят, че детето му е станало пасивно, не е готово да преодолява трудностите, несигурността и шофирането. Ужасно е да си представим, но именно тези хора изглаждат хората, които са неправилно образовани от материали от ковък за деца.

Само мързеливият не чуваше за положителното възпитание на децата. Целта е толкова добра, че искате да започнете незабавно да прилагате методите си на практика. Но преди да осъзнаят тези нагласи, човек трябва да помни основните принципи на положителното образование и да разбере как работят.

Имеем право!

Трудно е да се живее дете, задължения и забрани - много хора, но с правата на тютюнопушенето. При положително образование въпросът е поставен по различен начин - правата на детето не само са, но са защитени от поведението на възрастните.

Права ребенка

Правото да бъдеш различен от другите, Ние често поставяме нашите деца, отнасящи се до многобройни приятели, роднини и съседи. Ние ги поставяме като пример за момичета от класа и момчета от пясъка. И напълно не забелязваме, че по този начин въвеждаме първото в нивото на живот, ние учим да се срамуваме от нашата индивидуалност и да живеем с постоянно око за другите. Смело се поставя пред детето един висок идеал - самият той. Похвалете, укорявайте, учете синовете и дъщерите си, отказвайте да участвате в състезания, който е по-умен, по-учтив и по-талантлив.

Право на ошибку. Щастлив за тези родители, които съдбоносната, измериха дарбата на търпението. В обикновените хора често това свършва, особено когато виждаме същите грешки или забавяне на нашите деца. В такива моменти е трудно да се съпротивляваме, а не да подтикваме детето към справедлива критика. Но въпреки че външното увреждане е невидимо, то действа деструктивно. Страхът от грешки се натрупва, в крайна сметка парализира волята и желанието да разбере новото.

Право на протест. Как можем да демонстрираме твърдостта на отказа ни към детето, ако той самият няма толкова мощен инструмент като думата "не"? Правото на детето да взема решения понякога ни изглежда пълна анархия, но има и области, в които дори малко дете може да изрази своето мнение. Отхвърлете овесена каша овесена каша или скучно сив чорапогащник - защо не, ако учи детето да защити позицията си?

Правото да мечтаеш. Децата често получават твърд отказ, потискайки техните сънища и планове. От една страна, липсата на допълнителни спорове и дебати запазва нервите на родителите, а понякога и парите, а от друга - заема детето. Като се натъкваше многократно на категоричен отказ без никакво обяснение, детето започва да подценява бара си. Но това не само ще засегне скъпите играчки - в бъдеще невъзможността за по-нататъшни преговори може да затвори пътя си към желаната професия или към момичето (момчето) на съня си. И въпреки че способността за красиво отстъпление е не по-малко важна, правото да се състезаваш за желанията си трябва да намери топла реакция от страна на родителите.

Тези принципи може да изглеждат трудни и понякога откровено вредни. Позволявайте на детето толкова много! Какво е това, независимо колко истински е начинът да се развали и да се развие истински егоизъм? Но значението на позитивното образование е и в нуждата да отделят много време на своите деца. Само внимателно, внимателно и безгрижно взаимодействие с децата ще помогне на родителите да се научат да запазят авторитета си без да унижават достойнството на детето, като разширяват правата си едновременно с увеличаването на отговорността.

Текст: Вера Гюлер

Коментари

наташа 03/27/2016 И какво ще стане, ако детето започне да прави нещо, но хвърля запушен начин, защото приятелите му не правят това, че Ана си избра себе си.Моя валя избра цигулка, но не играе на него.Учителят изисква моята намеса и не мога да го убедя да не прави това, което е важно да се направи таланта
Share:
Comments