Пигментирани петна по лицето - видовете и причините за

Преди да размажете лицето на вагиналните продукти от пигментирани петна, помислете за последствията. Не всички видове пигментация могат да бъдат отстранени чрез вътрешни и закупени средства. В допълнение, някои пигментационни петна могат да бъдат злокачествени новообразувания и да се направи нещо с тях без разрешение на лекар е да подпишат присъда.

Дори ако появата на кафе или тъмно кафяви петна по никакъв начин не е свързана с развитието на нещо злокачествено в тялото, момичетата, които почистват козметични недостатъци самостоятелно или с помощта на козметик, трябва да разберат проблема.

За да се отървете от дефект и да не предизвиквате появата на опасни усложнения, първото нещо, което трябва да разберете, е как точно пигментираните петна обявявате война. Вие също трябва да стигнете до дъното на причината за появата им и да разберете как, с помощта на това, което / които може да премахне тези дефекти, без да навреди на здравето.

Видове пигментация на лицето и причините за появата им

Най-често срещаните видове възрастови петна са лунички. За щастие, тези кафяви петна са доброкачествени. В допълнение към луничките, първичната пигментация включва също: меласма, клоасма, лениго. Но петна на пост-акне и други подобни дефекти, които се образуват поради развитието на патологични процеси върху кожата или поради травма на лицето, се отнасят до вторична пигментация. Мери са също пигментирани петна. Те са вродени и придобити.

Що се отнася до причините за появата на пигментни петна, те могат лесно да бъдат разделени на две групи. Първата група са външните причини за развитието на прекомерна пигментация на лицето. Пигментираните петна могат да причинят слънчева активност, която оказва неблагоприятно влияние върху състоянието на кожата. Хиперпигментацията, както се оказа, често е пост-травматично следствие от механични, химически увреждания. Към външните причини за появата на възрастови петна се включват и: ненавременна или неправилна употреба на закупени или домашни средства за защита, например маски за тяло, използване на нестандартни кремове, масла.

Една от основните вътрешни причини за появата на възрастови петна е хормонална недостатъчност. Тя може да предизвика бременност, приемане на орални контрацептиви и т.н. За да причинят появата на петна са способни и на фоточувствителни агенти, поради което кожата става по-чувствителна както към слънчевата светлина, така и към изкуствената ултравиолетова радиация. Други две вътрешни причини за хиперпигментация са липсата на витамини или фолиева киселина. Някои петна се появяват поради промени в кожата, свързани с възрастта. Това се случва, че външният им вид провокира заболявания на бъбреците, черния дроб.

лунички

лунички чаще проступают именно на лице и имеют вид светло-желтых либо темно-желтых пятнышек. Больше всего они оккупируют кожу деток. С возрастом их количество нередко уменьшается, а оставшиеся пятнышки начинают светлеть. Обычно веснушки досаждают почти всем рыжеволосым, но поскольку они не являются кожными заболеваниями, то особо переживать людям, поцелованным солнышком, не стоит. Единственное, чего им следует остерегаться — это солнечных лучей. Поэтому девушкам с веснушками нужно отказываться от долгого принятия солнечных ванн. Также им нельзя забывать пользоваться солнцезащитной косметикой. Такие предосторожности объяснимы, ведь солнечный свет не только делает имеющиеся веснушки более яркими, но и провоцирует возникновение новых пятнышек.

Някои момичета премахват луничките с лазер, много жени използват домашни маски и лосиони на базата на кефир, лимонов сок или сок от магданоз за тези цели. Последните означава също да работят, но, разбира се, те не са толкова бързи, колкото лазери, те премахват петна. Въпреки че в този случай може би е по-добре да се предпочитат домашно безопасни продукти, които не оставят никакви белези по лицето, за разлика от някои инструменти на козметиците.

Ако живеете в гореща климатична зона, не се ограничавайте само до изясняване на домашно приготвени продукти и кремове за кърпи. Трябва също да посещавате редовно дерматолога. Защо това е необходимо? Факт е, че хората, които са твърде податливи на ултравиолетови лъчи, могат да развият различни дерматози и дори рак на кожата.

Хлоазма

Хласъмът от лунички се отличава с големия размер на петна и яснотата на техните очертания. Хлоасмата е подобна на луничките в това, че тези пигментни петна през лятото потъмняват, а през зимата - осветяват. Тя може да възникне в резултат на функционални нарушения на яйчниците, черния дроб, хипофизната жлеза, поради хелминтична инвазия и т.н. В такива случаи първото нещо, което трябва да направите, е да лекувате основното заболяване, което провокира хиперпигментацията.

Хлоасмата, която се дължи на бременност, обикновено не изисква никакво лечение, тъй като тези пигментационни петна преминават сами след раждането. Най-често такива жълтеникавокафяви петна се появяват по бузите, храмовете, челото, а понякога и върху клепачите. Формата на петна е различна. Малките дефекти могат да се слеят, образувайки големи петна, разпространени почти до цялото лице.

Мелазма

Меласата произтича от дисфункцията на образуването на меланин, която се синтезира в кожата. Меласата може да се характеризира не само чрез хиперпигментация, но и чрез фокално отслабване на цвета на кожата или от нейното отсъствие - депигментация. Такива нарушения на пигментацията често възникват поради генетично предразположение или развитие поради излагане на ултравиолетови лъчи. Споменатите контрацептиви, фотосенсибилизаторите, също могат да причинят меласма, точно както всички хормони. Също така върху развитието на заболяването засягат стомашно-чревния тракт.

Как ще се отървете от тези меласеми места? Козметолозите съветват хората, които имат мелазма, да се отърват от пигментните петна с помощта на химически и лазерни пили. Ако не искате да отидете на козметик, можете да опитате да направите такъв пилинг у дома, като използвате кисели млечни продукти и плодов сок. Друг начин да се отървете от меласата е фоторевматизацията. Разбира се, такава процедура не може да се извърши с помощта на импровизирани средства у дома.

Лентиго

Lentigo е тъмнокафяво пигментационно петно, което се дължи на увеличеното натрупване на меланоцити в епидермиса. Петна могат да възникнат поради прекомерно излагане на горещо слънце. Особено често те се установяват по лицата на онези хора, които са пренебрегнали да предпазват кожата от ултравиолетова радиация.

Обикновено тези пигментни петна се появяват върху кожата на възрастните хора и се наричат ​​"стар лениги". Но освен сенилното лениги, има и младеж, който се появява главно при юноши или при много малки деца. Лентиго, което увеличава диаметъра, променя пигментацията, може да бъде злокачествено. Това място се счита за тип меланом. Този злокачествен тумор се развива от пигментни клетки и може да се метастазира до всички органи. Честото местоположение на злокачествения лентибус е бузата.

Бенките

А вот родинка, еще одна разновидность пигментных пятен, в отличие от меланомы, является доброкачественной опухолью. Родинка возникает тогда, когда клетки кожи начинают превращаться в меланоциты, которые вырабатывают пигмент. Бенките часто появляются под воздействием гормонов во время полового созревания либо беременности. Иногда они меняют размер, цвет. После таких изменений обязательно обратитесь к врачу.

Пигментарни родилни знаци, разположени на места, които са постоянно податливи на триене, има смисъл да се премахват, след като се консултират със специалисти. Защо да изтриете? Проблемът е, че рожденият маркер, който е травматизиран, понякога се дегенерира в меланом. За ултравиолетовите лъчения, ултравиолетовото лъчение може да го избута.

Как да подобрим състоянието на пигментираната кожа

Преди да подобрите нещо, трябва да знаете какъв вид пигментация имате работа. Лекарят трябва да определи естеството на възникналите пигментни петна. Ако вече сте го имали и сте получили съответните препоръки, остава да се придържате към тези правила за грижа за кожата, които експертът каза. Когато по някаква причина не можете да отидете в клиниката и се страхувате да влошите още повече ситуацията, тогава остава да се придържате към общоприетите правила за поведение при хора с нарушена пигментация на кожата.

Основното правило е максималната защита от слънцето. Това ще ви помогне със специални кремове и други козметични продукти, които имат ултравиолетови филтри. Очилата, шапките с широки крила, също плават. Често се появяват петна поради недостиг на витамин С или фолиева киселина. В първия случай, трябва да пиете витамини, във втория - има повече зеленчуци, лимони, зеле. Можете безопасно да направите и двете, защото нито зелените, нито витамините ще навредят на никого. Във всеки случай такива действия не влошават точно състоянието на пигментираната кожа. Но вече не е необходимо самостоятелно да се нормализира хормоналния баланс.

Не боли да правите безопасни избелващи маски, използвайте овлажнители, освежаващи тоници за намаляване на оцветяването. И не забравяйте да намерите време да посетите дерматолог. Освен това, имайки каквито и да било пигментационни петна, е разумно да се подлагат на редовни медицински прегледи.

Отстраняване на възрастовите петна по лицето

Методите за отстраняване на пигментни петна се избират, като се вземат предвид вида на дефектите, състоянието на кожата, пренебрегването на ситуацията и т.н. Всички мерки за отстраняване трябва да се извършват след пълен преглед от дерматолог, ендокринолог, онколог и да установят причината за нарушенията. Ако лекарите казват, че на място не злокачествен произход са възникнали поради сериозни заболявания на щитовидната жлеза, бъбреците, а след това можете спокойно да тропат на козметик, или си приготвите домашно приготвени продукти, за да се намали хиперпигментация. Но ако изследването се потвърди, че си старчески петна - симптом на болестта, трябва незабавно да вземе основния лечение на заболяването. Момичета, които отказват терапията и незабавно се обърнат към козметолог - хвърлят пари. В края на краищата, можете да постигнете траен ефект само след премахване на основната причина за появата на пигментирани петна.

Повечето жени остават доволни от професионализма на козметиците, бързо и безболезнено отстраняват пигментни петна от лицето. Някои дами са разочаровани от служителите в козметичните салони, тъй като след манипулацията им дефектите отново се появяват и местата се увеличават, потъмняват. Във всеки случай, напълно изоставянето на салоните е погрешно, защото не всички петна се почистват с домашни лекарства. Например, за отстраняването на големи и ярки пигментни петна, сенилният лентий е най-подходящ за козметологията на апарата. Основното нещо е да се намери добър специалист, който да извършва ултразвук или химически пилинг, cryoapplication, photorejuvenation и така нататък.

Закупените избелващи продукти също са популярни. Има смисъл да се купуват, защото добри козметика агресивни вещества, които са отговорни за премахване на хиперпигментации, съчетани с успокояващо, овлажняващо, защитаващи съставки на кожата. Такива продукти с компетентно избран състав няма да причинят вреда на кожата и да подобрят ситуацията. Но не всички готови продукти са толкова безопасни. Редовното използване на отделни екземпляри може да доведе до развитие на рак. Оказва се, че е по-безопасно да се използват домашно приготвени продукти.

Прости избелващи маски от възрастови петна по лицето

Разбира се, домашните продукти не са толкова ефективни, колкото например хардуерната козметика. Но в някои случаи можете да се справите с възрастовите петна с домашна маска, особено когато става въпрос за изясняване на нормалните лунички.

Ягода и извара маска от пигментни петна

Комбинирайте картофено пюре от три зрели ягоди с една супена лъжица извара и десертна лъжица заквасена сметана. След като смесите кашата, добавете към нея чаена лъжичка овесена каша. Нанесете маската върху дебел слой. Издържаме 20 минути. Курс - 14 процедури

Внимание: Преди да нанесете маската за ягода на лицето за около 7-10 минути, трябва да държите марля, напоена в течност от един сто. лъжици лимонов сок и два - водороден пероксид (3%).

Petrushechno-медова маска от пигментни петна

Две св. Сложете нарязания магданоз с мед и лимонов сок. Съотношението е 1: 1: 1. Времето за съхранение е половин час. Измиването е вода. Честота на употреба - веднъж дневно.

Share:
Comments